המתוק הורג אותי

המתוק הורג אותי

בבוקר אני "ילדה טובה" אוכלת בעבודה את הסנדויץ מלחם קל, תפוח, קפה שלי באה הביתה אחרי ארוחת צהרים ולא משנה מה אני אוכלת מגיע רק קובית שוקולד אחת או וופל וכד' הגעתי למסקנה שהגוף מבקש את זה מרב עייפות משהו שיקפיץ אותי וירים אותי, ואז כל אחרי הצהרים, מתוק קורא למתוק, לא מצליחה לצאת מהמעגל הזה

הצעות ל"מתוקים קלים" חטיף שוקולד של 92 קלוריות (יש מריר ויש חלב) כל חטיף שוקולד מיני הוא סביב 100 קלוריות "דקיקיות" או פריכיות או לחמקל עם ריבה דיאט (לא לשכוח לספור אותם כי בסוף הם מצטברים...../images/Emo13.gif) 5 שקדים מלווים ב-5 צימוקים מעדן דיאט שוקולד (לדעתי הכי טעים טרה) = 60 קלוריות כוס קרנצ'ים - 90 קלוריות בערך והכי הכי הכי קל - סוכרית מותר על מקל! 20 קלוריות ומעסיק את הפה לפחות רבע שעה (אם לא שוברים ../images/Emo6.gif) ועוד משהו קטן - להעסיק את עצמך במשהו כדי להשכיח את המחשבות על האוכל (כמה קל להציע הצעות, הא? ../images/Emo3.gif)

לגבי ריבה

אם תבדקי טוב טוב לגלי שריבה ללא סוכר היא בדיוק כמו ריבה רגילה מבחינה קלורית (בדיוק אתמול בערב הדיאטנית שלי המליצה לי על פריכיות עם ריבה ודיברנו על זה). לכן אם כבר אז כבר. תשאירי את הריבה ללא סוכר לסכרתיים.

לא, זה לא מדויק. זו לא ריבה ללא סוכר אלא "ריבה דיאט" של 778, ויש הבדל משמעותי בקלוריות. כפית ריבה זה משהו כמו 20 קלוריות, בערך חצי מהקלוריות הרגילות. מסכימה איתך בעניין הזה לגבי כל יתר הדברים לסוכרתיים, כמו שוקולד, עוגיות וכו' - שם באמת אין הבדל קלורי, אבל לגבי הריבה הספציפית הזו בדקתי בעצמי! (מלכת האובססיביות.. ../images/Emo13.gif)

טוב לשמוע, אני רצה לקנות

או שאולי עדיף שלא להכניס הביתה. אני תמיד הייתי קונה את אלו של סנט דלפור שהן מעולות, יום אחד בדקתי וראיתי שאין הבדל. אין גם הבדל באלו של שופרסל.

הנה עובדות ונתונים! ../images/Emo13.gif שימי לב להשקעה../images/Emo6.gif רצתי למקרר והבאתי: ריבה לייט תות 778 - 120 קלוריות ל-100 גרם, 12 לכפית! מעדן תות שדה סנט דלפור (הבן הקטן אוכל../images/Emo13.gif ) 252 קלוריות ל-100 גרם! מסקנה - ריבה לייט אכן ריבה לייט! יש שני טעמים - תות ואוכמניות, לטעמי תות יותר טעים. אני שומרת את זה לעיתות מצוקה, כשממש בא לי משהו מתוק, ואז אוכלת שתי קליליות (מכירה את העיגולים הענקיים האלה ש"עולים" 20 קלוריות כל אחד?) עם ריבה. יוצא 60 קלוריות בערך ודי מרגיע את התשוקה למתוק.

יעל י

New member
אני הצלחתי בכך שפשוט אין בבית

פעם בשבוע אני קונה לילדים לסופשבוע משהו טוב וככה אין ואז גם אם אני רוצה אין.מקסימום אוכלת מעדן. בכל אופן אם יש אז אני כמוך - נופלת ובגדול.

גם אצלנו

כשאין - לא אוכלים. ממתקים שמסתובבים חופשי בסופו של דבר 'קופצים' עלי בהפתעה, גם כשאני ממש לא מתכוונת לאכול אותם. משתדלת לא להעמיד את עצמי במבחן. ואם יש ממתק שצריך שיהיה בבית לאיזו מטרה יעודית (אירוח, אפיה וכו') - עדיף לשמור אותו סגור או שלם, ואז אין את הפיתוי לקחת 'רק קוביה'..

sharonBir

New member
עברנו מאריזה משפחתית לאישית

אם פעם, נגיד, היינו קונים איזה 3-4 חבילות שוקולד בקניות השבועיות (ביום חבילה היתה נאכלת
), עכשיו אם קונה אז חטיפים אישיים. עדיף לי לשלם על פסק זמן 45 ג' מחיר של חבילת שוקולד 100 ג', רק כי אני יודעת שמזה נאכל באופן משפחתי פחות. מקווה שמתישהו נצליח לוותר על המתוקים בכלל. אה, יכולה להמליץ על קרטיבי הדיאט של פלדמן (נדמה לי), שהם בכל מיני טעמי פירות, 17, 19 קלוריות לארטיק. ממש טעים, אפילו בעונה הזו.

נכון, בכלל שכחתי מהגלידות../images/Emo70.gif../images/Emo135.gif טוב,עכשיו חורף, זה לא במודעות שלי (קר לי....../images/Emo186.gif). אבל בקיץ, איזה כיף../images/Emo13.gif ארטיקים שוקולד של פלדמן הכי כיף 40 קלוריות בערך, ומצטרפת להמלצה על הקרטיבים שלהם.

אני חולת מתוק.....

אחרי הצהריים חייבת משהו מתוק. אז אני אוכלת את חטיף 92 קלוריות.... יאמי, טעים!!

יש לזה הסבר...כאשר אוכלים ארוחה

רמת הסוכר עולה..מה שמביא את הלבלב לייצר יותר אינסולין על מנת לפרק את הפחמימות והסוכרים.....לאחר שעה שעתיים רמת האינסולין יורדת ואז יש תחושה /צורך לאכול משהו [בעיקר מתוק] אז לקחת משו מתוק אבל לא סוכר זמין כמו שוקולד או וופל...לקחת פחמימה שמתפרקת יותר זמן ...כן..אפשר פרוסת לחם מרוחה בקצת ריבה דיאטטית

למעלה