הנדסה קרבית:

DanK212

New member
הנדסה קרבית:

(כבוד) 1) קראתי על מסלול של ההנדסה שנקרא צמ"ה (ציוד מכני הנדסי) שמקביל למסלול הפלס, למישהו יש מושג מה עושים שם ואיך מגיעים לשם כי זה נשמע לי מעניין ואני רוצה לעשות את המסלול? 2) אומרים שאב"כ פחות קרביים אבל קראתי שבסיום המסלול הם ברמה של רובאי 07 ומטהר 07 האם זה נכון ? 3)באיזה רמה נמצאים פלסים בסוף האימון המתקדם מבחינת רובאי ופלס? 4)מה ההבדלים בין הפלוגות (601, 605 וכו') ,איזה פלוגות יש ומה אתם יודעים אליהם? 4) מה זה פומ"ה (מי שיודע פרטים כמו גודם, משקל, שימושים ויכולות)? 5)לא קשור להנדסה אבל מה זה שבוז שביזות וכל שאר הצירופים? תודה מראש. 1 באפריל 03 אני מתגייס!!!

מהונדס

New member
הנדסה קרבית

שביזות זה להיות בבאסה בדיכאון זה מה שקורה לך בצבא:) אב"כ עושים טירונות רובאי 03 בניגוד להנדסה קרבית שעושים רובאי 04 אל תלך לאב"כ בחיים! זה לכוסיות :| וההבדל בין הפלוגות זה גזרות שונות אין הבדל ממשי:) גמני 1 באפריל 03 כבוד:)

נובמבר 2

New member
תשובות

1. צמ"ה מסלול מעניין אבל כך בחשבון (עד כמה שזה ישמע סטיגמטי) שרוב הנשים שם הם לא גאונים גדולים... נחשב למסלול של האנשים הפחות האיכותיים בחיל. 2. כל המספרי רובאי מטהר ופלס הם בעיקר בולשיט אחד גדול. לא סגור על האימון של אב"כ אבל אין מצב שהם מגיעים לרמת חי"ר כל-כך גבוהה. אב"כ זה ללא ספק פחות קרבי ולו רק בגלל אופי הפעילות שלהם. 3. 601, 603 ו-605 הם שלושת גדודי הפלסים של הנדסה, כולם בדיוק אותו דבר רק שגזרות הפעילות שלהם קצת שונות. ברמה העקרונית 603 שייך לפיקוד דרום, 601 למרכז ו-605 לצפון. אבל היום כולם נמצאים כמעט בכל מקום. 4. פומ"ה- פורץ מכשולים הנדסי. הכלי הוא בעצם טנק מרכבה ללא צריח שהוסב לנגמ"ש משוכלל עם יכולות פריצה אדירות. המשקל הוא משהו סביב ה-50 טון, על הגודל אני לא סגור- אבל אתה יכול פשוט לבדוק מה הגודל של טנק מרכבה ולהשוות (חוץ מהגובה). בכל פומ"ה יש מאג רפא"ל, שזה מאג משוכלל שאפשר לירות בו גם מתוך הפומ"ה, ביום ובלילה דרך מסך מיוחד. יכולות? פומ"ה היא רכב פריצה, ולצורך זה מתלווים אליה כל מיני אמ"פים (אמצעי פריצה). המפורסמים ביותר הם הנוכרי- מין כלי שמתחבר לפומ"ה מקדימה ומפוצץ את המוקשים שהפומ"ה עוברת עליהם בלי לגרום נזק והצפ"ש- רקטה שמשגרים מירכתי הפומ"ה שפורסת חוט שמתפוצץ בעוצמה אדירה ומפלס את שדה המוקשים. שיהיה בהצלחה.

FiReBall

New member
לאאאאאא

הפומה הוא נגזרת של טנק הצנטוריון ולא של המרכבה

למעלה