המתכון לכיסונים של נוף

coffeetoffy

New member
המתכון לכיסונים של נוף

היי כולם,
אני מחפשת גרסת "פרווה" (ללא היוגורט) לכיסונים במילוי בשר כבש שנוף הכינה אתמול. מישהו יכול להכווין אותי למשהו דומה, כולל התבלינים וכו'?


תודה מראש!
 

coffeetoffy

New member
אנסח מחדש:

זקוקה לגרסה כשרה. בשרית, כמובן
פשוט בלי היוגורט..
 

gOLDqUIN

New member
בבקשה

מאנתי

מנה ארמנית של כיסוני בשר כבש עם יוגורט עזים וסלסת עגבניות.

כיסוני בשר של נוף עתמאנה איסמאיל

המרכיבים:
לבצק: 500 גרם קמח (קצת יותר מ-3.5 כוסות), 300 גרם מים (כוס ורבע), 20 גרם שמן (כף וחצי), כפית מלח.

למלית: 500 גרם בשר כבש טחון (מנתח כתף מרכזית קדמית וזרוע), בצל, 4 כפות שמן זית, תערובת שבעת התבלינים או בהרט, מלח, פלפל.

לרוטב היוגורט: 500 מ"ל יוגורט עזים, 2 שיני שום, כתושות. כדי להפוך את המנה לכשרה אפשר להשתמש ביוגורט מחלב סויה.

לסלסה: 4 עגבניות, חופן עלי נענע, קצוצים, פלפל חריף, קצוץ לקוביות קטנות, מלח, מעט סומאק.

אופן ההכנה:

הבצק:
שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת המערבל ולשים כחמש דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים למנוחה של כרבע שעה.

המלית:
1. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מזהיב. מוסיפים לבשר הטחון את הבצל המטוגן והתבלינים ולשים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק ככל האפשר. חותכים למלבנים באורך 5 ס"מ וברוחב 3 ס"מ, ומניחים כדור קטן מתערובת הבשר במרכז כל מלבן. סוגרים את המלבנים לצורה של קנו (סירה) ומסדרים בתבנית משומנת בשמן זית.
3. מכניסים את הכיסונים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהשוליים שלהם מזהיבים.

רוטב היוגורט: מערבבים בקערה את יוגורט העזים והשום הכתוש. אם היוגורט סמיך מדי ניתן לדלל אותו במעט רוויון או לבן.

סלסת העגבניות:
1. מקלפים שתיים מתוך ארבע העגבניות, קוצצים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.
2. מועכים בעזרת הידיים את שתי העגבניות הנותרות מעל למסננת (על מנת להיפטר מהזרעים) ומוסיפים לעגבניות הקצוצות את המיץ. מוסיפים נענע ופלפל חריף וממליחים.

מוציאים את המאנתי מהתנור ושופכים עליו, בעודו חם, את היוגורט ואת סלסת העגבניות הטריות. בוזקים מלמעלה מעט סומאק טרי. מומלץ להכניס את הכיסונים לתנור רק כשרוטב היוגורט והסלסה מוכנים, מכיוון שזמן האפייה שלהם קצר מאוד.


המתכונים של הפרק האחרון
 

coffeetoffy

New member
לא כתוב:

צריך לבשל את הבשר הטחון או משהו? כתוב שזמן האפיה קצר מאוד, הבשר יתבשל בזמן?
 

coffeetoffy

New member
הכנתי אתמול


הכנתי ללא היוגורט (בסופר טענו שאין דבר כזה יוגורט סויה, ולא מצאתי שמנת צמחית)- יצא פשוט מדהים. מומלץ לכולם.

נ"ב
גם לא היה בשר כבש, השתמשתי בבשר טחון קפוא חצי כבש וחצי בקר. עדין יצא מצוין
 

kriz

New member
איזה יופי

מוזמנת להעלות את הנסיון שלך לפינת ה"טדאאם"


ואם צילמת - אז תעלי גם תמונה
 
אפשר להחליף את היוגורט בטחינה, זה יוצא לדעתי

מאוד טעים, למרות שעדיין לא ניסיתי להכין, אבל לדעתי זה אמור לצאת מאוד טעים.
 

coffeetoffy

New member
גם אני חשבתי על זה

האמת שאכלנו אותם היום בצהריים, רק עם הרוטב עגבניות החריף ובלי תוספת. לדעתי טחינה תהיה גסה מדי לכיסונים הללו אבל זו רק אני..
 
למעלה