מיומנו של זבוב תועה
אני אוהב לזמזם מעל אנשים מעניינים, מלאי שנינות, שהחיים שלהם רצופים באקשנים ודרמות, ושיודעים מתי ללכת לאכול ולאן. הפירורים שקפת מותירה סביבה, הם מהמשובחים ביותר. היא עושה מלא באלגן על השולחן, תמיד נשפך לה משהו, או מטפטף. אקשיין ודרמה. ביום ראשון בבוקר ליוויתי את קפת לעבודה. רוב הבוקר עבר בשעמום טוטאלי. כמעט נרדמתי על המסך החמים של המחשב, עד ששמעתי את קפת שואלת את הבוסית שלה בקו הפנימי, אם לא עדיף לעשות את הישיבה על יום ראשון בבוקר בארקפה. התיישבנו וקפת הזמינה לאטה גדול, וסנדביץ, ועוגה לקינוח, פתאום יוצא מן המטבח בסערה שוטף הכלים נעמד מול קפת וצועק: נחת זרועה המדלדלת של קפת לא מסוגלת אפילו לחבוט בזבוב תועה על ראש יחף מאותגר שיער. קפת נורא נעלבה, ויצאה משם, כמובן לא לפני שדרשה וקיבלה החזר על המזון שרכשה, ושלטענתה לא נגעה בו (אני יודע שהיא שיקרה אבל לא היה לי אינטרס להתערב). יצאתי איתה. לפעמים עדיף לוותר על ארוחה שלמה בצלחת, כדי לא לאבד את הספונסר בתוך ים אנשים זרים ומזיעים שעושים דיאטה ואוכלים כל היום רק פריכיות אורז מבאסות. זה המוטו שלי. ביום שני בערב, קפת יצאה להופעה בפארק רעננה, עם שני חברים שלה, יואל וגבי. ישבנו על הדשא, ויואל הלך להביא לכולם בירות ונקניקיות. איך שהגיעה הנקניקיה (של קפת עם המון חרדל, מיונז וקטשופ), קפץ על הבמה בחור עם גום ערוף, שיער מדובלל, רזה מדי, עיניים בולטות, ושיניים עקומות וצרח למקרופון של הגיטריסט (שגם עשה קולות): נחת זרועה המדלדלת של קפת לא מסוגלת אפילו לחבוט בזבוב תועה על ראש יחף מאותגר שיער. קמה מהומה. הפסיקו את ההופעה, וחמישה שומרים גררו את המופרע הזה. קפת, מהבהלה, התחילה לבכות, זרקה את הנקניקיה לפח (היא אמרה שהלך לה התאבון, ואני, בכל שנותי בחברתה מעולם לא ראיתי את קפת מאבדת תיאבון. או עשתונות. לא כל שכן זורקת אוכל שווה לפח). היא גם דרשה מיואל שיקח אותה הביתה. אתמול בערב קפת יצאה לשכונתית לשתות איזה דרינק עם חברה שלה גילי, שהיא לא ראתה מליון שנה. איך שהגיעו הדרינקים לשולחן. נכון, קפץ איזה קשיש שחגג על המרפסת עם משפחתו המורחבות את יום הולדות ה78 והתחיל לצרוח... נחת זרועה המדלדלת של קפת לא מסוגלת אפילו לחבוט בזבוב תועה על ראש יחף מאותגר שיער. ועכשיו לסיכום. לפינאלה. למוסר השכל: אתה, יהושוע, מה יש לך מהנחת הזרועות של קפת? אתה תהרוס לי את החיים, אתה. מכניס לה רעיונות לראש. ואני נשבע לך, שאם החורבה האנושית הזאת מתחילה דיאטה ו/או ללכת לחדר כושר ול - מה ההפך של מדלדל? - למצק את השרירים שלה, ואם היא מתחילה לחבוט בי על בסיס יומי, אני נשבע לך שאני מחליף טריטוריה ואיזור חיוג ובא לשבת על הזין המדולדל שלך. ואז נראה אז מי יחבוט במי.