המש"ב האידיאלי

המש"ב האידיאלי

המשב האידאליהוא המדריך שלא חושב חושב שהוא אידיאלי. הוא נמצא בתהליך אין סופי של לימוד וחיפוש, חשבון והתקדמות. יש לו יעדים חינוכיים לטווח ארוך, אך הוא בוחן אותם כל יום מחדש,לאור ההווה. המדריך האידיאלי מכיר בכך שהיעד הראשון שלו- זה הוא עצמו עליו להיות דוגמא אישית, לא רק בפעולה אלא גם בבית, לא רק בעית שיחה עם חניכיו אלא שהו עם החברה שלו. המדריך שואף להוביל את שיבטו, כקבוצה, אך מטפח גם קשר אישי עם כל חניך בנפרד. מדריך אידיאלי הוא זה ששומר על גבולות. מתי צריך להיות רציני ומתי צריך להשתוללץ מתי להיות מנהיג הקורא לשיבטו "אחרי" ומתי מתבונן מצד ולאפשר לשבט לבחור את דרכו שלו. מדריך אידיאלי הוא מנהיג מילדנ, שאינו מסתפק בכישורים איתם נולד, אלא נעזר בהם להמשיך ולעלות מעלה מעלה עד בלי די... שיהיה המון בהצלחה לכל המשבים אני כולי קנאה חחחחחחחחחח אז יאללה ברבאק! אוהבת המון סיון משה

../images/Emo13.gif

חזקקקקק אהבתי
ובהצלחה לכולם

טיפים רבותי טיפים

יש פה חברה בעלי ניסיון של שנים חחח ויש כאלה פחות כולם מוזמנים לתת טיפים שאת חושבים שיעזור לכל המש"בים בקורס וכמובן שפש"צים יכולים לאמץ פה כל מיני טיפים... אז יאלללה להפיץ!!!! הטיפים שלי: כמה טיפים.. רעל הרבה רעל! זה מה שאת צריכה להחדיר למשוצנים החדשים! מורל הרבה הרבה מורל זה מגבש זה ממש תורם להוואי... מש"ב צריך לשמש דוגמא אישית 24 שעות ביממה ת-מ-י-ד מש"ב צריך להיות משענת לחניך את צריכה להיות זמינה אליהם תמיד לשמוע לבעיות שלהם לעודד אותם לקחת לשיחות אישיות לעבוד על דנמיקה קבוצתית (מורל ממש עוזר) לדבר איתם בגובה העיניים ולזכור שהם הילדים שלך...! ושאיך שתחנכי אותם ככה הם היו... צופרים זה דבר אדיר! מעלה את המצב רוח תמיד! להיות בהתחלה קשוחה שידעו שאת אומנם שנה מעיהם אבל לך יש סמכות ואחרי יום וחצי תיהיה חברה שלהם הכי טובה אבל שתצטרכי להיות קשוחה תיהיה! זה ממש חשוב כי יש נטיה למשצים לדרוס מש"בים חחחחח לתת להכי שקטים ולחלשים להיות חניכים תורנים.. לא רק להשיים לב לרעשינים להשיים בעיקר לב לחלשים והשקטים כי הם יכולים פשוט לפרוח בטרוף בקורס יאללה להפציץץץץץץץץץץץץץץץ

maork2

New member
חובה דיסטנס!!

חחח זה עוזר כל הקורס וביום האחרון שבו אותו.. או שאתם נהנים זה..חח

ראיתי שביקשו טיפים

אז אחרי מה שראיתי בקורס האחרון - כמובן זה לא תלוי רק בכם וזה בעיקר תלוי במורים , אבל שמרו על דיסטאנס.. ידידה שלי שהדריכ ניסתה ליהיות סבבה , עישנו מאחורה במסלולים , לא עזרו באוכל והכל.. בסוף כשהיא אמרה למישהו ללכת למסדר הוא צעק עלייה וקרא לה זבל. שמרו על הדיסטאנס ותזכירו להם -כל הזמן- שאתם המדריכים , ולא הם. ותבהירו מראש למדריכים , שאתם שם כמדריכים ולא כמפש"צים. יש להם נטייה לחשוב שאתם שווים לאלה שעוד לא סיימו תקורס , אז הנה חדשות -אתם לא- , אתם מעל , ואתם המדריכים. תבהירו להם שאם כבר הגעתם למצב של להעיף מישהו , אז הוא באמת צריך לעוף. ואני אישית מציע לכם לא לוותר בפעם הראשונה. אמרתם שמישהו עףף? תדאגו שהוא יעוף , ושזה יהיה מול כולם. ככה הם יראו שאתם יכולים. ככה הם יבינו שזה או בטוב והם נחמדים או ברע והם בבית. ותאמינו לי הם יעדיפו תטוב:)

מאור וניר

איך רואים ששניכם צעירים פעורים! להזכיר לכם המהות של המש"ב הוא להוות דוגמא אישית ולהיות אח גדול!!! אח גדול!!! אתם מבינים מה המשמעות של המילה הזאת?!?!? דיסטנס?!?!?! כן אולי ביום הראשון אבל כל הקורס? מה נראה לכם? הם צריכים אותכם שתיהיו שם לעזרתם! כי לא קל להם להיות בקבוצה של עוד 18 מנהיגים הם תמיד רגילים להיות מובלים ופתאום יש עוד אנשים כמותם! וגם זה לא קל פתאום להיות שבועים מחוץ לבית!!!בלי אמא בלי אוכל נורמלי.... ועד עכשיו אתם רוצים להוסיף להם איזה ליד פלצן שנתנו לו כוח בידים ופתאום הוא חש עליהם ומתנהג אליהם בזלזול כי הם פשצים והוא לא... אתה לא אמור להזכיר להם כל הזמן שאתה מדריך והם לא! אתה צריך ליצור אוייר טובה ושהם ידעו שאתה מעילהם אבל לא כל שניה להזכיר... אם משהו עושה משהו לא בסדר חובה אבל חובה להיות קשוח לא להיות מוצי פוצי איתם כל הזמן! יש גבולות ואתם צריכים לדעת איך להשיים אותם אבל ממה שכתבתם הגבולות שאתם רוצים ליצור הם נוראים! עהם מושתתים על כבוד ואגו אל תשכחו שאתם היתם גם חניכים לא לפני מעט זמן תחשבו מה אתם היתם צריכים כדי שיהיה לכם קורס מושלם מה ציפיתם מהמשב שלכם! בקשר למדיריכים אתם יד ימינים וחשוב מאוד שהם יזכרו את זה! לכן שתיאום צפיות חשוב מאוד שתגידו להם את זה!!! אבל אל תשכחו שאתם לעזר למדריך ובמיוחד במיוחד לחניכים עד כאן לעכשיו חג שמייח סיון משה

...

ידידה שלי שהדריכ ניסתה ליהיות סבבה , עישנו מאחורה במסלולים , לא עזרו באוכל והכל.. בסוף כשהיא אמרה למישהו ללכת למסדר הוא צעק עלייה וקרא לה זבל. שמרו

שוב... אתה לא שם לב למה שאני אומרת!

ניסתה להיות סבבה חומד! אני לא אמרתי להיות סבבה כל הזמן.! אני אמרתי שביום וחצי הראשונים להיות קשוחים! ואז להרפות מהחבל חבל מאוד שמשצים מתנהגים ככה גם אם המדריכה הכי מעפנה אתם היתם כאלה אפסים ומשצים כאילו לא צריך! לעשן במסלולים?!? לקראו לה זבל?! כאילו מה חשבתם לעצמכם!??!??! למה יש פשצים כאלה בכלל בקורס

אמרת שרואים שאנחנו צעירים

תיהיה נחמד - תקבל זין , תראה להם ששלך יותר גדול.

זו חוקיות לא כלכך חכמה..

מדריך לא חייב להיות קשוח על ההתחלה.למה ? מדריך צריך לדעת לקרוא את הקבוצה ולהבין את ההתנהגות שלה ואז לקבוע אם הוא צריך להיות קשוח או לא.

ממש ממש לא

אני ראיתי המון אבל המון מש"הים שרמסו אותם כי הם היו חמודים אליהם בהתחלה ושבקבוצה התחילו להתבצע בעיות הוא לא יכל לשלוט עליהם הםן לא שמו עליו!

את ראית חלק..

אני לעומת זאת ראיתי קבוצות שהתנהגות טוב מאוד כשהיתי חברותית אליהם. מה שאומר שזה תלוי קבוצה.

אה

ואת השאלה למה יש פש"ציםכאלה בקורס תשאלי תמורים לשל"ח שמוציאים אתם , ואת מדריכי הקורס שמעבירים אותם יומיים מיונים (משה"ב ויום שדה כביכול) שבהם אמורים לסנן אותם.\:: זה כבר לא בשליטת המש"בים

Spidi man

New member
זה תלוי בסוג האנשים...

אני הייתי סבבה עם כולם, מי שהיה עונה לי ככה, היה מקבל ממני על הראש. היו כמה שחשבו שהם חכמים, אומנם לא דיברו באותה שפה שהצגת כאן ("זבל") אבל עשו קצת פרצופים, ובסוף הם עשו מה שביקשתי, ועל הצד הטוב ביותר... מדריך לא צריך להיות רק נחמד, וטוב, מדריך צריך לדעת להציב גבולות כשצריך, ולצחוק ולהנות כשצריך. הכל צריך להיות בטעם טוב - זה המשמעות של מדריך.

גמאני

זה בדיוק ההבדל. עליי כן שמו , כי גילו שאין לי בעיה להעיר מישהו ב4 בבוקרלפני כולם ולתת לו למלא שקית של זבל (ועד שלא ראיתי שהיא התמלאה , הוא לא יצא מזה..) תשאלו את בן קינדלר , מש"צ מהמקיף שלי , שקרא לי הומו בצחוק ליד אנשים אחרים:) והיו כאלה שפעם פעמיים קיבלו מטלה כי גם הם צריכים לעשות משהו אבל לא עונש..

שעת ההשכמה היתה לאותו יום 5

וחצי.. ואני יודע כבר מנסיון שלוקח לו זמן להתעורר. אם היה לו כוח עד 2 בבוקר לצעוק , ולדפוק על סירים ולהפריע לאחרים ולצעוק , אין סיבה שלא יהיה לו כוח כמה לילות אחרי זה לקום ב4 בלי להפריע לאחרים לישון:) בהתחלה קיבלתי , לא מקשיבים , כנראה שאין ברירה וצריך דיסטאנס.

למעלה