המ...שלום אנשים

StarDustGirl

New member
המ...שלום אנשים

אמ...איפה להתחיל? אני מתארת לעצמי ביום שנולדתי (חחח..אל תלחצו, אני לא אפרט יותר מדי). קודם כל, אני הייתי היחידה שינקה בכזאת אימפולסביות, וכשיצאתי מבית החולים, הייתי כבר שמנה יותר מכל תינוק בן ארבעה ימים. המוצץ למזלי לא היה אובססיה, אבל כל מה שבא אחריו כן....~אנחה~ טוב..נתחיל בכך שהייתי ממש היפראקטיבית, לא הייתי מסוגלת לשבת בשקט. אפילו לא לישון בלילות. ההורים שלי כמעט החליטו לא להביא יותר ילדים בגלל שכל כך סחטתי מהם את המיץ. הייתי תמיד תמיד פטפטנית היסטרית. כל הזמן דברתי. יום אחד קלטתי איך שזה מזיק לי חברתית, אז נאלצתי לרסן את עצמי. הבעיה הייתה שהאנרגיות (שלכאורה חשבתי שרוסנו) היו צריכות מוצא אחר. האובססיה הראשונה שלי הייתה כנראה לדולפינים. החדר שלי היה כחול-אפור מרוב תמונות ופיצ'יפקס של דולפינים. האובססיה השניה שלי הייתה ספרים, התחלתי לקרוא כל כך הרבה..כמעט מפחיד. אני סיימתי בקלות כאלף עמודים בשבוע. אחר כך, האובססיה הגרועה מכל עד כה, הייתה לדיכאון. זו כנראה גם האובססיה המוזרה ביותר. התחלתי פשוט לחשוב כל הזמן, אולי לפחד מהשברירות הזו של הנפש. התמכרתי למיסטיקה, וגם כל הזמן הייתי נורא מבודדת. אף פעם לא ממש נכנסתי לדיכאון, אבל זה תמיד ריחף מעלי כמו צל. גם לאינטרנט הייתי (ואני עדין, באופן טיפה מתון יותר) מכורה, לרכיבה על סוסים, לכתיבה. היום אני מכורה לקפה, ובאופן כל כך מתבגר מצידי, למוזיקת רוק, אבל בעיקר בעיקר לזמר ספציפי בשם דייויד בואי. כנראה בגלל שהוא כל כך משקף את מי שאני. גם הוא השתנה ללא הרף, לא היה מסוגל לשבת בשקט. לא הזכרתי את העובדה שעברתי תשע פעמים מכיתה לכיתה (כולל המעברים מגן ליסודי ומיסודי לחטיבה) לאחרונה גם קפצתי אחת, ועוד מעט אני עוברת לתיכון. מספר החוגים שהייתי בחיים שלי הוא אדיר! באף אחד מהם לא התמדתי יותר משנה. מה הקשר המדויק בין כל הנ"ל לבין התמכרויות? התמכרות (כפי שאני מבינה) היא אובססיה למשהו. אז אפשר להגיד, שברגע שאני נדלקת על משהו..אמא שלי כל הזמן מדמה את זה לשריפה. היא מתחילה בניצוץ, שורפת במצמוץ-עין יער שלם לאפר, ואז כשהיא מסופקת, נכבת. זה בדיוק מה שאני עושה. במקום למתן את העניין שלי במשהו, אני פשוט הופכת אותו למשהו מרכזי נורא בחיים, למשהו אובססיבי, ובשניה שאני מאבדת ענין עוברת לדבר הבא. זה מטריף, בכלל לא בריא לנפש לא להיות מרוצה במקום שאתה. אני גם מגרדת המון בראש..אין לי בקושי קסקסים, זה מעין טיק עצבני. גם עברתי תקופה של כסיסת ציפורניים. של אהבה לאדרנלין. אני גם לא מסוגלת לעבור יום בלי לספור קלוריות- מה שמן-הסתם גורם לי להשמין במקום להרזות- כמה מתסכל. אובחנה אצלי הפרעת קשב, אפילו הוצע לי ריטלין כדאי לשפר את היכולות במטמתיקה ובכלל בריכוז. בעיית הריכוז שלי באמת הורידה לי כחמש נקודות IQ (המאבחנת אמרה שיכולתי להגיעה ל150 בעזרת ריטלין). אמא שלי מתנגדת לסימום
. בכל אופן, עדין לא עשיתי לעצמי נזק כלשהו-תודה לאל. הנרגילה לא מספיק נגישה בשביל לפתח אובססיה, סיגריות לא באות בחשבון ואלכוהול רק כשמזדמן. כנראה אני מקווה למצוא פה רעיונות מקוריים לאיפה לנטב אנרגיות בצורה שלא תחשב כאובססיבית. גם כדי לשתף, זה די מקל כאשר מודים בעובדה שאתה חסר שקט בצורה אובססיבית. המ.. אבל בעיקרון אני תמיד אהבתי את רעיון קבוצת התמיכה, שבמקום שכל אחד יהיה לבד בפני הבעיות שלו, אפשר לעזור אחד לשני
אז בכל אופן..נעים מאוד! קוראים לי טל:)

ממממ....שלום לך ילדת כוכבים..

מאיפוא נתחיל באמת?? נתחיל מהעובדה הבלתי ניתנת לפקפוק כי התכונות בהן ניחנת מיום היוולדך הינן מתנה - שכל, חדות ראיה, פכחון ופקחיות, סקרנות אין קץ, אנרגיות למכביר... אכן מתנות מכל הסל קיבלת. לאן הן נותבו? מה עשו בהן כדי להופכך למאושרת, למרכז ידע וכוח, לסיפוק צרכייך כפעוטה, ילדה, נערה ...זה כבר סיפור אחר. (נקודה אחת אני חייבת, אבל חיבת להבהיר - ריטלין אינו סימום!!! ריטלין זו תרופה שהביאה רבים רבים למקומות שאלמלא השימוש בו היו נמצאים היום במקומות אחרים וחשוכים מאלה בם הם נמצאים היום.) המצבים אותם את מתארת, (בעיקר הגירוד ומריטת השערות) מראים על התנהגות וחשיבה אובססבית. אלה אינן התמכרויות (אם כי ההפך הוא נכון - בהתמכרות ישנה התנהגות אובססיבית לעתים, התנהגות אובססיבית אינה התמכרות) . הסיבות להתנהגויות אלה הן רבות ושונות וכלואות אי שם בדרך ההתפתחות שלך כאדם שהוא לכל הדעות נבון במידה רבה מעל הממוצע. את גם מדגישה כי כל אותם חומרים ממכרים כסגריות, אלכוהול, כדורים - יוצאים מכלל אפשרות צריכה, וטוב שכך. אובססיה, כהתמכרות - הינן מחלות הניתנות לטיפול ולריפוי. כל אחת בדרכה, ובהתיחס כמובן לאדם החולה. הצורך הבלתי נדלה שלך בשימוש באנרגיה מחד, והפחד שמא תקלעי למצבים אובססיבים מאידך - רק מדגישים את יכולת האבחנה שלך - כי אכן קיימת בעייה. הצעתי לך, בטרם תנסי לנתב אנרגיות, נסי להבין מהיכן הצורך הזה נובע? מדוע יש לך הצורך התמידי לכלות את אשר את מגלה? מדוע ישנו תמיד "יעד מבוצר" שטרם כבשת? איני בטוחה כי תוכלי לעשות זאת לבד. כדאי לך לבקש עזרה מקצועית ומונחית, שתהיה חכמה ואינטליגנטית לפחות כמוך, אדם שיוכל לעזור לך להבין מהם המניעים שלך - וכיצד אפשר להעבירם לערוצים חיוביים. לדעתי האישית? טמון בך פוטנציאל אנושי אדיר ובלתי מנוצל. היכולות שלך כמעט בלתי מוגבלות, זה הזמן ללמוד (בסיוע מקצועי) לנצלן נכון הן למענך והן למען הסובבים אותך. אהבתי כל מילה שלך. בהצלחה.

StarDustGirl

New member
../images/Emo9.gif ת'נקיו

אני מתארת לעצמי שאני פשוט הבנתי מוקדם מדי שאני חייה בעולם שהחיים בו כמעט בלתי אפשריים. גם מהבחינה שאפשר להיהרג נורא בקלות, וגם מהבחינה שהחיים עצמם הם דבר שיכול להיווצר בסיכוי אחד למיליארד. זה גרם לי להעריך חיים מאוד, וגם לחוסר שלווה וסיפוק עם הדבר המדהים הזה שניתן לי. אני חייה במשפחה מאוד פרפקציוניסטית, עם ציפיות גבוהות והמון ביקורת. יתכן שזה גרם לי לרצות להיות הכי טובה שיש, אז אני תמיד מחפשת את המושלמות, ומן הסתם אף פעם לא מוצאת..ויש כל כך מעט זמן בסך הכל. אני רוצה, שאם כבר אני כל כך חסרת חשיבות בעולם גדול כל כך, שלפחות אנצל את החיים עד תומם..u know..אין לי זמן להיסחב עם דבר אחד יותר משנה...זה כזה בזבוז זמן להתמקד במשהו אחד במקום לסיים אותו מיד ולהתחיל לצרוך ידע חדש. יכול להיות שאני גם מכורה לידע. כמובן שיכולים להגיד לי "תרגעי, את צעירה", ואז אני ארגע, ומחר אמצע את עצמי עם שלוש ילדים, עבודה ומאה מחוייבות שלא יאפשרו לי בכלל לעשות את כל מה שאני רוצה, באמת למצות את -כל- הפוטנציאל שטמון בי. אני גם לא מוכנה להתקרב לפסיכולוגים, הם כל כך מתיימרים-להבין, כמו איזה קדושים מעונים. אמא שלי ממילא מתעסקת בתחום הזה, דרך אומנות. אז היא הפסיכולוגית שלי. זו כנראה הסיבה היחידה שאני לא תיק אבוד

StarDustGirl

New member
הא...וכשאני עצבנית וכותבת מהר

אני נוטה לא לנסח כמו שצריך ולעשות שגיאות כתיב. אז סליחה מראש.

U r most Welcome ../images/Emo24.gif

...איפוא שהוא בין משפטייך, גיליתי פיסה ממני בהיותי בת גילך. לא. לא אגלה לך מתי זה היה
הצורך לכבוש כל פיסת מידע כאילו "אין מחר" החשש שמא שעת שינה הינה שעה מבוזבזת, התזזית שאוחזת בעצמותייך לצאת ולרכוש דעת עולמות נסתרים... עד שאיש מאוד חכם, מאוד אהוב, והחבר הכי טוב שהיה לי אי פעם אמר לי: You are Genius at ALL but MASTER at none עדיין ארוכה הדרך לפנייך ילדת כוכבים, עדיין יש לך הזמן והיכולת לחקור לנבכי הידע הפזור והמחכה כי יאספוהו, עדיין אינך חייבת בהתמקדות בתחום מסויים, העתיד פרוש לפנייך לבחור. געי בכל אשר נקרה בדרכך, חקרי אותו לעומקו, ראי כיצד הוא מגרה את חושייך, את הסקרנות שלך, בבוא הזמן ובבוא ה"נושא הנכון" תגעי באותו דבר שכל חושייך יאמרו - " מ צ א ת י "... הוא, אותו נושא, יהווה עבורך אתגר - שהרי מנסיוני אתרום לך, ככל שאתה מעמיק בנושא - אתה למד כמה אינך יודע... תני לזמן וליצר הסקרנות שלך לעשות שת שלהם. רק תזכרי, בעוד X שנים, כשתעמדי בראש מכון מחקר זה או אחר, שפעם לפני שנים, הייתה ברבורה אחת באגם, שאמרה.... כך היא אמרה.

StarDustGirl

New member
../images/Emo13.gif

מה שמצחיק, שבשביל ילדה כמוני אני נורא עצלנית בסך הכל, ורוב הזמן נורא רגועה ואדישה. אני לא יודעת איך להסביר את זה. יש לי חברה, שהיא -באמת- היסטרית, ודווקא אני זו שמרגיעה אותה כל הזמן, ולא להפך. מוזר שרק אחרי שכתבתי את ההודעות הנ"ל, גיליתי שיש ממש תהום בין האנרגיות שמבפנים לבין האנרגיות שמבחוץ. אחרי כל מה שכתבתי, כל מה שעשיתי בכמה ימים אחרונים זה לשון המון ולרבוץ על התחת, לקרוא שוב את התפסן בשדה השיפון, לאכול ולהתכתב. שכל זה דורש מינימום אנטראקצייה פיזית. יכול להיות שמחשבות לוקחות אנרגייה? בכל אופן, מה שאני כנראה מנסה להגיד, שבמקום שכל האנרגיות יתרכזו בדברים החשובים באמת, הן הולכות למקומות זניחים וטיפשיים ויונקות מהן את הדם! כמו האובססייה לדייויד בואי...אלוהים ישמור, מה אני צריכה את זה??? אני כזאת חסרת מוטיבציה! אפשר להשתגע! טוב די...אני לא רוצה סתם לתפוס מקום בפורום, זה לא ממש נוגע פה לאף אחד, לא ממש נפתח מזה דיון. כמה אנוכי מצידי
שבת שלום לכולם

למעלה