המשך

בת 34 IVF

New member
המשך

תודה לכולן על התגובות!
לגבי הcf אסביר- לצערי IVF אינו בחירה אלא חובה למרות שאינני נשאית ורק בעלי כן. הנשאות מניבה לעתים חסימה תמידית שדורשת שאיבת זרע והפריית מבחנה וזהו מצבנו...
ההחזרה לא צלחה, שבוע אחרי נפל לי האסטרוגן ל-20 ובעקבותיו העובר לא השתרש ��
מישהי חוותה מצב כזה ויכולה לייעץ מה לבקש בהחזרה הבאה(מעוברים מוקפאים)? קצת לחוצה שאולי יש לי בעיה בקליטה ובהחזקת העובר ברחם...

מצטערת, חשבתי שזה רק לחולי cf

ולא גם לנשאים...
בכל מקרה, ivf זה באמת לא נורא. בטח כשהדרך הטבעית לא עומדת לרשותנו... אז לפחות בעניין הזה אולי שווה לשנות את הפרצוף העצוב למחייך

לגבי השאר - יענו אולי מומחיות הפורום...

riki2408

New member
היי שאלה

היי בבדיקה הגנטית שעשינו יצא שיש לי את הגן של cf אך לבעלי אין ולכן זה שולל.. מאוד מפתיע אותי שאת אומרת שבגלל שיש לך ולבעלך אין אתם עוברים טיפולים..

בת 34 IVF

New member
תגובה לשאלה לגבי CF וIVF

לשואלת שלום, CF היא מחלה עם מספר פנוטיפים (צורות ביטוי). יש נשאי CF זכרים שנולדים עם יכולת ליצור זרע טוב, אך ללא צינור זרע שיוציא אותו ויאפשר הריון טבעי...לכן, נעשית שאיבת זרע מהגבר ובהפריה חוץ גופית נשאבת גם ביצית מהאישה ומתפתח עובר בתנאי מעבדה. עובר ששורד מוחזר והשאר מוקפאים לעת צורך אם הסבב לא יקלט. זה המצב שלנו.
בנוסף, אינני נשאית CF אך כן עשיתי בדיקה במעבדה פרטית לבחינה האם המוטציה של בעלי מצויה גם אצלי בגנים (נקרא בדיקת ריצוף CF ולא מכוסה ע"י סל הבריאות) כדי לוודא שאין לי את המוטציה והילדים יהיו אמנם נשאים (בגלל בעלי) אך חלילה לא חולים בCF. יש גם מצבים כאלו שהאשה לא נשאית לגן הכללי וכן למוטציה. נפלאות הן דרכי הטבע והתורשה...
מקווה שעזרתי להבין ולהבהיר את המצב, ולכל מי שמהססת- ממליצה לבצע בדיקות גנטיות מקיפות כשמתחתנים- לכו תדעו מה תמצאו..אנחנו לא תיארנו לעצמנו מה נגלה.

למעלה