המשך ivf?

מצב
הנושא נעול.

קלילות

New member
המשך ivf?

המשך ivf?
שלום לכן, אני בת 46 לאחר ארבעה ניסיונות של ivf פעמים ראשונות הוחזרו עוברים שלא השתרשו פעם שלישית נסיון השאיבה לא הצליח-הזקיקים יצאו לדרך ולא היה מה לשאוב ובפעם הרביעית היה זקיק אחד ללא ביצית. כל הרופאים שפגשתי המליצו לי על תרומת ביצית.נכון להיום ה-fsh שלי עומד על-5.7 . החלטתי לנסות תרומת ביצית אך יחד עם זאת עדיין מטרידה אותי השאלה האם מיציתי את תהליך ה-ivf.אשמח לשמוע את דעתכן.

נטאשה

New member
קלילות - ברוכה הבאה

המשך ivf?
שלום לכן, אני בת 46 לאחר ארבעה ניסיונות של ivf פעמים ראשונות הוחזרו עוברים שלא השתרשו פעם שלישית נסיון השאיבה לא הצליח-הזקיקים יצאו לדרך ולא היה מה לשאוב ובפעם הרביעית היה זקיק אחד ללא ביצית. כל הרופאים שפגשתי המליצו לי על תרומת ביצית.נכון להיום ה-fsh שלי עומד על-5.7 . החלטתי לנסות תרומת ביצית אך יחד עם זאת עדיין מטרידה אותי השאלה האם מיציתי את תהליך ה-ivf.אשמח לשמוע את דעתכן.
קלילות - ברוכה הבאה
עוד מעט יכנסו ה"מומחיות" שלנו אבל בנתיים אני יכולה להגיד לך שבגיל כמו שלך ידוע שמומלץ לעבור לתרומת ביציות מכיוון שהבציות שלנו (אני בת 40...) כבר לא ממש צעירות בלשלון המעטה ולא כל כך עושות את העבודה ולכן שילוב של ביציות מתורמת צעירה וזרע טוב או אפילו לא הכי טוב יכול להביא את התוצאה בקלות רבה יותר. את ההסברים המדעיים יספקו לך האחרות, כפי שאמרתי קודם. אני רק יכולה לעודד אותך ולומר לך שהכיוון בהחלט נכון וגם, שהגעת לפורום הנכון והמתאים וכאן תקבלי את כל התמיכה והעידוד האפשרים. אגב בנתיים תוכלי לעיין במאמרים ובכתבות שיש כאן ותמצאי מידע רב בנושא וגם בהקשר של בחירת מכון פוריות שיתאים לך בהמשך. המון המון בהצלחה.

סביון1

New member
בוקר טוב קלילות וברוכה הבאה לפורום

המשך ivf?
אני מאד רוצה להתיחס לשאלות שלך בכובד הראש הראוי להן ולכן אדחה את התשובה שלי לערב כי כרגע קשה לי להרחיב.

מה סביון ?! יש לך גם חיים פרטיים ?!

אני מאד רוצה להתיחס לשאלות שלך בכובד הראש הראוי להן ולכן אדחה את התשובה שלי לערב כי כרגע קשה לי להרחיב.
מה סביון ?! יש לך גם חיים פרטיים ?!
חוץ מהפורום ?! חשבתי שלא
את, ושיר ועוד כמה "פעילים" נוספים "מחוברים" קשות ומכורים כל כך ... ממש מדהים

סביון1

New member
המלצה על תרומת ביצית

המשך ivf?
המלצה על תרומת ביצית
הי קלילות, מצטערת שלא עניתי אתמול בערב - לא ממש הצלחתי להתחבר לתפוז. תראי, קודם כל זה לא פורום רופאים כך שאנחנו יכולות אולי להמליץ אבל נקודת המבט שלנו פחות מקצועית משל הרופאים. שנית, חסרים פרטים: - באיזה איכות היו העוברים שהוחזרו? - כמה שאבו בכל הפריה? בעקרון ארבעה נסיונות IVF זה לא הרבה אבל אם בכל הנסיונות היו מעט עוברים ובאיכות נמוכה אז אולי באמת אין טעם להמשיך לנסות. ה-FSH שלך נמוך מאד, "צעיר מגילו" בעשר שנים לפחות, וזה אמור להעיד על יכולת להפיק ביציות טובות. מצד שני אצלי גם היה FSH נמוך למדי עד לא מזמן אבל איכות וכמות הזקיקים היו נמוכות. אני מניחה שהרופאים שהמליצו לך על תרומת ביצית לקחו גם בחשבון את העובדה שהמדינה כבר לא תממן לך טיפולי הפריה, אלא מתרומת ביצית, בגלל שעברת את גיל 45. זה אמנם שיקול לא מבוטל אבל השאלה האם זה תפקידם לשקלל את הפרמטר הזה או שזה אמור להשאר לשיקולך בלבד, כדי שלא תתבלבלי ותחשבי שהרופא שולח אותך לתרומת ביצית בגלל סיכויי ההצלחה שלך, בעוד שבעצם הוא מכניס פרמטר שונה לגמרי לשיקולים שלו. לדעתי מה שצריך להנחות אותך זה שני דברים: א. התוצאות של הטיפולים שכבר עשית. כשאני אומרת תוצאות אני לא מתכוונת לבטא השלילית אלא לתוצאות השאיבה: כמות ואיכות העוברים. ב. המוכנות הנפשית שלך. זו כבר אופרה אחרת, ורק את יכולה להכריע כאן. קשה לעכל את העובדה שאני הולכת להרות ילד מביציות וגנים של מישהי אחרת. כל אישה מקבלת את זה בצורה שונה. אם תרצי, תוכלי לשתף אותנו גם בפן הזה של התהליך. סביון

שיר5520

New member
הי קלילות,

המשך ivf?
הי קלילות,
טוב, אחרי התשובה המפורטת והדי מקצועית של סביון אין לי הרבה מה להוסיף, חוץ מזה שמדובר כאן בהחלטות של רופאים. צריך להתייעץ ולברר. הכי חשוב לדעתי לנסות לברר מה גורם לכשלונות ולבדוק בכל דרך אפשרית גם את הרחם וגם את הביציות. בהצלחה!

מצב
הנושא נעול.
למעלה