המתנה

העד

New member
לכנרת ואדמון חכמון

אין לי שום דרך להוכיח שאני לא יוסף. אבל למען השם, אני לא יוסף! :) הסיבה שפתחתי תגובות חדשות לנושאים שלי עצמי היא לא בגלל שאני מגלומן שרוצה להשתלט כאן על הפורום, אלא בגלל שהיה לי המון מה להגיד, זה פשוט זרם מתוכי וחשתי צורך לחלק את זה לחלקים ולא בבת אחת. קראתי כאן שתמי ביקשה מאלכסודי לא לפתוח כל פעם נושא חדש, ולכן היא ריכזה כמה נושאים שלו, אז מתוך רצון להקל על עצמי ועל תמי ואולי על עוד אנשים, קיבצתי הכול ביחד, אבל באופן מחולק.
 

העד

New member
יוסף

תתעשת גם אתה על עצמך :) קראתי כאן דברים שלך. לא לכל דבר שכתבת התחברתי, אבל לחלק מהדברים דווקא כן התחברתי והם ממש עוררו בי השראה. המקום שהגעת אליו דרך כל הסבל הזה, גם הוא הוא בהחלט מעורר השראה. אותו דבר אני יכול להגיד גם על אלכסודי. אני מבין את התסכול שלך, אבל למה להוציא אותו גם עליי? הבעת התייחסות כלפיי בנימה שנשמעת מזלזלת ואני לא מוצא לכך שום הצדקה. גם לא קראת בכלל את הדברים ששלי, וגם אם נניח היית קורא ולא מתחבר, גם אז לא הייתי רואה סיבה לזלזול.
 

העד

New member
כנרת

הדעות שלי לא נחרצות. חשבתי שהצלחתי להעביר את המסר שהדעות שלי יכולות להשתנות אפילו מחר. אלו רק דעות, מחשבות שחולפות בראש ומנסות לתת כיוון של עזרה והתבוננות. דעות זה דבר דינמי ומשתנה בהתאם למה שמגלים וחווים במציאות. ויש עוד משהו שכבר הדגשתי ואני רוצה לחזור ולהדגיש ( כמה פעמים אני מדגיש? אולי זה ה OCD שלי :) - לכל אחד יש את הדרך שמתאימה לו, וגם לאותו אדם דרך אחת יכולה להתאים היום ולא להתאים מחר. אז על מה יש פה להילחם ולהתנגד? ובקשר למה שכתבת על לא להתערב באבחנות OCD של אחרים - אני מסכים איתך בהחלט! אני חושב שרצוי שאנשים יהיו רגישים וחומלים אחד כלפי השני, עד כמה שניתן. לפעמים זה לא ניתן, כי אדם שרוי במצוקה, בתסכול וכעס על עצמו ולא מסוגל לגלות חמלה לשני. אז לומדים ממה שיש - מהחמלה ומחוסר החמלה.
 

העד

New member
המתנה

אתם נמצאים בראש. מזדהים עם השכל והמחשבות. מחשבות שמטריפות אתכם, מכאיבות לכם, וכמו שכתב כאן יוסף - מחשבות שהשפילו אותו עד עפר. אז מה המתנה בזה? אני אומר לכם, יש לכם שכל טוב, שכל מצויין אפילו! למה? כי השכל שלכם בועט בכם החוצה, החוצה אל מעבר לשכל. הרבה אנשים השכל שלהם לא מספיק בועט בהם, רק נותן דחיפות קלות, וזה לא מספיק כדי להעיר אותם. הרוב הגדול של האנשים חיים בתוך החלום הזה של השכל, של מחשבות ודמיונות. אתם קיבלתם הזדמנות פז. השכל שלכם לא מאפשר לכם בשום אופן להיות ישנוניים. אתם לא יכולים להגיד - "אה, קצת סבל, לא נורא, עדיין נוח לי בתוך המחשבות והדמיונות שלי". לא, השכל שלכם מכריח אתכם לגלות את מה שמעבר אליו, את המקום שמעבר לדמיון ולמילים. וזה מסע. בהתחלה המסע נראה קשה לאין שיעור, ונראה לפעמים שאפילו המצב מחמיר. השכל שלכם דוחף בכם עוד ועוד, מצמיד אתכם לקיר, נעשה אלים יותר ויותר, אבל כל מה שהוא רוצה בעצם להגיד לכם זה - "תפסיקו להאמין לי! אני שקר! אני דמיון! אני לא המציאות!" תהיה רגישים אל עצמכם. תהיו מאוד רגישים ועדינים. אתם ממילא אולי רגישים מעבל לממוצע, אז תהיו עוד יותר רגישים אפילו! תביטו פנימה, ותשאלו - מהי האמת? מהי המציאות האמיתית? תנו לסקרנות לכבוש אתכם. לאט לאט המסע יהפוך ליותר ויותר מהנה וקל. תהיו סקרנים לגלות - מה באמת קיים עכשיו, ממש עכשיו, מעבר לכל הדמיונות והמחשבות שלי. אנשים בדרך כלל רוצים לחיות בחלום. גם אני. אבל יש אנשים שהחלום שלהם כל כך מסוייט עד כי עולה בהם הכמיהה לגלות מה באמת קיים, מה באמת אמיתי. הסיוט הופך אתכם לרגישים יותר ויותר, לענווים וחומלים יותר ויותר. כולנו במסע הזה. גם אני במסע הזה. תוך כדי שאני כותב אליכם שואל את עצמי - מה אמיתי, מה ממשי? ככל שנהפוך ליותר רגישים וקשובים פנימה, ככה השכל יצטרך פחות ופחות לבעוט בנו. אין ייאוש בעולם בכלל! ואפילו אם חשים ייאוש זה רק נועד כדי לדחוף אותנו החוצה, אל הלא ידוע, שבעצם נמצא ממש כאן ברגע הזה. כל אחד ואחד מאיתנו נועד להתעורר אל האחדות ואל האהבה. אתם תצליחו. לאט לאט תרפו, לאט לאט תכנעו. לכל אחד יש את הזמן שלו לגלות את הלב.
 

העד

New member
נוכחות

אחד השיעורים שלנו זה להיות נוכחים, או יותר נכון לחוות את הנוכחות שכבר קיימת. הנוכחות הזאת נמצאת מעבר לשכל וככל שיותר מחוברים אליה, ככה השליטה של השכל הולכת ונחלשת. בשביל להתחבר לנוכחות דרושה נכונות, דרושה אנרגיה ודרושה הבנה. נכונות פירושה שיש תשוקה לחוות את הנוכחות, את עצם התחושה של להיות קיים כאן ועכשיו. שימו לב שכאן ועכשיו אתם קיימים, בלי קשר למחשבות ולרגשות ולתחושות החולפות, אתם פשוט קיימים! מאיפה מגיע התשוקה הזו לחוות את הנוכחות? למה לי בכלל לרצות לחוות את תחושת הקיום הנקיה והטהורה, נטולת המילים? התשוקה יכולה לבוא מסבל מאוד גדול, כמו שכתבתי קודם, או מרגישות מאוד גבוהה או מתוך כמיהה להיות בתוך האמת, בתוך הממשות של המציאות, או מכולם ביחד. בנוסף לנכונות ותשוקה, דרושה גם אנרגיה, דרוש כוח להתגבר על כל הכוחות שמושכים אל תוך החלום שאולי נחווה כסיוט ( אבל המילה סיוט היא רק שיפוט של השכל..). למעשה באופן טבעי האנרגיה נולדת מתוך התשוקה עצמה, שעשויה גם להוביל אותנו למצוא דרכים שמושכות אותנו ומעוררות בנו אנרגיה. אני אישית יכול באמצעות תרגול של יוגה ופלדנקרייז ומדיטציה, ואלי גם דרכים אחרות, למצוא שרמת האנרגיה שלי עלתה, וזה נותן לי את הכוח לעלות למעלה. כל אחד צריך להרגיש מה מתאים לו. לכל אחד מתאים משהו אחר. זה משהו שאני מזכיר לעצמי הרבה פעמים. שאני זה לא אף אחד אחר, ואני רוצה להיות עירני מה מתאים לי בכל רגע ורגע או בכל תקופה ותקופה. מה שעוזר לאחד לא בהכרח יעזור לי, וגם מה שעזר לי אתמול לא בהכרח יעזור לי היום. אז אולי תרצו לבדוק אם יש איזה תרגול גופני, או תרגול של נשימות, או ריקוד או כל דבר שיעלה את רמת האנרגיה שלכם ויחבר אתכם יותר לגוף ויותר לאנרגיה שזורמת בו, ופחות לשכל. אז כמו שכתבתי, כדי להתחבר לתחושת הנוכחות, דרושה נכונות ודרושה אנרגיה, והדבר השלישי הוא הבנה. את ההבנה קשה להסביר, ואני בעצמי לא בטוח שאני מבין. בכלל, אני כותב לכם פשוט מה שיוצא ממני, ויכול להיות שכל מה שאני כותב הוא שטויות. אין לי שום סמכות או הסמכה. אין לי כלום ולא יודע כלום. לכן האחריות היא רק של הקורא לבדוק אם הדברים מדברים אליו. אז מהי הבנה? כמו שאמרתי, אני לא מבין, אבל אני יכול לשאול. לשאול בכנות ובלי לחכות לתשובה שכלית ממישהו אחר או אפילו מהשכל שלי. המטרה של השאלות היא לחבר אותי לאותו קליק פנימי, לאותו שינוי במודעות שמוביל אותי אל תוך החוויה. המטרה היא כמה שיותר לחוות את הפנימיות וכמה שפחות להיות בשכל. אבל מה יש שם בפנימיות? מה בתוכי מודע לכל המחשבות? ואם שמעתי מילה כמו נוכחות או תחושת הקיום, אז לשאול - מהי נוכחות? מהי תחושת הקיום? ללמוד לשאול בלי לענות! להפוך להיות השאלה עצמה. השכל אולי מטריף אותי בדמיונות, הרגש מופיע אולי כתחושות קשות, אבל עדיין אני יכול לשאול - מי אני בכל זה? מה מודע לכל זה? מה קיים מעבר לזה ובתוך כל זה? מהי המציאות? לשאול ולהיפתח, להיכנע, להרפות לא לסמוך על אף אחד ועל אף תשובה. ללמוד לאהוב את הלא ידוע. תודה :)
 

העד

New member
הלב והבטן

אין מנוס במסע האישי של כל אחד, וגם במסע האישי של מי שמאמין לכפייתיות עקשנית מאוד של השכל ומזדהה איתה ללמוד להתחבר ללב. הלב זה מקום שבו נכנעים לחיים ומתמסרים. אולי בגלל זה יוסף קרא לספר שלו "כניעה". לא יודע. צריך לשאול אותו :) השתמשתי המילה מסע, אבל בעצם המסע הוא מאוד קצר. אין שום מקום ללכת אליו, אלא רק ההרפיה והכניעה שמאפשרות לרדת מהראש אל תוך הלב ואל תוך הבטן שהם שער לעולם חדש ולא מוכר. כל הספקות ותחושת חוסר הוודאות שמביאים לחרדה באים מהראש, אבל ככך שיורדים למטה אל הלב והבטן מגלים יותר ויותר תחושה טבעית של ודאות וביטחון, וגם של אהבה ושמחה. אני אוהב מדי פעם להזכיר לעצמי לנשום אל הבטן ולחוש את הבטן מבפנים. זה מאפשר לי לחוש יותר נוכח ( מתקשר לנושא של נוכחות שכתבתי עליו קודם ) יותר שייך לעולם הזה, ולהרגיע את החרדה. אם מתמקדים בתחושה הזו של הבטן למספיק זמן, אפשר אולי לחוש איך האנרגיה ממש יורדת מהראש אל תוך הלב והבטן. זה כאילו שחלל הבטן הפך למן מגנט כזה שמושך את האנרגיה למטה. אפשר גם לנשום לאזור האגן והמפשעה או לאיזור הרגליים וכפות הרגליים. כלומר לנשום, להתרכז באזורים האלה ולחוש איך הנשימה כאילו עוברת דרכם. וגם שם, כמו בבטן אפשר לחוש, לא צריך לדמיין את זה, אלא פשוט לחוש שיש כוח שמושך אתכם למטה, ככל שאתם מתמקדים שם יותר. כל אלו רק אמצעים שיכולים לעזור, אבל חייבת להיות נכונות ותשוקה להתחבר פנימה, ללב, לבטן, לאינטואיציה ולאהבה. אני מוצא את עצמי עכשיו שואל? מהו העומק של הלב? מהי כניעה אמיתית ללב? מהי התמסרות? אני שואל, כי אני לא יודע. כי תמיד מתחת לרובד אחד של גילוי קיים רובד עמוק יותר. בהצלחה :)
 

העד

New member
המלצה

ברצוני להמליץ לכם בחום להיכנס לאתר הזה, שם יש כל מיני מדיטציות מודרכות שאפשר להקשיב אליהן בחינם ואף להוריד למחשב או לצרוב לדיסק. יש כמה סוגים של מדיטציות ותצטרכו לבחור מה מתאים לכם, אם בכלל. בחלק מהמדיטציות שם התנסיתי מעט ובחלק מהן לא התנסיתי כלל או הקשבתי רק לחלקים מהן ברפרוף. אבל יש שם מדיטציה אחת שאני מאוד אוהב ואני "חורש" עליה. מדיטציה שנקראת "לב" וכשמה כן היא, עוזרת להתחבר ללב. מעבר לכך אולי תרצו לקרוא באתר עוד דברים שיתכן וידברו אליכם. זהו אתר של מורה רוחני בשם אביחי. אני רוצה להעביר לכם את המסר שהתשובות וגם הריפוי נמצאים בתוככם, ושכל "הטורדנות הכפייתית" הזו היא בעצם משהו שדוחף אתכם, לפעמים בכוח מאוד רב, לגלות את עצמכם ואת הכוח שלכם. להיות נוכחים יותר, להיות יותר בתוך הלב כדי שהשכל ישרת את האהבה שבכם. http://www.avihay.net/meditation.htm
 

העד

New member
לתמי

אני לא יודע אם יש לי מה שנקרא OCD. חשבתי לבדוק את העניין, אבל כרגע הגעתי להבנה שאין בזה טעם. OCD זו רק הגדרה חיצונית שלא תתן לי שום דבר. מה שחשוב בעיני זה מה אני חווה בכל רגע ורגע, להתבונן במציאות באופן ישיר. בכל רגע עולות בי מחשבות ותחושות מסויימות ואני פועל בדרכים מסויימות. זו המציאות וזה מה שחשוב בעיני, כל השאר זה רק להוסיף עוד קשקושים במוח לקשקושים שקיימים ממילא. בסדר, אם מישהו הולך לפסיכיאטר או פסיכולוג והם צריכים להגדיר אותו כדי לתת לו את הטיפול המתאים, אז שיגדירו, אבל זו רק פרוצדורה ואין שום תועלת בלהזדהות עם ההגדרה הזו ולהגדיר את האישיות שלי דרכה. תראי, יש אינספור פורומים באינטרנט, אז למה נכנסתי דווקא לכאן? כי ברגעי מצוקה חיפשתי תמיכה או איזו הבנה חגבי עצמי דרך אחרים. שמעתי על ההפרעה הזו OCD וחשבתי שזה נשמע די מתאים לדברים שחוויתי. נכנסתי וגיליתי שאני מזדהה עם כל מיני דברים שאנשים כותבים, גם אם אני לא מזדהה עם הכול או שיש אנשים שסובלים הרבה יותר ממני. המקום הזה של חשיבה כפייתית שלא נותנת מנוח מוכר לי מאוד. גם טקסים התנהגותיים מוכרים לי אבל ברמה הרבה יותר חלשה מהחשיבה עצמה. אז תאמיני לי תמי, אין לי מושג מה השם של מה שחוויתי, ואני בכוונה מדבר בלשון עבר, כי מבחינתי כל יום ושעה הם חדשים. משתדל לא להזדהות עם הגדרות שמסתמכות על העבר, אפילו אם זה היה אתמול. שימי לב שכתבתי כל כך הרבה ואת בחרת להתעניין בלהגדיר אותי תחת כותרת במקום להתייחס לדברים עצמם. בן אדם, כל בן אדם, הוא כל כך הרבה מאשר הפרעה כזו או אחרת. אני יכול להבין שאולי רצית לבדוק אם אני בכלל מבין לליבם של אנשים לפני שאני בא לייעץ. התרשמתי שאנשים, או לפחות חלקם, מחפשים כאן הסמכה. מישהו שהוא דוקטור, או מישהו שהיה לו OCD עשרים שנה , אבל זו לא הדרך לדעתי לבחון דברים שאדם כותב. הדרך היחידה לבחון היא להרגיש מה מדבר אליך ולהתנסות במה שמדבר אליך. יכול להיות שהייתי יהיר. יכול להיות שיש כאן אנשים שסובלים סבל שאני בכלל לא מכיר, ואני באתי לכאן עם שלל עצות ואפילו לא מספר קצת על עצמי. לא היה לי חשק לספר על עצמי, היה לי חשק לכתוב את מה שכתבתי, וחשבתי שאם אראה צורך אספר על עצמי בהמשך. שכל אחד יעשה עם העצות שלי מה שהוא רוצה. כתבתי שאני לא יודע כלום מתוך הבנה שמה שנראה לי היום נכון מחר יכול להיראות לי לא נכון. עניתי לך תשובה ארוכה, ואת שאלת רק שאלה קטנה, אבל אל מול התגובות כאן חשתי צורך לכתוב מה שכתבתי.
 

אמא11

New member
תודה על תשובתך

ואני שמחה שהיא היתה מפורטת. נראה שהבנת מדוע שאלתי מה ששאלתי. יום טוב תמי
 

העד

New member
בכיף תמי :)

ואת צודקת זה יכול לעצבן כשמישהו בא כאילו מעמדה של מורה. אני בהחלט מכיר את המקום הזה של להתעצבן כשמישהו כאילו בא אליי מגבוה ורק נותן עצות. אבל אני אומר לך, כשקראתי את הדברים של יוסף ואלכסודי הרגשתי שיש בזה הרבה יותר מזה. שהם באים מהלב. ועל עצמי אני לא אעיד, למרות שאני "העד" :) ולגבי היהירות, קודם כל שלי, ואולי גם של אחרים - אז בסדר, אולי יש לפעמים יהירות או הצגת הדברים באופן נחרץ, שאם תסתכלי על זה שניה אז תראי שזה בעצם ההפך מתחושת הנחיתות והספק העצמי שחווים כאשר האובססיה משתלטת במחשבה או בהתנהגות. בגלל זה אולי יש כאלה שמתעצבנים מזה - כי היהירות של מישהו אחר מעוררת בהם את תחושת הנחיתות והנחרצות של מישהו אחר מעוררת בהם את הספק לגבי הדרך שלהם. ותאמיני לי שתחושת הספק העצמי והנחיתות מוכרת לי מאוד. בגלל זה אני אוהב להכניס כאן בהרבה הודעות שלי את המסר הפשוט שלכל אחד הדרך שלו ואין מה להשוות בכלל בין שני אנשים. ואני גם לומד להשתמש בספק העצמי לטובתי ולא נגדי. כלומר להטיל ספק בכל דבר שעולה לי במוח ולזכור שבעצם כל רעיון או דעה הם רק רעיון ודעה ולא עובדה, ובעצם אני לא יודע כלום באופן מוחלט. זה לדעתי שימוש בריא בספק. הודאות לא אמורה לבוא מידיעה של השכל אלא מהרגשה של הלב או מתחושת בטן או איך שלא נקרא לזה. כשאותם אנשים שכועסים יבינו שרק הם יודעים בתוכם מה נכון להם, מתוך הרגשה ולא מתוך ויכוח שכלי בינם לבין עצמם, כבר לא יהיה להם צורך להתווכח ולהתנגד. זה תהליך. רצוי לדעתי להבין שהדבר הזה שנקרא או סי די הוא רק הקצנה של משהו שקיים בכל אדם, ומיש שמבין את נפש האדם לעומק יכול לגעת בשורשים של כל "הפרעה" ולעזור לאחרים, גם אם הוא עצמו לא חווה OCD. ובכל זאת מי שחווה את מה שהפסיכולוגים מכנים OCD זה יכול להוסיף לו עוד מימד של הבנה אבל רק בתנאי שהוא הגיע לשורשים האמיתיים של הסבל הזה, כי אם לא , הוא אמנם יכול לגלות המון אמפתיה לאחרים, אבל יהיה לו קשה או אף בלתי אפשרי להוציא אותם מהבוץ. ואני התרשמתי שאלכסודי ויוסף הגיע לתובנות אמיתיות שאף מחקר חיצוני לא יכול לספק, כי זה בא להם מבפנים. ואני לא אומר שהם ירדו לשורשים הכי עמוקים, ואני בטח לא ירדתי לשורשים. אבל לפחות יש נסיון לרדת לשורשים ורצוי לראות את זה ולהעריך את זה, ואף להצטרף לזה. ומי שכל זה לא מדבר אליו, ולא משרת אותו הלוואי שיזרוק לפח את מה שכתבתי ויסמוך על ההרגשה שלו. מצד שני, אם יש התנגדות וכעס, תמיד טוב לבדוק מהיכן הם מגיעים. גם אני, תוך כדי שאני כותב חושב לעצמי מה אני בא עם תובנות ורעיונות ואולי אני סתם יהיר, אבל זה מה שיוצא ממני. ואם יש בי יהירות, אז התגובות כאן של אנשים ילמדו אותי. ואם ארגיש שאין לי מה לחפש כאן, שאני לא תורם לעצמי ולאחרים, אז אלך אולי אפילו בלי להגיד שלום :)
 
למעלה