שאלה מצויינת (למה אין כתבות מנשים) - אם כי לא מדוייקת
כן - לשמחתי בכנסי הבדיקות בארץ (בעיקר בסיגיסט) אנו מתחילים לראות מגמה של שינוי ויש פה ושם נשים המרצות, אבל עדיין יש כנראה משהו המונע נשים מלעמוד בחזית להגיב בפורומים, להרצות ולכתוב.
(גם כך מרבית הבודקות והבודקים נמנעים מלכתוב - מזל שהמגזין משמש לחלקם כתירוץ דוחף)
העורכת שלנו הנה אשה, יש מס' נשים בין העורכות הפעילות, ובגיליון האחרון הראיון הקבוע היה דווקא עם מנהלת בדיקות (נטלי מ.) - אבל אליה הגענו כי התבלטה בפורומים,
הפניות שלנו לכותבים במגזין פונות לבודקות בדיוק באותה המידה - ובהתאם להיצע כך מצב תוכן המגזין.
אני מנסה לעודד בודקות לכתוב בדיוק כמו שאני מנסה לעודד בודקים לכתוב - לעיתים זה מצליח (ראי הפוסט של דנה לגבי מציאת עבודה לחסרי ניסיון שהנו עד היום אחד הפוסטים המובילים בבלוג של אתר ITCB - וכבר מתקרב ל8000 צפיות! (כולנו שמחים שהיא הרימה את הכפפה כתבה ופירסמה))
ובהחלט יש מקום לכך - אם נסתכל על ITCB Advisory Board יש בו לא מעט בודקות מובילות ופעילות.
אין לי מושג לגבי שאלתך על סטטיסטיקת הנשים בבדיקות בארץ - אנסה לבחון אם ניתן למצוא המידע בלינקדאין (אני בספק אם ניתן בחשבון רגיל כמו שלי ושל גיל),
אני יודע שיש המון נשים שמחוברות לפרופיל של גיל - אבל לא יודע היחס.
(ולכן הן נחשפות לפרסומים והבקשות שלנו באותה המידה)
אני אשמח לבצע אפלייה מתקנת אם יידרש, ויותר מכך אשמח לעזרה מכן הבודקות הפעילות בכך שתיזמו ותכתבו - או לפחות תעזרו למצוא ולעודד בודקות ומנהלות לכתוב למגזין. (וברקע גם לנצל הבלוג הפתוח באתר ITCB להתאמן ולחלוק דברים שאינכן רוצות שימתינו למגזין)
להצעות, וכתיבת מאמרים - הנכן מוזמנות לפנות במייל:
[email protected]