הנדסה חקלאית

Miss פטל

New member
הנדסה חקלאית

רציתי לדעת על לימודי הנדסה חקלאית בטכניון. מה כוללים הלימודים? כי אני תמיד התקשתי בפיסיקה, אז חשוב לי לדעת מה רמת הפיסיקה הנלמדת בחוג זה. ואיזה עוד מקצועות ריאליים נלמדים במהלך הלימודים להנדסה חקלאית? תודה מראש!

H20

New member
פיסיקה והנדסה

אמנם הנדסה אינה פיסיקה טהורה, אבל הקורסים ההנדסיים הם בהחלט בעלי אופי ריאלי, והם מהווים חלק לא קטן מהתואר. בהנדסה חקלאית נלמדים הקורסים פיסיקה 1 ופיסיקה 2,שהם ברמת קושי בינונית (זה גם תלוי במרצה). אם אין לך בגרות בפיסיקה, תצטרכי לפני לימוד הקורסים הנ"ל לעשות השלמות פיסיקה 1 ו-2. בהנדסה חקלאית לומדים גם מתמטיקה (חדו"א 1 ו-2, אלגברה), כימיה (כללית, אורגנית\פיסיקלית) , מבוא להנדסת חשמל ומעבדה בחשמל, הידרוליקה, מכניקה יישומית , הנדסת קרקע ועוד.

Miss פטל

New member
יש לי 5 יח"ל בפיסיקה..

פשוט תמיד התקשיתי במקצוע..סופי יש לי 75 בערך. האם אני אשרוד בלימודים לדעתך לפי זה? ומה זה פיסיקה 1 ופיסיקה 2? איזה נושאים זה? ובאיזה עבודות אפשר לעבוד אחרי התואר הראשון במקצוע? תודה רבה על התושבה :)

H20

New member
תשובות

פיסיקה 1- מכניקה ויחסות פרטית פיסיקה 2- חשמל וגלים השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא לא האם אני אעבור את שני הקורסים האלה (פיסיקה 1 ו-2) ,אלא האם את מוכנה ורוצה להיכנס עכשיו לארבע שנים של לימודי תואר ריאלי .בטח יעודד אותך לדעת שהטכניון לא דוגל בהנשרת המתקשים, והמסר הוא ש (כמעט) כל מי שהתקבל- יכול לסיים. . אם עדיין יש לך ספקות, אולי כדאי ללכת לייעוץ במכון כלשהו. אני לא מהנדסה חקלאית, אז אני לא יודעת במה אפשר לעבוד אחרי התואר, מצטערת.

Miss פטל

New member
תודה רבה לך!../images/Emo25.gif

אני בכלל לא אוהבת מקצועות ריאלים..בגלל זה גם היה לי קשה עם פיסיקה. אבל אני לא יודעת איזה מקצוע הומאני הוא גם פרקטי, שיש בו דרישה ומשכורת נורמלית
אני יודעת שבטכניון הכל זה ריאלים, אבל למקצוע הזה תנאי קבלה הכי נמוכים(בטכניון), ובגלל זה חשבתי שהוא גם קצת יותר קל.(כמובן שקראתי על המקצוע קודם והוא נשמע לי מעניין)

oferp

New member
הקשר בין תנאי הקבלה לקושי המקצוע

פעמים רבות אין קשר ממשי בין קושי המקצוע לבין תנאי הקבלה. תנאי הקבלה הם תוצאה ישירה של היצע וביקוש ולא תמיד קשורים לקושי של המקצוע אין הבדל משמעות בקושי של רוב ההנדסות בטכניון. כל לימודי ההנדסה שם קשים בכל התחומים החל מהנדסת חשמל,הנדסה תעשיה, הנדסה אזרחית וכדומה.. ההבדלים בין תנאי הקבלה למקצועות השונים הם תוצאה של ביקוש והיצע לדוגמא תעשיה וניהול נחשבת פקולטה בין הקלות שבטכניון ויש לה תנאי קבלה יחסית גבוהים יותר מהנדסה אזרחית,פיזיקה והנדסה כימית שנחשבים תארים יותר קשים.ועוד דוגמא תואר במשפטים זה לא דבר קשה במיוחד אבל תנאי הקבלה גבוהים רק בגלל הביקוש למקצוע. עובדה שאלפי אנשים סיימו תואר במשפטים במכללות ועובדים כעו"ד למרות שלהתקבל ללימודי משפטים באוניברסיטה בחיים הם לא היו מצליחים בגלל הפסיכומטרי.

למעלה