המתת חסד לכנרית - כן או לא

• פותח הנושא DDTK
  • פורסם בתאריך

DDTK

New member
המתת חסד לכנרית - כן או לא

קשה לי לכתוב את ההודעה הזאת ואני על סף דמעות.

ברשותי כנרית (שמונה שנים אצלי) ותמיד בימים חמים, הייתי מוציא את הכלוב למרפסת כדי שתנשום אוויר צח.
היום התנפלה עליה כנראה ציפור כלשהי, כי מצאתי אותה שוכבת בכלוב, נושמת בכבדות ללא עין אחת, ללא כרבולת ועם נקע או שבר קשה ברגל. ולמען האמת גם העין השניה שלה לא ניראת משהו ואני חושב שהיא נפגעה ברמה כלשהי.
הורטרינרים שדיברתי איתם והסכימו לטפל בציפור או שהיו לא זמינים או שלא נשמעו כל כך בטוחים בעצמם וחשבו שכדאי לתת זמן להתאושש קודם לבד ולא להוסיף עליה סטרס של נסיעה. כולם הסכימו שהמצב קשה.

כרגע המצב שלה השתפר והיא ישנה על ענף בכלוב, עדיין נושמת בכבדות. אינני יודע אם כדאי לקחת אותה מחר (יום ראשון) לוטרינר כי אני לא בטוח אם מישהו יוכל לטפל בה כראוי ואינני רוצה להוסיף לה עוד סבל בשוק שנסיעה ברכב תגרום לה (הכנרית שלי מיסודה מאוד פחדנית)
מהתייעצות עם רופא (של בני אדם) אשר ראה אותה, הוא מאמין שאם היא תשרוד את הלילה, היא תחלים מהפציעות. בנוגע לרגל הוא מאמין שאם השבר / נקע יתאחה היא תוכל להשתמש ברגל או תלמד לחיות עם הפציעה (כרגע היא נשענת על הרגע הפצועה)

אני אישית, אינני בטוח שהיא תשרוד לאורך זמן (גם אם היא תשרוד את הלילה) מצד אחד
ומצד שני קשה לי לתאר את כמות הכאב אשר היא סובלת ברגעים אלה. אני יודע שלא הייתי רוצה להיות במקומה ואם כן? הייתי מעדיף למות.
אם הכנרית הייתה יכולה לדבר, הייתי פועל בהתאם למבוקשה. היא ישנה כרגע אז אולי הסבל כן נסבל?

אך במצב כזה של ציפור פצועה, אינני יכול לחיות בשקט עם עצמי.
אפילו אם היא תחלים ותשרוד, מי אמר שהכאבים יעלמו? לחיות עוד שנתיים שלוש בכאבים?
מצד שני, טיפלתי בה, דאגתי לה והיא חשובה לי, מי אני שאקח חיים של יצור כל כך תמים?

אני אובד עצות.
האם סיכוי קלוש לחיים במחיר של כאבי תופת עדיף על מוות ללא כ אבים (הבנתי שחניקה מפחמן חד חמצני גורמת לחיה פשוט ללכת לישון..)?
האם חיים עם כאבים עדיפים על מוות ללא כאבים?

כמובן שאני אטפל בה בצורה מסורה וזה שהיא נפגעה לא מוריד מערכה בעיני. אם היא תשרוד, לא יחסר לה דבר.

אני אובד עצות.

DDTK

New member
טוב החלטתי

כן אני יודע שזה היה מהיר אבל אינני אסלח לעצמי אם אמית אותה.
היא יותר מדי חשובה לי.
אתן לה את הזמן להתאושש בעצמה ואם לא אראה שיפור בימים הקרובים, אסתכן ואקח אותה לוטרינר.

אlרית

New member
כל הכבוד לך.. ממליצה לקחת כבר בבוקר לרופא

או אפילו אם אתה מאיזור ראשל"צ, להגיע לביה"ח הוטרינרי כבר עכשיו.
קרה לי פעם, שבמהלך דקה שנכנסתי לחדר והשארתי את זוג הקנרים שלי על אדן החלון, חזרתי ומצאתי את הזכר בלי ראש..
ציפור ענקית ברחה מהבית.. והתיישבה מול. על אדן חלון של הבנין ממול..
זה היה בז שהפרעתי לו לאכול.. והוא חיכה שאתרחק כדי להמשיך.
הקנר שלי מת.. את הנקבה מסרתי. לא יכולתי להשאירה עוד.
כנראה שגם אצלך זה היה בז. אני שונאת את העוף הזה!

DDTK

New member
יש בי אהבה גדולה לכל החיות (כמעט)

ואני אוהב את הבז, יש בו משהו אצילי. מה שלא גורע מהעובדה שאם הייתי שם את ידי על הזבל שפגע בקנרית שלי, הייתי מולק לו את הראש, לא לפני ששובר באיטיות כל עצם בגופו.
סביר להניח שזאת הייתה חיית טרף כלשהי, כי הקנרית שלי מרוב היותה פחדנית, ניצלה ממפגשים חולדות ומזיקים אחרים.
פעם אחת היא ברחה ללא ידיעתי וחזרה לשבת על הכלוב מרוב שלא הסתדרה בחוץ (סיפרו לי את זה בדיעבד כי הייתי משתגע מדבר כזה)

הלוואי והיה מקום אחראי בקרבתי לקחת אותה. מרוב חוסר אונים ובלבול אפילו חשבתי לקחת אותה למיון.
הסיבה שאני חושש לקחת את הכנרית לוטרינר היא מהסיבה שהרופא (בן משפחה) אשר הינו אדם אחראי ומבין ברפואה (אומנם "רק" של בני אדם) יוצא כנגד כל הרופאים.
פעם אחת הוא הראה לי איזה מאמר על שנה שבה היה מחסור ברופאים (בצרפת אם אינני טועה) ותוחלת החיים של בני אדם עלתה בצורה משמעותית. המסקנה? רופאים הורגים.

חיה שנטרפת על ידי חיה אחרת זה חלק מגלגל החיים ובטבע, חיות הרי לא רוצחות ללא סיבה.
לכן אני (והרופא) מאמינים כי הטבע נתן לכנרית את האמצעים להחלים ואם היא תמות? אז היא נועדה למות.

חוץ מזה שאינני רוצה להסתכן בלהסיע אותה לאיפשהו. היא מתחרפנת כאשר הייתי מזיז לה את הכלוב כשהיא הייתה בריאה ושלמה. אני מפחיד שמדבר כזה, היא תחטוף התקף לב.
מחר על הבוקר אתייעץ שוב עם הוטרינרים שנשמעו לי אמינים

תודה לך (כפי שאת רואה, אני עדיין קצת בשוק)

ללי

New member
תשובה

נראה לי שאתה מושפע מדעה מאוד קיצונית ולא נכונה בעליל של קרובך הרופא, כדאי להרגע לפני שמכלילים בצורה כל כך גורפת, המדע והרפואה אחראים לזה שתוחלת החיים של המין האנושי עלתה ויש שיפור ניכר גם באיכות החיים של המבוגרים שלנו, כדאי לקרוא קצת מאמרים מקצועיים בנושא.

לענין הכנרית ולתת "לטבע לעשות את שלו ואם היא תחלים תחלים ואם תמות אז זה כי הטבע החליט והיא נועדה למות", תחשוב שזה אדם שמאוד יקר לך חולה מאוד ואתה צריך לחשוב ולהחליט אם להסיעו לרופא או לתת לו להחלים "לבד" בבית, גם במקרה כזה היית נותן לטבע "לעשות את שלו" ?

קיצורו של דבר, ככל שאתה מתמהמה ושואל את עצמך ואותנו שאלות הציפור שלך סובלת וזקוקה לרופא, ככל שאתה מתמהמה אתה מקטין את סיכוייה לשרוד ולא להפך !

סטרס או לא סטרס קח אותה לרופא !! סטרס לא יכול להחמיר את מצבה יותר ממה שהוא, היא לא במצב עכשיו שהיא שמה לב בכלל מה קורה איתה, יכול להיות שהיא אפאטית לחלוטין ולא מודעת בכלל לסטרס כזה או אחר שאתה חושב עליו, היא בסוג של שוק.

הפעולה הנכונה ביותר היא לראות רופא דחוף לאתמול !

DDTK

New member
ללי

היי, המאמר היה מאמר מדעי ולא מאמר דעה. חפשי בכל מנוע חיפוש אקדמי ותמצאי לא מעט מאמרים אשר עברו ביקורת עמיתים עם אותה דיעה.

אך זה לא העניין פה.

מאז שהמקרה קרה, התקשרתי לכל וטרינר באזור. הרוב לא מטפלים בציפורים ואלה שכן, לא יכלו היום או לא היו באזור.

היו מספר וטרינרים שאמרו שצריך לחכות מחשש לפגיעה נוספת בקנרית בגלל הנסיעה.

כל פעם שמישהו נכנס לחדר או מתקרב לכלוב, היא מתחילה להתעופף בפראיות ונתקעת בסורגי הכלוב ובצעצועים.

למיטב הבנתי המקום היחידי הקרוב שיטפל בה כרגע נמצא בתל אביב מרחק של שעה פלוס נסיעה ברכב.

אני לא מוכן לגרום לה את הסבל הזה של שעה נסיעה .

לא צחקתי כאשר אמרתי שמרוב תסכול חשבתי על מיון.

לישון הלילה אני לא אשן ומחר אחזור לוטרינרים. אני לא במצב כרגע של לסנן מחשבות, לכן אני כותב כל דבר שעובר לי בראש.

בכל מקרה הרגל מפחידה אותי יותר מחוסר העין, אני חושב שהיא אבודה ואני לא בטוח כיצד ציפור יכולה להסתדר עם רגל אחת לאורך זמן

אlרית

New member
בהתחלה התרשמתי אחרת.. אבל כרגע..

תוכל למסור את פרטי אחד הוטרינרים שאמר לך שנסיעה תגרום לפגיעה או לחץ?
רק אחד, לא יותר.

ללי

New member
בוקר טוב

אני עדיין בדעתי, במקרה של הסטריה רצינית ופאניקה עוטפים את הציפור במגבת, היא נרגעת באופן מיידי ורצים לסיוע רפואי.

אתה יודע מה הסיכוי שרופא של בני אדם מבין ויודע מה לעשות ? שואף לאפס, אתה יודע מה הסיכוי שוטרינר שהוא לא של ציפורים ידע לאבחן ואיך לטפל? קלוש ביותר אם הוא ינחש טוב, יש לגשת רק לוטרינר המומחה והמתמחה בציפורים.

הציפור הזאת מצפה שתעזור לה לא שתסתכל על יסורי הגסיסה שלה, זה לא יעזור לה.

אני מצטערת שאני קצת קשה בענין אבל יש חוק ברזל, לא מרגישים טוב זה במיידית רופא ובמיוחד בתוכים ובציפורים, חשבתי לנער אותך קצת ולגרום לך לעשות צעד כדי לצאת מהבית למענה, אם לא נזהרת בהגנה עלייה לפחות תן לה את הצ'אנס לשרוד.

DDTK

New member
בוקר טוב

אינני אפרסם שמם של וטרינרים פה או בפרטי. אני מצטער.
בסופו של דבר זה אני נפלתי עליהם ביום שבת, ואולי הם טעו בשיפוטץ

במהלך הלילה נזכרתי בחבר של חבר של חבר אשר למד וטרינרה.
ונסעתי אליו כדי להביאו אלי. נתן לי משחה אנטיביות (שונה משלי).
הציפור עצמה נרגעה והיום היא לא פחדה לא ממני ולא מהאדם

בנוגע לרגל הוא פחד לגעת וברגעים אלו קבעתי עם וטרינר שאקח את הציפור אליו להסתכלות על הרגל.

מגיע לך לכעוס, אני לוקח את האשמה עלי על הפציעה.

DDTK

New member
אה והיא חזרה לאכול

וגם הנשימות המהירות שלה נרגעו.

DDTK

New member
עדכון

ראשית אתייחס לכך שאני שקרן. אינני יודע מה בהודעתי גרם לתגובה כזו, לא שזה משנה לי. אציין שכל הנושא הזה נכתב ברגע של חולשה ולא חיפוש צומי בפורום שכוח אל כזה או אחר.
ולזאת שטרחה לציין שהפציעה לציפור נגרמה בגלל שלא "טרחתי לדאוג לה", ובכן, את חצופה.

מה קרה לבסוף עם הכנרית?
גיליתי ברגע האחרון על וטרינר המתעסק גם בציפורים אשר גר לא רחוק ממני. לצערי הוא רחוק ממומלץ והאמת שעוד לפני הביקור אצלו נזכרתי במקרה לא נעים עמו עוד מילדותי. אך הוא היה עדיף על נסיעה לתל אביב בשביל וטרינר אחר.
בכל מקרה, הוא אישר את מה שהחבר שלי אמר וזה שלציפור אין שבר ולצא צריך להתעסק עם הרגל יותר מדי (לא שהייתי נותן לו)
בנוגע לפצע בעין, הוא ניסה ללא הצלחה ועם גרימת כאב לנקות את הפצע, קטעתי אותו באמצע, לקחתי שמות של משחות וטיפות על כל צרה שלא תבוא, שילמתי לו יפה והלכתי.

היום, (שלושה ימים כמדומני מאז הפציעה) הציפור ניראת הרבה יותר טוב. יש תזוזות חלשות עם הרגל הבעיתית. והעין מגלידה לא רע. יכלתי לעשות עבודה יותר טובה ממנו בניקוי הפצע (ואכן עשיתי במקצת) אך לא רציתי לכאיב יתר על המידה לכנרית.
מהיום שקיבלתי את הכנרית היא חיה עם פנסיון מלא אך מרגע הפציעה, כל המשפחה נרתמה והציפור מקבלת תשומת לב מלאה ועוברת כל טיפול אפשרי. לראשונה זה שמונה שנים, היא מתחילה להראות סימנים של ביות ואף נותנול נלו ללטף אותה במקצת.

החל מאתמול היא נושמת באופן סדיר לאורך כל היום (מישהו נמצע תמיד על ידה) וכיום היא חזרה אפילו קצת לצייץ.
אני יודע שהיא אוכלת, כנראה שפחות מבדרך כלל כי יש מעט יחסית צואה (הכלוב עובר ניקוי פעמיים ביום בגלל שהיא מתישבת לפעמים על תחתית הכלוב ולא פעם בשבוע כמו קודם). הכלוב מלא בכל המזונות שהיא אוהבת, אותם היא אוכלת יחסית בתאבון.

ברוך השם, הציפור תשרוד את הפציעה ואם הרגל לא תחזור להיות כפי שהייתה, אנו כבר חושבים על מציאת פתרונות והקלה על חייה בכלוב הנוכחי או בכלוב חדש היוכשר לנושא.
זאת ההודע האחרונה שלי בנושא, כל טוב.

נ.ב.
שני הוטרינרים אשר הציעו לי לחכות ולא להביא את הציפור ישירות אליהם, היו מהמומלצים שבפורום הזה. בדיעבד הם צדקו לגמרי.

למעלה