המתנה

סאקרה

New member
אולי בדברים האלה יש כדי לנחם

למשל,האנשים האלה ,"בקפה וינר",שבמרכז נהריה שיוצאים לשתות בירה,לדבר על כדורגל,לצפות יחד בסרט ולנחש אם ה"בומים" הם נפילות או יציאות.

סאקרה

New member
אולי הגאווה הלאומית

שלא לומר פטריוטיות של בעל הקלנועית הזו שהתעקש לפרוש לפני את הדגל ולהבטיח שיהיה טוב,שננצח,פשוט כי אין לנו ברירה..

צימעס

New member
קיבלתי דוא"ל ששלח מנהל הסניף

לסניפים אחרים, יחד עם תמונה של הסניף (עוד לפני השפצור עם הדיקטים) - "כפי שאתם רואים אנחנו פתוחים 24 שעות שבעה ימים בשבוע 4 כיוני אוויר. מצב רוחנו מרומם! ואנחנו ממשיכים לתת את השירות הטוב והמקצועי ביותר עם כל הלב והנשמה. החשוב ביותר כולנו בריאים ושלמים ומודים לכל דורשי שלומנו עוד קצת סבלנות ואורך רוח - המעז מנצח"

ihtiyar

New member
היא עשתה את מה שהרבה עושים:

"חוק" ידוע הוא שמרדת הערב עד 6 בבוקר לא נופלות קטיושות. זה הזמן שחלק מהאנשים יוצאים להתאוורר. ואז חולפים בעיר האורחים לרגע לאסוף תמונות וחוויות. שימו לב לכתבות בטלביזיה: זה תמיד בערב בשדרות הגעתון בעיר, אלא אם כן יש משהו פוטוגני נפלא כמו רכב עולה בלהבות או בית שהתרסק. בשאר שעות היום יושבים הכתבים במלון קרלטון המוגן. טרם זכיתי לראות מישהו מאיזה "סיור הזדהות עם תושבי נהריה" או אחד ממטיפי המוסר המקצועיים הבאים להדגיש שהנשארים בעיר הם חלשים ו/או מזוכיסטים, ומצלמים רק את אלה שביתם התרסק ומישהו תלה דגלי ישראל על הגדר - לא זכיתי לראות אחד מאלה מגיע לעיר עם ציורים לילד כלשהו במ"ד, עם מזון להאכיל כלבים עזובים, יורד לשחק דמקה עם זקנה במיקלט ציבורי חסר מזגן, או מגיע ונשאר ליום שלם מתחת לאדמה לנסות לדובב אישה מוכת הלם, ולארגן משחקים לילדים שחזרו להרטיב וכד'. זה פחות פוטוגני, והרבה הרבה פחות צדקני ומצ'ואיסטי. יום נעים ושקט לכולם. שלנו התחיל עם קטיושה ברבע לשבע בבוקר

כנראה גם החיזבאללה ישן לפעמים...

אני דווקא כן מכירה את "אחד מאלה שמגיעים לעיר עם מזון להאכיל כלבים עזובים". זהו אח שלי.

ihtiyar

New member
יש כאלה. ודאי שיש.

אגב, כבר למעלה מחצי שעה שנהריה מופגזת. בדרכי לעיר ראיתי שני בתים שחטפו פגיעה ישירה. כולנו מכירים ומוקירים את הלבבות הפתוחים, את האנשים המסייעים. גם מאנשים בפורום זה קיבלתי הצעות לעזרה ומסרים מעודדים - חיבוק מלב אל לב. דיברתי רק "החולפים במצלמה לרגע". לא אוכל להעלות תמונות, כי קורא הכרטיסים התקלקל, וכל החנויות בעיר - בהוראת כוחות הביטחון - סגורות כבר 18 ימים, מלבד מספר חנויות מכולת הפתוחות לפרקים.

סאקרה

New member
נקראתי בענייני עבודה,

ושמחתי לגלות שכמו תמיד הבחירה נתונה: כל אחד בוחר מה לראות מה להדגיש ובמיוחד מה לעשות! כן,נהריה פגועה,אבל בתים עומדים על תילם,למרות הזגוגיות המנופצות בחלקן (לא מבינה למה לא מדביקים את החלונות כל כך פשוט וחוסך נפגעי רסיסים),החנויות מוארות והסחורה מוצגת לראווה. הייתי במרכז לחלוקת מזון- עשרות מתנדבים-כולם נהריינים,מחלקים חמגשיות (למעלה מ1500 כל יום) בין המקלטים. נפגשתי גם איתם,ראיתי אנשים עיפים אך נחושים. נסעתי שש פעמים להביא נהריינים מהצמת,כאלה שחזרו הביתה אחרי שבועיים בערי מקלט בדרום ובמרכז. (אין תחבורה ציבורית וזה מחדל שדורש תיקון ) אני ממש לא חושבת שמי שנשאר הוא מזוכיסט או חלש, להפך אני רק חושבת שמי שנשאר ,כדאי שירתם לעזור ולא יזרע דמורליזציה שמקורה בדרמות מנופחות. אבל כאמור- כל אחד בוחר בדרכו שלו.

ihtiyar

New member
נו, שויין, היא באה לערב אחד...

טוב שמישהו מספר לי שאין תחבורה ציבורית, ואין דואר, ואין קופ"ח, ויש אנשים עייפים, ואין חנויות פוחות חוץ ממכולת, ואין עזרה סוציאלית ו/או פסיכולוגית במיקלטים, ויש זגוגיות מנופצות, ו.... יום נעים! (וכמובן שמיד תגיע המילה האחרונה של אורחת הערב. לא אטריח את עצמי; מישהי הגדירה אותי - כי בחרתי להישאר כאן ולסייע מעט - כמזוכיסט. יום נעים גם לה)

סאקרה

New member
אגב,אני בנהריה גם עכשיו,

היו כמה נפילות,בביפר לא קיבלנו מידע על נפגעים. מקווה להעלות תמונות של תינוקות שנולדו הלילה בבית החולים ושל האימהות הרגועות שלהם. תאמינו לי, הייתי שבוע בצפת, נסעתי יום יום מראש פינה לצפת וחזרה. עברתי אתמול את כל הגליל, מי שלא יודע בדיוק איפה נפגע בית או רכב,לא מרגיש שיש מלחמה. הבעיה היא שרב התושבים בישובים היהודיים עזבו. עוברים בישובי-רוחות באוירת יום כיפור. כשמגיעים לכפר דרוזי,מוסלמי או מעורב,למרות הפגיעות,כמו בפקיעין למשל, רב התושבים במקום,החנויות פתוחות והקטיושות מקבלות את המימדים הראויים להן- מטרד מסוכן,לא יותר. שמתם לב שהשבוע נהרגו 9 אנשים בתאונות דרכים? מהקטיושות נהרגו פחות..

סאקרה

New member
ואל תדאג,אני לא "קופצת" לקפה

שלא יהיה לך על המצפון אם חו"ח יקרה משהו...

meitush123

New member
לא מדויק

זה מטרד די רציני לשבת במקלט שעות כל יום (אני באזור עפולה ככה שאני בך הכל פעמיים הייתי במקלט ל-10 דקות- לא נורא בכלל) במיוחד כשהממשלה לא מספקת את השירותים החיוניים.זה לא יוכל להימשך ככה הרבה זמן

../images/Emo31.gif את מזלזלת במצוקה של אנשים

וזה לא לעניין. אנשים בחרדה מכיוון שיש עליהם איום לא מוכר. אנשים מתוסכלים וכועסים כי מי שצריך לסייע להם (הממשלה) מתעלם מהם, והם תלויים פתאום בחסדיהם של אנשים אחרים. מי שמצליח להישאר אופטימי ונחוש במצב כזה, כל הכבוד לו, אבל הרבה יותר קל לי להבין את מי שמרגיש חרא. (מצטערת, לא מצאתי מילה יותר מתאימה).

סאקרה

New member
מזלזלת? ממש לא!

הבעיות מוכרות,מאות אלפי אנשים עוברים עכשיו מצב לא מוכר. השאלה היא: מה עושים? אפשר לקחת את הנתונים ולתרגם אותם לעשיה - ואפשר להכנס לספין של יאוש,חידלון ואימה משתקת. אני מצפה מאנשים שהפחד משתק אותם-שילכו לקבל סיוע. (יש לי את הטלפון הישיר של קב"ן פיקוד העורף-הוא רק מחכה לפניות...) העברת תחושות החידלון אל העולם באמצעות הרשת ויצירת תמונה מעוותת שמקורה בהלכי נפש פרטיים גורמת לדעתי נזק ציבורי גדול. זו הסיבה שיצאתי עם "הריב המשפחתי " אל מחוץ לתיבות המסרים. כי אני מאמינה שחשוב לאזן את התמונה. (ורק אחרי התנסות אישית!)

אלי ו.

New member
אני לא רואה זילזול

סאקרה לא כתבה שאין אנשים שנפגעו או אנשים בחרדה (ובצדק מבחינתם) אלא שיש גם אחרים שגם מהם אין להתעלם.

למעלה