המשמרות האדומות

המשמרות האדומות

ביום שלישי(4.1) הקרוב נוער "הצבעים שלנו"(יחד) יקימו דוכני הסברה מול בית ספר "אורט" בקירית ביאליק בשעה 7:30 וימחאו ויסבירו על הסעיף ההומופובי של מד"א : "האם קיימת יחסים הומוסקסואלים". לאחר שנה של מאבק קשה על כבוד הומוסקסואלים וניפוץ הטענה "הומואים=אידייס" ,"הצבעים שלנו" תמשיך במאבקה לשיוון ותבקש מתלמדי בית-הספר שמתקיימת בו התרמת דם לסמן באיקס את הסעיף.
למה כל-כך מוקדם בבוקר
עלוני ההסברה יחולקו לתלמידים שנכנסים לבתי הספר.
מה צריך להביא לדוכני ההסברה
חולצות אדומות ,מטריה והרבה רצון טוב
לפרטים ניתן לפנות לאחד או אחת מחברי ההנהגת התנועה באמצעות הקישור שלמעטה. [email protected] התבעים שלנו - נוער שחושב בצבעים בהירים

שפנפן

New member
לא שכחנו

לצבעים שלנו לא היו מספיק פעילים כדי להגיע גם לאלון וגם לקרית ביאליק. פנינו לגיאות וביקשנו שיעזרו לנו בכוח האדם שלהם אך הם לא חזרו אלינו. לדעתי האישית הצבעים שלנו צריכים לעורר את המודעות לנושא ההפליה בדם רק במקומות בהם לא היינו ובהכרח במקומות שאנשים לא בהכרח יסכים איתנו. מה הטעם להגיע שוב לבית ספר אלון? הם כבר שמעו על הסעיף ההומופובי. בבית הספר אורט ביאליק רוב התלמידים לא ידעו עד היום שהומוסקסואלים לא יכולים לתרום דם. אני חושב שעצם העובדה שהעלנו לסדר היום הבית-ספרי את נושא מד"א (שמתקשר בצורה מאוד חדה לנושא ההומופוביה)לבית ספר פריפרי שקצת מרוחק מהמרכז ,זו כבר מטרה נעלה ,אולי בעיקבות זאת הומוסקסואלים פחות יסבלו מהומופוביה בבית הספר הספציפי הזה ואולי חלק מסויים מהתלמידים עצר לגרע לחשוב על הנושא. אני חושב שזו סיבה מספיק טובה לבוא ב-7:30 לקרית ביאליק שרחוקה כמעל שעתיים מביתי בכפר סבא. מי יתן ויותר פעילים של הצבעים שלנו יקריבו מדי פעם את שעות השינה שלהם בשביל משהו באמת חשוב. דור.

לירונדה

New member
אבל....

זה לא באותו יום...אז מה זה קשור לכוח אדם? ודבר שני...אני לא חושבת שהמטרה פה היא רק ליצור מודעות אלא גם ליצור לחץ על מד"א - דבר שמאוד השפיע והלחיץ אותם בשנה שעברה

שפנפן

New member
יש אנשים שיש להם בגרויות למשל

והם לא יכולים לבוא יום אחרי יום לדוכני הסברה.

פעם אחרונה שבדקתי

יום שלישי ויום חמישי זה ימים שונים לגמרי ואפילו יש בינהם יום שלם שאין בו כלום (למי שלא יודע קוראים לו יום רביעי) אני לא מבין למה ראשי הצבעים רוצים לבוא להפגין מול תיכון אחד ולא מול תיכון אחר. יש לכם פעילה שרוצה שתבואו, ואתם אומרים לה לא? אני כפעיל לשעבר ותלמיד לשעבר בתיכון אלון מעולם לא נשאלתי אם אני רוצה לבוא להפגין, ואני רוצה, אז הנה לך, שני פעילים ואני בטוח שיש עוד כמה שפשוט לא דברתם איתם. וגם כמשהו שהיה בלפחות 95% מבי"ס שהיו בשנה שעברה, אני רוצה להזכיר לך שלרוב ביה"ס הגיע בין 2 ל-3 פעילים, לא יותר. ממש כואב לי לשמוע שמחליטים לא לבוא לתיכון כי "כבר היו בו". כל שנה מגיעים תלמידים חדשים לתיכונים שלא יודעים על מד"א. עצם זה שכל שנה תגיעו ותאירו את פניהם של אותם תלמידים חדשים ותספרו להם על הסעיף, זה המהפכה בחינוך שאנחנו כל כך רוצים. עכשיו כבר דיי מאוחר מידיי בשביל להרים את הפרוייקט למחר (למרות שלא מעט פרוייקטים "הורמו" בלילה אחד חסר שינה), אבל לפעמים הבאות אני מקווה שתפעלו אחרת.

omer123456

New member
מה?!?!?

פניתם לגיאות? שני דברים: 1) פורום גאות מיועד לקהל בוגר של אנשים. צר לי , אבל למרות שאליי אישית (או אל מישהו שאני יודע. אני ואבנר זה כבר שני אנשים שלא פנו אליהם) לא פנו בקשר להפגנה, אני לא חושב שבכלל צריך להגיע למצב של בקשת עזרה בנושא הזה. כל הפואנטה שלנו הייתה שבני נוער הולכים לבתי ספר ומפגינים מולם, ולא אנשים בני 25+!!! (שהם רוב חברי גאות, אולי למעט 5 אנשים, בהם אני) להאשים את גאות בחוסר הענות זה מגוחך במקרה הספציפי הזה. (לדעתי לפחות) 2) מה הקשר לזה שאתם נוסעים לקרית ביאליק? אתה צודק אם מטרתך היא רק ההפגנה, אבל אם המטרה היא באמת לשנות משהו, אתה טועה לחלוטין. לא רק שמבחינת משאבים עדיף להשקיע בתיכון אלון מכיוון והוא יותר אטרקטיבי תקשורתית/הפגנתית (מבחינת גודל, מספר אנשים שיכול להגיע לאיזור כו), אולי בגלל שכבר הייתה הפגנה (לפני שנה!!) ועדיין יש לא הרבה דברים לא בסדר באיזור בנושאים הקשורים להומואים ולסביות, זאת סיבה מצויינת להפגין כאן שוב! 3) לא ברור לי איך אתה יכול להגיד לפעילה מסורה ( כבר שנתיים =)) לא. אם המטרה שלכם להרחיק אנשים מהתנועה, זו דרך מצויינת. ממה שאני רואה על דפי הפורום לא היה אפילו ניסיון לגייס אנשים, אלא יציאה מתוך נקודת הנחה שאין. בהצלחה

שפנפן

New member
תשובה

לצבעים שלנו לא היו 3 אנשים שיגיעו גם לביאליק וגם לאלון גם בגלל התקופת הבגרויות וגם בגלל שהם לא יכולו להבריז מבית הספר , לכן ביקשנו מהפעילים הישנים בפורום גיאות לבוא ולעזור לנו להפעיל את הדוכן. אביב אמר לי שהוא יפנה וישאל אותך ואת אבנר וכניראה שהוא לא עשה את זה ,אז אין לכם סיבה לבוא אלינו בטענות. בפעם הבאה אני אדע להתריח ולהתקשר אליכם בנפרד. לשאלה השניה אני חושב ששינינו הרבה יותר בקרית ביאליק שלא היו ערים לנושא מאשר לבית ספר אלון שכבר מכיר את הנושא. הייתי מאוד שמח אם היינו הולכים לשניהם אבל זה לא היה אפשרי. התקשרנו ושאלנו פעילים ולא מצאנו מספיק אנשים כדי להגיע. היה כאן כשל חמור בתקשורת בפורום גיאות וחבל.

שפנפן

New member
ולשאלות של אבנר

לא אמרתי שאנחנו לא רוצים להפגין מול תיכון אלון. זה פשוט לא התאפשר ולא היו גם את השניים-שלושה אנשים הללו ויכל להיות עם הקשר היה עובר כמו שצריך בפורום גיאות.

אני לא מבין מה הקשר לגאות?

דור, כמי שכל היום רק מדבר על ה"חילופי ההנהגות" בצבעים שלנו, אתה יותר מכולם אמור להבין את המטרה של פרוייקט מד"א. תלמידים לא צריכים חבורה של "בוגרים" שיבואו ויגידו להם לסמן איקס על הסעיף. הם צריכים אנשים בגילם, שידברו איתם בגובה העיניים. כמו הפעילים בפגישות השבועיות של הצבעים כך גם בפעילויות מחוץ לקבוצות. אם זה היה איזשהו פרוייקט אחר, אני הייתי מסכים איתך שגם לפורום גאות יש קשר להפגנות (כמו ההפגנה מול שגרירות אנגליה) אבל פה זה הפגנה של הנוער, והנוער צריך להוביל אותו, לא "הבוגרים". לפרוייקט כזה פורום גאות לא יכול לעזור עם כוח האדם, הוא יכול לעזור עם פלאיירים, שלטים, דגלים וכד'. אתם רוצים עזרה מהסוג הזה, אז תבקשו. כוח אדם זה לא המטרה של גאות, כי אולי לפעילים של הצבעים יש בגרויות, אבל לחברי פורום גאות יש צבא, עבודה ועוד הרבה דברים שיותר בעייתי לצאת מהם בשביל להגיע לבתי ספר ברחבי הארץ ב-7 בבוקר. אני חושב שהפניית אצבע מאשימה כלפי גאות ואביב ולהגיד שהיה כשל "חמור" בתקשורת זה ממש בריחה מאחריות. כן, כשעושים פאשלות צריך לקחת אחריות ככה זה כשאתה מנהיג תנועה. יש לך פה בפורום שני אנשים שרצו ללכת (לירון ואנוכי) ואני בטוח במיליון אחוז שאם הייתם עובדים על זה יותר זמן אז גם היו עוד כמה פעילים שיבואו. ואם הייתם ממש רוצים הייתם פונים לפעילים בוגרים שהיו באים ואני לא מדבר על עומר עליי או על אביב אלא על הרבה אחרים. אז תחליט או שאתה מעיף לכל הרוחות את הפעילים שמעל גיל 19 או שאתה רוצה אותם במאגר כוח האדם שלך. וכמו שאמרת ואני מצטט: "מי יתן ויותר פעילים של הצבעים שלנו יקריבו מדי פעם את שעות השינה שלהם בשביל משהו באמת חשוב." מי שכותב הודעה כזאת לא יכול אחר כך לבוא ולהגיד "הכל באשמת התקשורת עם גאות וגם יש לנו בגרויות". אם אתה כותב הודעה כזאת, תעמוד מאחוריה ותבוא בעצמך. תקריב מזמנך, אתה המנהיג פה, תן דוגמה לשאר חברי התנועה, אל תעמוד על ראש ההר ותתחיל להטיף. תעשה את הבחירות שלך יחד עם שאר המועצה הזמנית ותעמודו מאחוריהן, כי זה מה שמנהיגים עושים.

[אורן]

New member
איזה כיף לי שקיבלתי גימלים

אתם, בטח, לא כל כך שמחים לשמוע שאני מתחפשן לי בבית במקום להתבאס בבסיס. אבל, וואלה, אני כבר כאן. אז: 1) בני 25+? פורום גאות כיום מורכב אך ורק מחברי ההנהלה. יש 11 כאלה. 5 מתוכם הם בני פחות מ- 25 ויחסית לפורום שמאז ומתמיד נחשב "מבוגר"- זה המון (כמעט חצי). מה גם שכל בעלי התפקידים בתוך ההנהלה (הגזבר, הנשיאים, יושב הראש) הם בגילאי צבא. הפורום לא מבוגר בהרבה ב"הצבעים שלנו". וזה בסדר, כי נכון להיום גם רמת הפעילות שבו דומה מאוד לרמת הפעילות בצבעים (אפס). ההבדל היחיד הוא שהפורום מצליח לעמוד ביעד של היו"ר הנכבד שהוא 2 כתבות בגוגיי לחודש, פשוט משום שאביב דובר מצויין. לצבעים שלנו אין דובר כמו אביב, בעל נסיון של שנים (אני אתפלא אם אפילו טרחתם לערוך לו חפיפה מינימלית. גם הדובר הכי טוב בעולם לא ידע מה לעשות אם לא יתנו לו כמה מושגים על מנת להתחיל), ולכן הצבעים שלנו לא תופסת כותרות. וזו הזדמנות מצויינת לטיפ לדור ולאבי- הודעה לעיתונות שאומרת הצבעים שלנו מתחילה שוב לפעול תכנס אולי רק לאתר של הצבעים שלנו, ולא מעבר לזה. בשביל מה בזבזתם את הזמן בכלל?). 2. אז תעזרו להם. זו היתה המטרה מלכתחילה כשרציתם להכנס לפורום גאות, לא? (ואני זוכר החלטת מועצה שעוד שמורה אצלי על המחשב בדיוק בהקשר הזה של מד"א. הרי ישבתי באותה ישיבה). 3. נכון.

Human Nature

New member
מבקר המדינה ../images/Emo13.gif

(לא, הוא לא קטן כל-כך). זה נורא נחמד שאתה שופך בפנינו את הטענות שלך, אורן היקר. אבל, לצערי, נראה שכל מה שיש לך זה רק טענות. מאד עצוב לי על אנשים שמחפשים יום וליל על מה להתלונן. זו ההנאה שלהם - תלונות. יש לי המון כבוד לטענות שלך ולטענות בכלל. הביקורתיות הזאת היא תכונה ברוכה. אבל אולי, לשם שינוי, במקום לשמוח לאיד תנסה לשנות או לעזור? ואני מבין שאם קראת את ההודעה לעיתונות, סימן שיש לך את מספר הטלפון הנייד שלי. אתה מוזמן להתקשר ולהציע הצעות. זה יראה די אומלל אם תמשיך לבזבז את זמנך בביקורות וירטואליות. והחלמה מהירה

[אורן]

New member
אני לא חש בצורך

להתגונן כאן בפורום בפני הטענות הפופוליסטיות שלך. מי שיודע מתי ומה שיניתי ומתי ובמה עזרתי יודע, ומי שלא (דהיינו- אתה) שינסה לא להכנס לעניינים שגדולים עליו. שמחה לאיד? על מה יש לי לשמוח? על זה שהתנועה שהתגאתי להיות הדובר שלה לא עשתה כלום בכמה חודשים האחרונים? אני לא שמח, אני עצוב. אני עצוב לראות שהיא נאלצת לשלוח הודעות לעיתונות שלא כתוב בהן שום דבר ויהיה לי יותר עצוב כשעיתונאים מהקהילה יתחילו לשים את כתובת המייל של הצבעים שלנו במחיקה האוטומטית, דבר שהם נוהגים לעשות כשהודעות לעיתונות שיוצאות ממייל מסויים שוות בדיוק כמו הג'אנק מייל שסותם לכולנו את תיבות הדואר האלקטרוני. בכל מקרה, את ההודעה לעיתונות מכם כמובן שמחקתי. אם תרצה, לא בעיה להשיג את מספר הטלפון שלי ואתה מוזמן להתקשר ולשאול. אני אסביר הכל. ותודה.

שפנפן

New member
אני חושב שאבנר לא הבין אותי

לפחות לא עד הסוף. אין כאן שום עיניין של התגוננות. קודם כל המועצה הזמנית החליטה שכל אדם שהיה בעבר בצבעים שלנו יכול לפעול בתור "פעיל עבר" של התנועה בלי קשר לגילו ,אנחנו לא גירשנו אף אחד ואני מאוד אשמח אם הפעילים הישנים של הצבעים יעזרו לנו. זה נכון שפורום גיאות שייך ל"בוגרים" והם לא אמורים להיות בפרוייקט מד"א אבל מעבר לכך שאתם בפורום גיאות אתם פעילי עבר של הצבעים שלנו ואתה לא בני 25+ וחשבתי שתרצו לעזור לנו ואתם באמת רוצים. הטעות שלי היתה גם שלא פיניתי אליכם ישירות וגם כי חשבתי שצריך לפרסם על מחאה בסיגנון הזה רק כשיש לפחות שניים-שלושה פעילים שיבואו בטוח, ועכשיו אני חושב שגם אחד מספיק ובמקרה הזה זה יכל לצאת לפעול אם היינו מפרסמים את זה מוקדם באופן רשמי. בכל מקרה אני והמועצה נלמד לפעמים הבאות ושום אסון לא קרה.

שפנפן

New member
ולידיעתך אורן

הצבעים שלנו מנסחים מכתב לאסא כשר ,למשרד הבריאות ,לדני נווה ומספר חברי כנסת שיכלו לתמוך בשינוי הסעיף ההומופובי. אנחנו נבקש מאסא כשר (הכותב של האתיקה של משרד הבריאות) לכתוב המלצה לשינוי הסעיף ונבקש להפגש עם שר הבריאות ולדון בנושא ויש לנו עוד פרוייקטים חדשים שאנחנו עובדים עליהם. יש פעולות שבועיות בחיפה ובת"א ,המון פעילים חדשים מצטרפים לאחרונה אבל אננחנו עדיין לא במצב "מעולה" ,לוקח זמן עד שדברים יוצאים בפועל. ובאמת בלי טיפת התנשאות ,אם יש לך זמן לתרום לדובר החדש של הצבעים (אבי) אתה ממש מוזמן לדבר איתו ולעזור לו ,זה באמת הרבה יותר טוב מסתם להטיח האשמות שב.

שפנפן

New member
אוו ושחכתי

היתה לי בגרות היום :) אבנר? אתה היית מפסיד בגרות שלמדת אליה שנה שלמה בשביל דוכן הסברה אחד? אני לא ,אני מוכן להקריב הרבה אבל יש גבול בסופו של דבר.

[אורן]

New member
בקשר לכל מה שאמרת- בהצלחה

ובקשר לאבי- אני כבר אהיה בקשר איתו.

erez1400

New member
שכחנו לספר לכם איך היה באורט ביאליק

היה ממש נחמד, בעצם כמעט נחמד...
נאלצתי לקום בשש וחצי לפנות בוקר כדי לאסוף את דור מהרכבת ולנסוע לתיכון.
תוך כדי שאנחנו אורבים לתלמידים על יד שער בית הספר, צועק עלינו השרת/אב הבית/משהו כזה/ ואומר שנתרחק 50 מטרים ואם לא הוא יזמין משטרה, התרחקנו קצת והוא החליט שזה לא מספיק אז צעקתי לו שיעזוב אותי בשקט ושיזמין משטרה... נו צריך משהו שיעורר אותי :)
כשהתחילו להגיע התלמידים והתחלנו לחלק להם, אחד הפליירים הגיע לידיו של השרת/אב בית... הוא קרא רק את המילים הגדולות והגיע למסקנה שאנו נגד ההתרמה... הוא נעמד לידנו ולא נתן לאף אחד לקחת פלייר ואם אחד התלמידים הסוררים לקח מאיתנו פלייר הוא חטף את הפלייר ממנו וקימט. כל זאת הוא עשה תוך שהוא צועק עלינו "הם לא רוצים שיתרמו דם" "הם עוכרי ישראל", "אני מזמין משטרה", אני מזמין את הפיקוח העירוני" וכד'...
כשניסינו לומר לו שהוא לא יכול לעשות פה מה שהוא רוצה הוא טען "כאן זה הבית ספר שלי, אני עושה מה שאני רוצה"
אני ודור החלטנו להתחכם, התפצלנו ואף התרחקנו למרחק כשה שיאפשר לתלמידים לסיים לקרוא את הפלייר בטרם ילקח מהם באלימות. כשהגיעו ההסעות המאורגנות לא נותרה לו ברירה והוא חזר למקומו הטבעי אי שם בין כותלי בית הספר...
בסופו של דבר הפסיקו להגיע תלמידים (כבר היה שמונה וחצי...) ובמקומם הגיעה ניידת של הפיקוח העירוני שהחרימו לנו חבילה קטנה של פליירים, רשמו את הפרטים שלנו ודרשו שננקה... כמובן שהסכמנו לנקות בחוץ וכמובן שסרבנו לנקות בפנים... ארז. אגב, זו היתה הפעם הראשונה שלי הפריקט מד"א

איזה אהבלים

מה אתם מקשיבים להם בכלל יש לכם הרבה יותר זכויות מזה. כל מה שמחוץ לתחום ביה"ס מותר לכם לעשות שם כמעט הכל אפילו אם מגיע שוטר אסור לו להזיז אתכם ואם הוא מזיז אתכם או נוגע בכם אתם צריכים להגיש תלונה במח"ש לפקח אפילו אין את הזכות לדרוש מכם פרטים חבל שלא פניתם לתקשורת המקומית!

שפנפן

New member
פנינו לתקשורת המקומית

וסיפרנו להם גם על המקרה הזה ופירסמו עלינו כתבה ב"זמן חיפה" רק שאף אחד מהסניף החיפאי לא קנה את העיתון אז נצטרך לבקש אותה מהכתבת.

למעלה