הנבטת גלעין מנגו

• פותח הנושא aviah
  • פורסם בתאריך

aviah

New member
הנבטת גלעין מנגו

קילפתי שני גלעיני מנגו ושתלתי אותם בעציצים. עברו שלושה שבועות, והם לא נובטים. מה יכולה להיות הסיבה? תודה מראש

Lord bigfoot

New member
מנביטים מנגו כמו אבוקדו לדעתי

וזה לא באדמה, ניתן להנביט על מצע של צמר גפן רטוב או בתוך כוס גדולה נעוץ. וכמו אבוקדו, נדמה לי, שגם מנגו הוא צמח שגדל בהרכבות ולכן עדיף לקנות שתיל מורכב ובריא, מאשר לגדל לבד.

צפנתי

New member
מיני מנגו רבים בעלי גרעין מנוון.

וגם אם לא מנוון ונובט, יוצא בן כלאיים מוזר שאינו מניב או אינו טעים. לשחזור טעמם המקורי של זני הפרי הרצויים עושים החקלאים הרכבות וריבויי מיחורים, כך שהפרי הוא העתק מושלם של הצמח ממנו נלקח היחור או ההרכבה. לכן אני לא ממליצה, אלא אם זה לשם שעשוע. הכי טוב לפירות זה משתלה טובה עם מקצוענים ואמינות. ועוד יותר טוב זה לראות מה השכנים מגדלים ושזה באמת מוצלח ומניב בלי יותר מידי טרחה ורעלים ומזיקים. אני מאמינה קטנה מאד ביכולת שלנו להגיע כחובבים לתנובת פרי כלכלית וברמה נאותה. החקלאים הם מקצוענים... ויש להם מטעי ענק. אני יודעת שזה תענוג אדיר לגדל ולקטוף לבד, אבל אני מתרכזת במה שמצליח לי ולשכנים האחרים. והכי כיף זה ירקות ותבלינים.

צביקהאו

New member
ומה זה ייחור ?

נניח שלשכן יש עץ מנגו עם המון פרי (טעמתי בעצמי), עץ שנשתל ע"י הסבא של... ומגיע היום לגובה של 10 מטר בערך. מה צריך לעשות עכשיו ?

reuven4u

New member
יחור זה חתיכת "ענף",

שמשרישים אותו ועושים ממנו צמח חדש. היחור הוא "העתק" של הצמח המקורי (מבחינה גנטית), ובתנאים זהים (אמור) להביא פרות כמו צמח האב\אם - איך שתרצה... בינתיים כדאי לך להמשיך לאכול מהעץ של השכין

למעלה