המתוקים שלי השבוע

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
שושני קינמון עם פתיתי שוקולד דנית סלומון

שושני קינמון עם פתיתי שוקולד דנית סלומון מתוך הספר בקלי קלות עמ' 130 המצרכים 4 כוסות קמח 1/3 כוס סוכר 1/2 כפית קינמון 1 שקיק שמרים יבשים 11 ג' 3/4 כוס מים פושרים 50 ג' חמאה מומסת 1 ביצה טרופה. משתמשים לבצק רק בשני שליש. מלית: 50 ג' חמאה מומסת 6 כפות סוכר דמררה 1 כוס פתיתי שוקולד 3/4 כוס פקנים קצוצים 1/4 כפית קינמון אני השתמשתי בממרח שוקולד אגוזים קנוי במקום המילוי הזה כותב את דרך ההכנה שלי: מנפים לקערה, קמח, סוכר וקינמון. מוסיפים את יתר החומרים ולשים בעזרת וו לישה לבצק. מרדדים למשטח שטוח. מורחים המילוי ומגלגלים. פורסים לפרוסות. סדרתי בשתי תבניות ככר חד פעמיות. התפחה שעה וחצי, מריחת שליש מהביצה ולתנור בשליש התחתון בחום 190 מעלות 30-35 דקות. מורחים לאחר האפיה 3 כפות סוכר ו-3 כפות מים. מרתיחים ומבשלים עוד 2 דקות.

ak5

New member
עוגת גבינה בטעם לימון רות סירקיס

מצויינת עוגת גבינה בטעם לימון רות סירקיס מתוך הספר עוגות גבינה עמ' 32 חומרים 75 ג' חמאה 2 כפות סוכר 1/4 1 כוסות פירורי וופלים בטעם לימון (השתמשתי בעוגיות סנדוויץ תפוז-AK) מלית 500 ג' גבינה לבנה שמנה (השתמשתי בסימפוניה 3%) 4 ביצים מופרדות 3/4 כוס סוכר קליפה מגוררת משלשה לימונים 1 כוס חלב מיץ מלימון גדול 3 כפות מים 2 כפות אבקת ג'לטין ציפוי 1 לימון גדול 1/2 חבילה גלי מהיר בטעם לימון (השתמשתי משמש AK) הכנה: ממיסים חמאה, מוסיפים פירורים וסוכר ומערבבים (השתמשתי במעבד מזון). משטחים על תבנית משומנת 22 ס"מ. שמים בקערה את הגבינה. טורפים לתוכה חלמונים, 1/4 כוס סוכר, קליפת לימון וחלב. שמים מיץ לימון, מים וגלטין בקערה מעל סיר עם מים רותחים ובוחשים עד שהגלטין נמס. טורפים הגלטין לתערובת. מקציפים חלבונים עם חצי כוס סוכר ומקפלים את התערובות. מקררים 4-6 שעות. בעזרת זסט מורידים רצועות קליפת לימון, מבשלים 2-3 דק' במים חמים. מסננים ומכניסים למי קרח. מפזרים על העוגה. מכינים גלי לפי ההוראות ומצפים את העוגה. אני הכנתי שונה AK: חממתי חלב, הוספתי החלמונים תוך ערבוב, בשלתי מס' דקות, הוספתי מיץ לימון וסוכר. המסתי גלטין ששהה ב 3 כפות מים בתוך הסיר. סיננתי לקערה והוספתי את קליפת הלימון. הקצפתי חלבונים עם הסוכר. הוספתי הגבינה תוך ערבוב ולאחריו את תערובת החלב שקצת התקררה. כל היתר אותו הדבר.

ak5

New member
עוגת שמרים במילוי גבינה וצימוקים

עוגת שמרים במילוי גבינה וצימוקים מיקי שמו, על השולחן 195, עמ' 37 המצרכים לשתי תבניות אלומיניום קוטר 20 ס"מ 4 כוסות קמח 560 ג' 1/2 קוביית שימרית, 16 ג' שמרים יבשים 1/2 שקית משפר אפיה 1/2 כוס סוכר 100 ג' 2 ביצים מס' 1 50 מ"ל חלב, 1/4 כוס פחות כף 1 כפית תמצית וניל 1 כפית קליפת לימון מגוררת 75 ג' למאה חתוכה לקוביות בטמפ' החדר קורט מלח מלית: 1/2 ק"ג גבינה לבנה 1 כף קורנפלור 1 ביצה 200 ג' (כוס) סוכר 2 כפות צימוקים לבנים קליפה מגוררת מחצי לימון בצק: מלשים כל החומרים פרט לחמאה ומלח. מוסיפים החמאה עד להטמעתה ואחר כך המלח. עוטפים בניילון ומניחים לילה במקרר. מלית: מערבבים כל החומרים. מחלקים הבצק לשניים, משטחים כל חלק, מורחים המלית, מגלגלים ומניחים להתפחה של שעה בתבנית משומנת. מחממים תנור לחום 170 ואופים 35 דקות.

נראה מצויין וטעים כל הכבוד לך../images/Emo140.gifויקירי תגיד

העוגה האחרונה שמרים במילוי גבינה וצימוקים לא נראת מוצלחת מה קרה לך שם התפורר הבצק או שזה סגנון חופשי חחחח בכל מקרה נראת גם טעימה ויי ויי לא ורצה לחשוב עלשבועות בטח איזה עוגות אתה עומד להכין מתארת לעצמי שהעוגות הכי טובות ומוצלחות יהייו על שולחנך שהייה לכם מתוק כל החיים שבת שלום וחג שבועות מתוק ושמח

ak5

New member
הבצק אומנם מתפרק. הוא אחרי

לילה במקרר. לאחר קריאה חוזרת של המתכון ראיתי ששכחתי להתפיח שעה לאחר הגלגול. זה לא קשור לבצק כמובן. הטעם בסדר. לא מדהים. בלי ציפיות לשבועות. בחרתי לי שתי עוגות בינתיים שנראות טעימות וכנראה אמשיך עם עוגות גבינה עוד מס' פעמים לאחר החג.

אאה זה הכל לא נורא וכן רואים שהיא טעימה

השילוב של הבצק עם הגבינה בהגדלת התמונה רואים שטעים ולי בא עכשיו להכין כנאפה רק אמצא את המתכון שהביאה רקדנית ואלמד להכין כבר כמה ימים חולמת על איזה ביס תודה לך על היחס ובהצלחה בהמשך

ak5

New member
כשהסתכלתי שוב על התמונה הבנתי מה ראית

הבצק מתפרק אך את זה סדרתי בעת הרידוד והגלגול. מה שאת רואה זה התפר של הגלגול. התעצלתי להפוך אותה ולכן החיבור שאמור להיות למטה נמצא למעלה.

מה מה מי יה... יפיפיות העוגות. משו אתה ak5

לדעתי,העוגה עם הבצק המתפרק נותן הרגשה של אותנטיות, מאפה ביתי וטעים.

simad1

New member
יאמי- הכל נראה מעולה -פרוסת עוגת הגבינה

ממש קורצת לי ......

pirge

New member
יאמי,הייתי פורסת פרוסה נדיבה מהשמרים בגבינה

לקפה של הבקר. בטח הריח משכר. תודה על מאפים נהדרים .

למעלה