המתמטיקה

sheketz

New member
אכן כן - הוא כתב ספר בעברית!!

ולימד באוניברסיטה העברית תקופה מסוימת אם אינני טועה.

תודה רבה על הסברך.

ישנם מושגים כאן שאינני מבינה עדיין, (כמו "זוגות סדורים" אבל גם זה צריך ללמוד כמובן. ). ובדיוק יש לי משימה שנתן המורה שלי לבטא משוואה מסויימת על מערכת הצירים הזו של דקארט ולקבל צורה כלשהי . תודה רבה (מתנצלת על העיקוב בקריאת ההסבר שלך, המחשב אצלי קצת מקולקל.)

erezsh

New member
לא ברורה לי השאלה

זה שהאדם גילה את המתימטיקה (דבר שלדעתי הוא נכון), לא אומר שהיא לא הייתה קיימת. זה רק אומר שלא ידענו אותה. איך ייתכן שההמצאה שלנו משתלבת עם הטבע? זה כמו לשאול איך יכול להיות שחץ שיורה קשת תמיד מגיע לאיזור המטרה. התשובה בשני המקרים היא, כי לשם הוא כיוון. המתימטיקאים והפיזיקאים כיוונו לחזות את הטבע עם משוואות, ולכן שברנו את הראש עד שמצאנו משוואות שנראות מתאימות. זה שהן נראות כך לא אומר שהן אכן כך (ראה ניוטון).

ruby stone

New member
לעניות דעתי המתמטיקה:

למעשה, אני דווקא נוטה להסכים עם הפילוסוף היווני אפלטון,אשר טען שהמתמטיקה הייתה קיימת מאז ומתמיד, רק מחכה להתגלות על ידינו. אני אוכלת את כל הלוקשים שהמתמטיקה בעצם-התגלתה ע"י האדם הקדמון , האדם השתמש בספירה כבר לפני 50,000 שנה כך שמהלך ההתפתחות המדויקת של מושג המספר אצל האדם הקדמון הינו בגדר היפותיזה בלבד. הנחת יסוד המקובלת היא שמושג המספר החל להתפתח כאשר האבות הקדמונים שלנו הצטרכו למנות דברים – כמו כמה בהמות ישנם כרגע בעדר, כדי לוודא שאף בהמה לא נעלמה , או כמה חברים יש בשבט וכמה צוררים יש לשבט, כדי להעריך אום ינצחו במערכה או לא..וכל ה"מדומים" צורפו לתורת המתמטיקה בשנים המאוחרות יותר..

למעלה