הנבטת זרעים של

הנבטת זרעים של

תפוח ועצי הדר. אני יודע שהעצי הדר לא יוציאו אותם פירות אבל אני רוצה לקחת את הסיכון. לגבי תפוח אני לא יודע מישהו יכול להגיד לי אם הוא צריך הרכבה או שאפשר זרעים כי אכלתי היום תפוח טעים שגדל ליד החרמון ויש לי את הזרעים שלו ואני רוצה להנביט אותם שיהיה לי את הזן הזה בבית. תודה רבה, ושבת שלום.

רוּפֵן

New member
אז ככה

יכול להיות שאם תנביט אותו, ותגדל אותו.. יגדל לך עץ תפוח עם תפוחים טעימים, כמו התפוח שאכלת. יש סיכוי .. בייחוד, אם העץ שממנו בא התפוח, הוא עץ 'לא מורכב' ! יבש את הזרעים במקום יבש ללא אור שמש ישיר. לאחר כשבועיים, זרע אותם בכוסייות/עציצונים, עם אדמה קלה - אדמת מצע גן. נסה לאלתר 'חממה' או 'מנבטה'.. בכלי כלשהו עם מכסה שקוף - 'שרינק' / ניילון נצמד, יעשה את העבודה מצויין. שים את המנבטה במקום מואר ושמור על הלחות של האדמה. וסבלנות...

שאלה

למה כל העודעות קופצות לי למטה אפילו שהם חדשות ורק נכתבו זה לא פייר ככה אי אפשר לראות את ההודעות שלי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

טסונמי1

New member
ורופן למיטב ידיעתי זה אתה ולא את

ועד למוצש הוא נעלם-הוא מהצדיקים

רוּפֵן

New member
התכוונתי לתפוח שאכלת למרגלות החרמון

אולי יש סיכוי שהוא לא מורכב (חבל שלא הסתכלת על העץ...) ואז יש סיכוי מסויים שהתפוחים שיגדלו, יהיו דומים. ועוד משהו.., כולם מעדיפים, לגדל עצים מייחורים. כך חוסכים הרבה זמן של גידול שתיל צעיר מזרע.

למעלה