הנבטת קטניות.

מיכי 10

Member
הנבטת קטניות.

שלום לכם,

זה ביקורי הראשון בפורום זה, והגעתי כדי לשאול משהו עקרוני, שבוודאי יעורר בכם פלצוּת:
האם ראוי להנביט בקופסה מיוחדת, לצורך אכילה, קטניות (מש, סוגים של שעועית ועדשים), שנשמרו אצלי כמה שנים?
לא היו לי מדבקות, ולכן אני לא יודעת מה תאריכי התפוגה שלהן (שבוודאי עברו מזמן), אבל הן שמורות בקופסאות סגורות היטב של Tupperware, ואין בהם תולעים או מזיקים אחרים!

או שעלי לזרוק את הכל?
לו היתה לי גינה, הייתי פשוט זורעת אותם, אפילו סתם לנוי. :)

בתודה על תשובה/ות,
מיכל.

מיכי 10

Member
כל כך הרבה צפיות, ואף תשובה?

חבל, כנראה שהשאלה קשה מדי.

טוב, אנסה לשאול במקום אחר.

Lבאמת שאלה קשה! אז ככה

עקרונית אני מאמינה שאת תאריכי התפוגה כותבים עורכי דין ולא תזואים, כלומר זה בעיקר המלצה או כסת״ח
אישית לא יצא לי לשמור דברים כ״כ הרבה זמן כי לפני ראש השנה ופסח אני עושה נקיון יסודי, לפני פסח אני משתדלת לסיים את החמץ הגמור וגם את שאר המאכלים שאינם חמצים, כמו קטניות.

ספציפית במקרה הזה.... מה יש לך להפסיד? תנסי להנביט כמות קטנה,ואם ינבטו יפה, עלית על סטארטאפ!

l coyote l

New member
בדיוק בגלל השורה האחרונה שלך זו שאלה קלה.

מנסים להנביט. נובט - טוב. לא נובט - זורקים.

מיכי 10

Member
אה, זאת דווקא לא היתה השאלה שלי.

אבל את צודקת; בעצם זה בכלל לא בטוח שהם ינבטו...
טוב, כפי שכתבתי כרגע: אנסה.
תודה.

מיכי 10

Member
תודה! אם כך, זה מעולה! ואני כבר סקרנית להתחיל בניסוי.

אבל רק אחרי שבת, כי צריך לשטוף ולסנן בכל יום. (ובמזג האוויר הצפוי, כדאי אפילו יותר מפעם ביום). אז אתחיל במוצ"ש.

מיכי 10

Member
טוב.

"זרעתי" עכשיו בקופסה הדו-קומתית המיועדת לכך.
התלבטתי תחילה אם לזרוע רק סוג אחד, או שניים. ההתלבטות לא היתה בגלל חשש כִּלאיים
, אלא שאין לי מושג איך הם צומחים, ולא רוצה שהם יסתבכו זה בשורשיו של זה. יש לי ניסיון רק בהנבטה של אלפלפה.

בכל זאת החלטתי לנסות, ובקומה התחתונה יש זרעים של שעועית אזוקי אורגנית, ולמעלה - מש.

אצרף תמונה. לא רואים כל כך ברור, כי על דפנות הכלי יש טיפות מים ומעט אדים. אחרי שצילמתי, העברתי למעקה מיוחד, שם הם יהיו במשך היום בַּצֵּל, אומנם, אך יקבלו אור שמש מצד מזרח.

סליחה, אך הממשק החדש לא מאפשר לי להעביר את התמונה. כותב שגודל מכסימלי להעלאת תמונה הוא 1024kb. מוזר. עד עתה לא היו לי בעיות בהעברת תמונות מאותה מצלמה לתפוז...

l coyote l

New member
לא דרושה שמש להנבטה. עדיף אפילו חושך.

רטיבות המצע היא הדבר החשוב. זה מה שמעורר זרעים.

מיכי 10

Member
הגיוני
הרי במצב הטבעי

זרעים נמצאים באדמה, ומתחילים לנבוט כשהם בתוכה, והגשם יורד ומרטיב אותם. איך לא חשבתי על כך.

אעביר אותם מיד למקום חשוך יותר, ורק לאחר שינבטו (אם בכלל...), אעביר אותם אל האור.
תודה

מיכי 10

Member
תודה, תמר.

(חומוס גם אני מפנה מהבית לפני פסח, בגלל המנהג שלא משאירים מזונות עם שמות שמזכירים את המילה 'חמץ'. לכן גם היתה בעיה עם חומץ, אבל אם אינני טועה, כיום יש כבר אפילו חומץ כשר לפסח. אך זה לא קשור כמובן לענייננו).

גם אני לא מתרשמת במיוחד מתאריכי התפוגה, כי בעבר לא היו כאלה, וההורים שלנו ואח"כ אנחנו בעצמנו, ידענו לבד לקבוע אם מזונות הם טובים, או שפג תוקפם, בלי תאריך מוכתב מלמעלה.

למעשה, אין לי משהו מיוחד להפסיד. סתם קצת טרחה לשטוף ולסנן כל יום עד שיהיו נבטים יפים. אבל לגדל נבטים, זה גם נחמד מאד, בסך הכל.
השאלה אם זה בסדר לאכול קטניות ישנות מונבטות.
טוב, בטח לא מתים מזה
. אז אנסה, ואוּכל לדווח אחר כך אם היה טעים...

מיכי 10

Member
המשך דיווח הנביטה/לא נביטה. :)

זרעי שעועית האזוקי, למרות ששטפתי אותם היטב גם היום, קִבלו ריח מאד לא נעים, וכנראה תססו. זרקתי אותם לפח (וגם את הזרעים שלא ניסיתי להנביט), ושטפתי היטב את הכלי. טוב שהם היו בקומה התחתונה, ולא טפטפו על המשׁ.

המש מתקדם בנביטה, וצילמתי אותו מלמעלה, אבל גם את התמונה הזאת אני לא מצליחה להעביר.

{ניסיתי לבדוק עכשיו את הסיבה. יש כאן, במערכת הפורומים, הגבלה לתמונות של עד 1024kb. ומסתבר שהתמונות שאני מנסה להעביר, הן בסדרי גודל של 2.1 או 4.6mb. אז אין בכלל על מה לדבר. חבל}.

ו אולי

New member
במזג האוויר הזה אולי כדאי להנביט במקרר

המש נובט די מהר. קטניות שלוקח להן יותר זמן כדאי אולי להנביט במקרר, אחרת גם אם הן טריות הן יסריחו לפני שינבטו.
כשמנביטה חומוס אני משרה ללילה אחד בקערה מכוסה על השיש ולמחרת מעבירה למסננת במקרר. מדי פעם שוטפת במסננת ומחזירה למקרר.

מיכי 10

Member
מדהים. על זה לא הייתי חושבת.

חשבתי שהם צריכים גם חום כדי לנבוט.
אני שמחה על האינפורמציה, ועכשיו אלך להעביר את קופסת ההנבטה עם המש למקרר. ויש לי עוד סוג של שעועית, קטנטנה שחורה. אז אותה אשים בקומה התחתונה של הקופסה, שהתפנתה.

המון תודה לךְ, ו אולי

l coyote l

New member
מעניין, תודה. אם חשובות לך התמונות

את יכולה לפתוח אותן בצייר ולעשות ריסייז.

מיכי 10

Member
הן חשובות לי, אבל אין לי שום מושג איך

עושים את התהליך הזה.

ואני לא מבינה למה תפוז היו צריכים "לשדרג" כל כך הרבה בפורומים, כשלמעשה שום דבר טוב לא יצא מהכאילו שדרוגים האלה. הדברים הטובים היחידים, הם אלה שהם החזירו למצב הקודם. כמו (רק למשל) האייקונים הקודמים, לעומת המכוערים שהם העתיקו ממקום אחר.

l coyote l

New member
לפתוח בצייר את התמונה שרוצים להקטין, ללחוץ resize

ולשנות את האחוזים. הורדה ל-50 מספיקה לרוב לשמור על רזולוציה טובה וגם ולהקטין לגודל העלאה.
&nbsp
&nbsp

מיכי 10

Member
באמת תודה לך coyote. ניסיתי כמה פעמים.

ראיתי שעלי להקטין אפילו ל-25%. אבל הלאה משם לא הצלחתי בשום אופן להמשיך.
לא יודעת איך, ולא מצליחה לשלוח משם את התמונה המוקטנת.
צילמתי את המסך שלי בצייר, אבל גם את הצילום הזה אני לא יכולה להעביר.

למעלה