הנדסאי תוכנה

Piccolo

New member
הנדסאי תוכנה

אני לא יודע אם זה המקום הנכון לשאול אבל רציתי לשאול בוגרים שסיימו ללמוד הנדסאי תוכנה במכללות שנקר או אורט: באיזה מקום יותר כדאי באמת ללמוד מבחינת שם לעתיד? האם תעודה ממקום אחד נחשבת יותר טובה ממקום אחר בין האפשרויות האלה? יש לי עוד שאלות בנושא אבל כרגע זה העיקרי.. כי באורט זה רק מסלולי ערב של 3 שנים לעומת שנקר שזה שנתיים בבוקר ואחרי הכל, הפרש של שנה זה הרבה.. אז מי מהם נחשבת בשוק יותר נחשבת אם בכלל זה משפיע בשוק העבודה?

עידו פ

New member
לא ממש משפיע

עם ההיצף של השוק בתוכניתנים, על פחות מתואר ראשון לא כל כך מסתכלים, אלא אם יש לך הרבה נסיון ברזומה לגבות את החוסר בתואר.

Piccolo

New member
אז עדיף לעבור מסלול מיוחד עם תואר?

באורט הציעו: מסלול של 3 שנים (לימודי ערב בלבד) לקבל הנדסאי תוכנה ואז השלמה של שנתיים נוספות לתואר ראשון באוניברסיטת בר אילן למדעי החברה. כלומר מסלול של 5 שנים - הנדסאי + תואר ראשון במדעי החברה. לעומת זואת במקומות אחרים הציעו מסלול של שנתיים (בלימודי בוקר) לקבל הנדסאי תוכנה ואז השלמה של שנתיים לתואר ראשון במדעי המחשב אבל לא באוניברסיטה. כלומר מסלול של 4 שנים - הנדסאי + תואר ראשון במדעי המחשב. האפשרות השלישית והטובה ביותר היא לוותר על התואר הראשון לאחר לימוד הנדסאי וללמוד לתואר מהנדס. השאלה היא מה עדיף משלושתם בשוק מבחינת מקום והתקדמות עבודה בעיקר בין השניים הראשונים? האם תואר ראשון במדעי המחשב בנוסף להנדסאי זה מספיק ואולי צריך ללמוד לתואר שני כדי להתקדם למקום נורמלי בשוק?

choo

Active member
דומני שלא הבנת אותו - שכח מהנדסאי

לך ללמוד תואר ראשון באוניברסיטה, במדעי המחשב או מקצוע דומה. תואר במדעי החברה? אין לזה שום משמעות אם אתה רוצה לעבוד בתחום התוכנה. תואר שני? מי דיבר על תואר שני. תואר ראשון מלא במדעי המחשב, הנדסת מחשבים או מסלול דומה. על זה הוא דיבר. מהנדס, אגב, לא קשור לתואר שני. מהנדס הוא בוגא תואר ראשון שמכונה "BS.C" (להבדיל מ-BA). אבל אין לזה שום משמעות. בעבודה לא יהיה להם משנה אם למדת לתואר BA או לתואר BS.C - מה שיהיה חשוב הוא שסיימת עם ציונים גבוהים (מעל 80, ורצוי משמעותית יותר מזה) - ואם גם עבדת בתוכנה קצת בזמן הלימודים (משרת סטודנט) - עוד יותר טוב. וכמובן רצוי שתהיה טוב בזה. אם אתה לא טוב בזה - תוכל ללכת למיקצועות לווין (QA, תמיכה טכנית וכיוצא בזה), לא לפיתוח תוכנה.

vinney

Well-known member
די כבר עם השטות הזאת!

אין תואר אקדמי "מהנדס" ! יש "בוגר בהנדסה", וזה לא אומר שאתה מהנדס, כמו שבוגר במדעים לא אומר שאתה לא. מהנדס זה מקצוע, מבחינה אדמיניסטרטיבית - מהנדס זה כל מי שרשום בפנקס המהנדסים (וניתן להרשם בפנקס הזה לכל בעלי תואר אקדמי ראשון בהנדסה או מדעים, לא משנה אם זה BA או BSC).

טלד

New member
מבחינה אדמינסטרטיבית אתה צודק

מבחינה מעשית אתה נודניק. למעט מהנדסים בתחומים הדורשים רישוי (כמו הנדסת בניין, או תכנון מע' חשמל בזרם חזק) אף אחד לא טורח להרשם בפנקס המהנדסים פשוט כי זה חסר כל משמעות, ובכל זאת הם מהנדסים.

vinney

Well-known member
זה בדיוק מה שאמרתי

אין שום "תואר מהנדס" בתחום הזה, בטח שלא מבחינת אקדמיה. יש מה שרשום בחוזה העבודה שלך, וזהו.

טלד

New member
טרמינולוגיה טכניונית

בטכניון בוגרי הנדסה (ושאר מסלולים 4 שנתיים) מקבלים תואר BSc ובוגרי מסלולים 3 שנתיים BA. אבל זה ככה רק בטכניון. בכל שאר האוניברסיטאות בוגרי תארים 3 שנתיים בתחומים מדעיים והנדסיים מקבלים תואר BSc ובוגרי מדעי החברה הרוח ודומיהם מקבלים BA.

vinney

Well-known member
למה אתה צריך הנדסאי בכלל?

שאלתי אותך גם בפורום סטודנטים, וגם שם לא ענית לי. למה לך לבזבז שלוש שנים כדי לקבל תעודה חסרת ערך ממוסד מפוקפק כמו אורט, שלא תועיל לך בשום דבר בשוק התעסוקה, ועוד אחרי זה לבזבז עוד שנתיים בשביל תואר במדעי החברה שלחלוטין לא קשור לתחום העבודה שלך (וכפועל יוצא - שוב, לא יקדם אותך לשום דבר), כשבזמן הזה אתה יכול לעשות גם תואר ראשון וגם תואר שני במדעי המחשב? תואר במדעי המחשב אורך שלוש שנים, וזה רף כניסה מינימלי לעבודה בתחום בעבור יותר משכר מינימום, אין שום סיבה שבעולם לבזבז את זמנך על הנדסאי, ובטח שלא על לימודי מדעי החברה, אם אתה רוצה לעסוק בתחום פיתוח התוכנה. אם הבעיה שלך זה לימודי ערב או תנאי קבלה - אז יש את האוניברסיטה הפתוחה שמאפשרת לך לקבל תואר איכותי מאוד, בלו"ז שאתה קובע, תוך שתוכל ללמוד בבוקר או בערב, שלוש שנים כמו כולם, או חמש שנים אם בא לך. אם הבעיה שלך זה שאתה רוצה ללמוד בבר אילן - הרי שגם שם יש מסלול מדעי המחשב. אז למה לך להתעסק עם הנדסאי בכלל?

Piccolo

New member
קודם כל תודה על התשובות..

הבעיה שלאוניברסיטה אני צריך להשלים נתונים שאין לי כרגע, מה שאומר שהשנה הזו אני לא אתחיל ללמוד בטוח וזה רק יבוא משנה הבאה עד שאשלים הכל. כהנדסאי אני יכול להתחיל השנה. השאלה אם כהנדסאי תוכנה באמת מיותר בשוק ואין טעם להשקיע שנתיים בשביל זה כמימלא העבודה שם תהיה בנאלית ולא משתלמת כל כך? כלומר אם נניח אני יוצא עם ממוצע ציונים שלא הכי גבוהה, הסיכויים שלי למצוא בזה עבודה לא גבוהים ואולי גם מבחינת משכורת לא כל כך משתלמים? ובנוגע למדעי המחשב - תואר ראשון במדעי המחשב מספיק בכדי להתחיל לעבוד בנושא בצורה משתלמת? או שצריך להשלים לימודים מסויימים בנושא בכדי להתמחות שיהיה התמחות בתחום? בגדול בהנחה שעד שנה הבאה אני משלים את כל הנתונים שחסרים לי לאוניבסיטה ומתקבל בשנה הבאה בהצלחה, זה אומר שאת התואר במדעי המחשב אני אקבל בעוד 4 שנים. לעומת זואת כהנדסאי אני אקבל בעוד כשנתיים. בגלל זה חשוב לי לדעת על ההבדלים ולראות מה עדיף.

למעלה