המתת חסד

המתת חסד

שלום יש לי כלבה (אלפי) בת שש עשרה שברשותי 7 שנים. כאשר שמרתי עליה לתקופה דיי מהר התבהר לי שהתחנה האחרונה שלה תהיה אצלי, כלבה מעורבת, גודל ומבנה גוף דומים לקוקר ספנייל, ופנים פניי "שוקי" הטלבזיוני. כבר תקופה שאני מתחבטת בעניין המתת החסד וההתחבטות קשה, אני אמא לילדה בת חודשיים וידעתי שתשומת הלב לכלבה תרד עם לדת בתי. מאחר ואחי קשור לכלבה לא מעט, נתנו לו את הכלבה למספר ימים (בערך לפני חודש), כדי שיבחן את מצבה ויעזור לי להחליט אם לעשות את הצעד, לדעתו המצב עדיין לא מחייב נקיטת צעד שכזה. יכול להיות שהוא מעורב רגשית ודעתו אינה אובייקטיבת דיה. היינו גם אצל הוטרינר, דעתו הינה חיובית , הוא טען שאלפי לא "על הקרשים" אך ברמת תפקוד של 40% וזאת כמובן לאחר חצי שעה בחדר המתנה כך שאיני יודעת כמה האבחנה מדוייקת, הרי הוטרינר לא צופה בה במהלך היממה. ובאשר למצבה הפיזי: באלפי אכן ניכרים סימני הזקנה, היא לא רואה מלבד אור וצל, היא בקושי שומעת, פרוותה אינה מבריקה ואינה צומחת שווה, היא מתקשה בישיבה ובעמידה אך מצליחה בכל זאת לבצעם, תאבונה וחוש הריח תקינים לחלוטין וכמובן נהנית מליטופים. היא לא רואה את האוכל ולא פעם נכנסת לכלי המים והופכת את האוכל, היא מגרדת דקות ארוכות את הרצפות (גם אחרי גזיזת צפורניים), מספר פעמים במהלך היממה, אני מורידה אותה על הידיים כי אינה יורדת ועולה את המדרגות, ובזמן האחרון רגליה האחוריות כושלות כאשר היא מהלכת על הדשא ומתקשה בעמידה/כריעה לעשיית צרכיה. לעיתים היא מבקשת לרדת בשעות הקטנות של הלילה , ולאחר מכן, כאמור, מגרדת את ציפורניה דקות ארוכות עד לרגיעה. (ואני איתה עד שהיא נרגעת). לא מזמן הגיעו חברים עם כלב, אך אלפי המשיכה בשנתה שלה, מעין אפטיות שכזו. ידוע לי כי כלבים קשישים ראויים ליחס וגילויי חיבה רבים יותר מבצעירותם, אך לצערי, כיום, אין לי את אותו הזמן שהקדשתי לאלפי טרם לידת בתי. אלו הם פחות או יותר הסימנים העיקריים: נכון שיש בידינו את האפשרות לעשות חסד עם בעל החיים שלנו, אך אפשרות זו אינה מקלה על ההחלטה, אני לא רואה כלבה גוועת אך בהחלט ישנה ירידה ברמת ואיכות החיים שלה. חשוב לציין שבמהלך רוב היום אלפי ישנה ועל פניו נראה כי הכל כשורה. ואז עולה השאלה: האם בכל זאת? ומתי? על פי התאור שלעיל, אשמח לדעתך האובייקטיבית. בתודה מראש, אופירה.

דעה אובייקטיבית בנושא סובייקטיבי

הי המצב שאת נמצאת בו לא קל, אבל אני לא חושב שאני ממש יכול לעזור לך. את ההחלטה את תצטרכי לקבל, ואין לזה כללים של שחור ולבן. אמנם יש מקרים קיצוניים, כמו מחלות ומצבים בהם בעל החיים סובל, או לחילופין אנשים שפשוט לא נוח להם עם בעל החיים והם רוצים להרדים אותו מסיבות שונות, אבל ברור שכאן זה לא המצב. לכן את (או אחיך או שניכם ביחד) תצטרכו להחליט מתי מגיע הרגע שבו חייה יותר מלאים בסבל מאשר בשמחה, ואיפה אתם שמים לזה את הגבול. זה הדבר הכי סובייקטיבי בעולם, ואני ממש לא יכול לחוות דעה לגבי המצב שלה. חזקי ואמצי וחג שמח

ella100

New member
שלום אופירה

שלום לך מספר עצות ותובנות,שעבדו ועזרו לסניור שלי ולי. מקווה שגם לך ולאלפי: לגבי האוכל והפיכת הקערה.גיליתי בשלב מסוים שהסניור שלי לא אוכל מהקערה/צלחת וחשבתי שאולי משהו מפריע לו -הפכתי את האוכל על עיתון (בהמשך גם על מגש,מה שהיה יותר קרוב אלי) והפלא ופלא-אכל. בגיל הזה,כמו אצל אנשים מבוגרים-התיאבון לא מי יודע מה ושווה להוסיף ויטמינים.ישנם מארזים בצורת ג'ל או צ'ופרים ודווח שהם טעימים מאד לכלבים. אצלי הסניור אכל בעיקר אוכל ביתי,עם תוספת מסחרי.היתה לו פרווה קטיפתית ,מלאה,נעימה להפליא. (לא רומזת לך להתחיל לבשל.הבנתי שאת עם תינוקת.בכל מיקרה סיר לחץ עוזר מאד-לי). לעניין כלי המים. אצלנו כלי המים הנו גבוה,רחב במידה כך שלא קל להופכו אבל חשוב המיקום. וחשוב שאלפי תדע למצוא אותו.לא מומלץ להזיזו אפילו בכמה סנטימטרים. קרה שלפחות פעם אחת הסניור הפך את המים,אבל זו בפירוש היתה אשמתי כי בדיוק עברתי והוא "זז" ושם היה כלי המים. רואים אור וצל ומסתדרים עם זה לא שומעים כל כך-מחיאת כף חזקה היתה מזמינה את הסניור שלי או ליציאה החוצה או לאכול. לענין הכלב שבא לבקר-נכון,אלפי סניורה,קשישה ולא בדיוק בקטע של ארוח.הגיוני. כתבת שהיא מתקשה בישיבה וקימה וכו'-האם הנושא מטופל כדי להקל עליה.אפשר להקל. היכן היא ישנה? ענין הגרוד לא נראה לי שזה מצב של לא רגועה.מין צורך. גם הסניור שלי עשה את זה.לפעמים.וזה אותו דבר.מין טכס,אולי. לענין הוט-הוא לא רק הסתכל עליה(ואין צורך בשעות) הוא,סביר להניח,הקשיב לליבה,ריאותיה.מה שקורה בפנים-לא פחות חשוב. לא הבנתי לגבי עניין אחיך-הוא גר במקום אחר? מה הסטטוס שלו? האם הוא יכול לבוא לעזור עם הורדת הכלבה? האם יש מצב שהיא תעבור אליו? האם מישהו אחר מהסביבה יכול לעזור?בהורדה שלה? אם היא תוכל לעבור לאחיך,לתקופה מסויימת,זה יהיה מעולה.כתבת שהוא קשור אליה. בעקרון מה שהיא צריכה זה את ההרגשה שהיא בביתה, עם האוהבים אותה ואין צורך להקדיש מעל ומעבר מהזמן שאין לך. הילדה תגדל,הזמן עובר,לא תהיי בלחץ כמו שאת היום. אלה

למעלה