המתת חסד, דעתכם בנושא

הבנתי

אז אם אני רוצה למות, אני פשוט אפתח דת חדשה המיתנגדת ליהדות ובעצם אז מותר לי למות, אבל אם אני יהודי אסור לי, נכון? מבחינה דתית יהודית

Shira Esther

New member
לא, זה לא יהיה בסדר.

אני משאירה מרחב לשיפוט עצמי, ואני מסוגלת לראות מתי משהו הוא חריג. אני שונאת שאומרים 'רבנים' בלי לפרט, אבל הפעם אני לא בטוחה אם זה היה הרב וולדנברג, הרב עובדיה יוסף או הרמב"ם.

אני לא מבין

את שונאת שאומרים "רבנים" ואת בעצמך אומרת : "שבתשובות של רבנים מפורסמים כל התשובות פרושות ומבוארות." יש כאן סתירה

Shira Esther

New member
נכון

אמרתי בתשובה שלא הייתי בטוחה איזה רב כתב את המאמר הספציפי שהתכוונתי אליו- ולכן כתבתי 'רבנים'. אני אשתדל לוודא את זה. ככלל, תמיד כשיאמרו לך 'רבנים', 'מפורסמים', 'אנשים חשובים', כדאי לבקש שמות.

אז עכשיו זה יחיד ולא רבים

אז את שופטת למעשה, אם אדם אחר יחיה או ימות לא רבנים, או רב ספציפי מה שבטוח שהאדם שרוצה למות, ושהחיים שלו, הוא לא שופט או קובע

Shira Esther

New member
תשאל כל רב,

והוא יגיד לך שאסור; התכוונתי לכך שכל הסיבות המפורטות נמצאות בתשובה מסויימת, לא שרק הרב שכתב אותה אוסר על 'המתות חסד'. כמו שאמרתי, זה עניין השקפתי. אני לא חושבת שהגוף שלי שייך לי, או שהחיים שלי שייכים לי. לכן, אסור לי לפגוע בהם.

אמממ

בואי נגיד שהיתה לך תאונת דרכים ויצאת ממנה צמח. לא יכולה להזיז כלום חוץ מהעיניים. עדיין היית מאמינה מספיק באלוהים, או יותר נכון מאמינה בנכונותו לעשות טוב עד כדי כך שלא היית מסכימה שיעשו לך המתת חסד כי אלוהים אוסר את זה? ...

Shira Esther

New member
אני מקווה שכן.

אני לא יודעת בוודאות, מכיוון שאצלי, ברוך השם, המקרה היפוטתי.

אני לא שואל כל רב

אני שואל אותך אז אין לך דעה משל עצמך את משתמשת בדעתם של רבנים (או רב ספציפי) אם הם אומרים, אז הם צודקים את רק בוחרת באיזה רב את תיבחרי שייצג אותך ואם הגוף לא שייך לך, למי הוא שייך? ואם הגוף של מישהוא אחר לגמרי (נניח שהוא נוצרי) לא שייך לו אז למי הוא שייך?

Shira Esther

New member
אתה מוציא דברים מהקשרם.

האמן לי, אני בוחנת כל דבר בעיניים ביקורתיות מאוד, ואני אחת האחרונות שתוכל להגיד עליה שהיא שפוטה של מישהו עלי אדמות. עיינתי בתשובה, למדתי אותה, קראתי במקורות שהשתובה הפנתה אליהם, ומצאתי אותה נכונה, צודקת והגיונית. לא כל אחד חייב להמציא את הגלגל כל הזמן- ואני לא מקבלת אף דיעה כמובנת מאליה. חבל שעצם היותי דתיה גורמת לך לדעה הקדומה הזאת. אני מאמינה, כמובן, שכל גוף שייך לאלוקים, כמו כל נשמה.

0Pandemonium0

New member
באמת אין טעם לויכוחים.

אני בעד לסגור את הפורום!

Shira Esther

New member
אוי, באמת.

בתור אחד שמתעניין בפילוסופיה, אתה אמור לדעת שכשלשני אנשים יש שתי נקודות מוצא שונות לגמרי- הם לא יצליחו לעולם לשכנע אחד את השני, אלא אם כן הם ישנו את נקודת המוצא תחילה. אתה לא תצליח לשכנע אותי באמונותיך, ועושה רושם שזה הדדי. אין טעם להתווכח בשיח חירשים. חוץ מזה שהפורום הזה באמת לא נועד לוויכוחים- הוא נועד לדיונים.

0Pandemonium0

New member
בתור אחת שמתעניינת בפילוסופיה,

את צריכה לדעת שמשמעותה היא התדיינות ווכחנות. גם אני לא האמנתי בדעות מסוימות, שנעשו מקובלות עליי לאחר לימוד הפילוסופים שמחזיקים בהן.

living a lie

New member
בהחלט בעד

לאף אדם לא מגיע לחיות בסבל נגד רצונו. אם לאדם הייתה אפשרות הוא היה מתאבד ואף אחד לא היה עוצר אותו אך כשלאדם אין אפשרות לצאת מסבלו חובתנו לעזור לו, וזאת במקרה של בחירה ברורה ומוחלטת של האדם לאחר שדיבר עם אנשי מקצוע מנוסים כמובן.

למעלה