תשובה
רחל - להלן שאלתך - תודה על תשובתך. ברצוני לחדד מספר דברים. ראשית הבנק עשה גרירת משכנתא מהדירה שעליה חתמתי ערבות. לדירה אחרת שנרכשה ע"י הלווים. מדוע הבנק לא עידכן אותי? האם אין כאן חוסר אמינות והגינות של הבנק כלפי? מדוע איפשר ללוים למכור את הדירה הראשונה ולגרור משכנתא עליה חתמו ערבים חדשים עם רכישת הדירה השניה ע"י אותם לווים?.. האם במקרה הזה כשיש ערבים חדשים על הדירה השניה שנרכשה {ואליה נגררה המשכנתא} אין הדבר משחרר אותי אוטומטית מהערבות על הדירה הראשונה שנמכרה בינתיים ע" י הלווים. אני משוכנעת שהבנק נהג שלא ביושר.. הן בגלל שלא יידע אותי במכירת הדירה עליה הייתי ערבה........ ומדוע שלא בידיעתי גרר אותי כערבה על נכס אחר.. שנרכש ע"י הלווים. ראה גם מכתבי הקודם אליך=ושוב תודה---רחל כהן טבריה תשובתי היא - הנקודה החשובה אינה אם הבנק הודיע או לא הודיע אלא האם בכך שהחתים ערבים חדשים לגבי דירה חדשה אין בכך כדי לשחרר אותך מערבותך. לדעתי, זו בהחלט עילה להשתחרר מהערבות ולטעון כי היא פקעה. הבנק יצר משולש חוזי חדש בינו לבין הלווים והערבים החדשים. כמובן שהבנק יטען כי אין זה המצב אך על פי עקרונות של תום לב החלים על הבנק יש לך בהחלט סיכוי להשתחרר מהחוב. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד