המשתמש השיכור - איימן חוראני (מגזין עולם הבדיקות גיליון #4)

halperin

New member
מנהל

בבדיקת שימושיות - חשוב להכנס לנעליו של המשתמש

Ayman Horani
http://goo.gl/AgldlS

smadji

New member
דיפדפתי במגזין

אני סקרנית לדעת למה אין שום כותבת אישה במגזין?
האם יש מעט בודקות בארץ לעומת גברים? חשבתי שדווקא בתחום הזה כמעט שווה בין גברים ונשים. אצלי בעבודה יש רוב של נשים בודקות (בניו יורק).

halperin

New member
מנהל
שאלה מצויינת (למה אין כתבות מנשים) - אם כי לא מדוייקת

כן - לשמחתי בכנסי הבדיקות בארץ (בעיקר בסיגיסט) אנו מתחילים לראות מגמה של שינוי ויש פה ושם נשים המרצות, אבל עדיין יש כנראה משהו המונע נשים מלעמוד בחזית להגיב בפורומים, להרצות ולכתוב.
(גם כך מרבית הבודקות והבודקים נמנעים מלכתוב - מזל שהמגזין משמש לחלקם כתירוץ דוחף)
העורכת שלנו הנה אשה, יש מס' נשים בין העורכות הפעילות, ובגיליון האחרון הראיון הקבוע היה דווקא עם מנהלת בדיקות (נטלי מ.) - אבל אליה הגענו כי התבלטה בפורומים,
הפניות שלנו לכותבים במגזין פונות לבודקות בדיוק באותה המידה - ובהתאם להיצע כך מצב תוכן המגזין.
אני מנסה לעודד בודקות לכתוב בדיוק כמו שאני מנסה לעודד בודקים לכתוב - לעיתים זה מצליח (ראי הפוסט של דנה לגבי מציאת עבודה לחסרי ניסיון שהנו עד היום אחד הפוסטים המובילים בבלוג של אתר ITCB - וכבר מתקרב ל8000 צפיות! (כולנו שמחים שהיא הרימה את הכפפה כתבה ופירסמה))
ובהחלט יש מקום לכך - אם נסתכל על ITCB Advisory Board יש בו לא מעט בודקות מובילות ופעילות.
אין לי מושג לגבי שאלתך על סטטיסטיקת הנשים בבדיקות בארץ - אנסה לבחון אם ניתן למצוא המידע בלינקדאין (אני בספק אם ניתן בחשבון רגיל כמו שלי ושל גיל),
אני יודע שיש המון נשים שמחוברות לפרופיל של גיל - אבל לא יודע היחס.
(ולכן הן נחשפות לפרסומים והבקשות שלנו באותה המידה)
אני אשמח לבצע אפלייה מתקנת אם יידרש, ויותר מכך אשמח לעזרה מכן הבודקות הפעילות בכך שתיזמו ותכתבו - או לפחות תעזרו למצוא ולעודד בודקות ומנהלות לכתוב למגזין. (וברקע גם לנצל הבלוג הפתוח באתר ITCB להתאמן ולחלוק דברים שאינכן רוצות שימתינו למגזין)
להצעות, וכתיבת מאמרים - הנכן מוזמנות לפנות במייל: [email protected]

smadji

New member
מה לגבי בודקות שגרות בחול?

אני בניו ג'רסי, אולי אוכל לכתוב משהו שיתרום לאחרים, לדוגמה על הקשיים במעבר ממפל ולאג'ייל כשזה נוגע לבודקים
יש בזה עניין לדעתך?

halperin

New member
מנהל
מכיוון שהנושא חשוב העליתי קישור לנושא גם בפייסבוק - אשמח אם

מכיוון שהנושא חשוב העליתי קישור לנושא גם בפייסבוק - אשמח אם תוכלי לכתוב שם איזה נושא את מתכוונת לכתוב - בכדי להראות כי יש פעילות ולהקפיץ ההודעה - כך שעוד בודקות ומנהלות יירתמו לפעילות.
https://www.facebook.com/groups/IL.Testing.QA/permalink/1067689973296929/

אוגיטוס

New member
שילוב מעניין

אני (יחסית לא הרבה זמן מטיילת בפורום) מאוד מחוברת לעולם הבדיקות ומאידך מאוד אוהבת את עולם הכתיבה. מודה שמעולם לא ראיתי את הפוטנציאל שבחיבור בין השניים.
בנוסף, לא ידעתי שיש ביקוש לתרומה מהסוג הזה.
בהחלט אנסה להשתלב.

אוגיטוס

New member
מטפורה מבריקה

לא ניתקלתי עד היום בדימוי הזה ואני חושבת שהיא מוצלחת ביותר! מחדד את נקודת המבט ונותן כיוון חשיבה מעניין ביותר.
אהבתי

למעלה