הנביא.

הנביא.

פעם הלכתי באיזו סימטה קטנה. ואיזה ילד קטן עמד במרכז הרחוב בלי מטרייה באמצע גשם חזק. והוא הביט אליי ושאל אותי:``תגיד אדוני, למה יורד גשם? `` ואני עניתי:`` כי אלוהים בוכה`` והוא שאל:``ולמה אלוהים בוכה?`` ואני עניתי:``כי אתה עשית משהו רע``. כמובן שזה לא רק סיפור. וכמובן שלא באמת יצאתי החוצה בגשם. אבל יש מסר. ערן

t@lly

New member
אני אשמח אם אתה או מישהוא אחר יסבירו לי אותו כי לא הבנתי כלום...

דוקא לא כזה מסר מסובך...

גשם נוצר מטיפות מים זעירות שנוצרות מאדי מים שעלו מהים או מאגמים בתקופות חמות יותר, ונאספו ויצרו ענן. כשהטמפרטורה יורדת טיפות המים הזעירות מתלכדות ויוצרות טיפות יחסית גדולות, ומפאת כבדם הרב, הן נופלות לכיוון האדמה. ברור שלא יורד גשם כי אלוהים בוכה, וברור גם שאין אלוהים. לפיכך כל הסיפור של החרא(חוזר!) אינו נכון ואינו מבוסס על נתונים מדעיים כך שאין ליחס לו חשיבות כלל. אנא התעלמי מסיפור זה והמשיכי בחייך. סתאם. המסר הוא: אם תצאי לגשם ותלכי מספיק מהר, לא ישאלו אותך שאלות טפשיות. שוב סתאם. המסר הוא... (דוד מעבד נתונים ומחכה לתשובה מהצד האפל של המוח) נכון שיש דברים שילדים קטנים לא מבינים, ונכון שיש דברים שאנשים מבוגרים יכולים לצפות מילדים קטנים. אך לא תמיד המבוגרים מבינים מה שהקטנים לא מבינים, ולא תמיד הילדים הקטנים עושים מה שמצפים מהם המבוגרים. ואם טעיתי אז לא לקחת אותי ברצינות (אם לא אז כן) דוד.

למעלה