המשך קריירה 2

wasteoftime

New member
המשך קריירה 2

שלום,
אני לקראת לימודי מדמ"ח באוניברסיטה. כיום אני בן 22.
כפי שציינתי בהודעה הקודמת אני מנוסה בעולם התכנות ועסקתי במגוון של פלטפורמות וסביבות.

אני חושב על כך שרק בגיל 26 אצא לשוק העבודה לאחר כנראה 3 שנים של קיפאון תכנותי (למעט פרויקטים לימודיים וכו')

אני חושב על כך שאהיה במרחק רק ארבע שנים מגיל שלושים, ובלי שאשים לב כבר אהיה "זקן" בעולם ההייטק.
ת'אמת - זה מפחיד אותי.

בעוד שחבריי ישגשגו להם במקצועות כמו ראיית חשבון, עריכת דין, רפואה וכו' אני כבר אגמור את הסוס...

אני יודע שזה תסריט די פסימי ולמען האמת אני בחור די אופטימי אבל בהנחה שאלך ללמוד מדמ"ח איך עשויים להיראות החיים שלי בגיל 40+? מה בעצם קורה עם מפוטרי ההייטק "הזקנים" שאנחנו שומעים עליהם?

תודה למי שמוכן לייעץ

גיל 40?

יכולה להיות התפוצצות סופרנובה בנתיים. וכל העולם יחרב.
או אסטרואיד יפגע בכדוה"א, או פצצת אטום.

אבל ברצינות, יש בעולם ההייטק לא מעט אנשים בני 50 ומעלה. ואם אתה מגיע לגיל 40 ומחפש יציבות, לך לתעשייה האווירית, שם תוכל לחיות עד הפנסיה.

BravoMan

Active member
יש כאן בתפוז פורום "עבודה בהייטק", ואני חושב

שהשאלה הזו מתאימה יותר לשם:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumPage.aspx?forumId=308

אבל מה גורם לך לחשוב שחבריך ישגשגו רק בגלל שבחרו במקצוע מסוים?
כדי לשגשג במקצוע שבחרת, אתה צריך גם להצטיין בו.
במיוחד כשיש תחרות קשה כמו שיש במקצוע עריכת דין בישראל למשל.
(וכן, קשרים במקומות הנכונים בהחלט לא יזיקו לכל מקצוע
)

במקצוע התכנות, הרלוונטיות שלך אינה קשורה לגיל אלא ליכולות.
אני לא אומר שכל מעסיק פוטנציאלי יסתכל רק על תיק העבודות והניסיון שלך, אבל אם יש לך מה להציע, להתפרנס תמיד תוכל*.

* בהנחה שאין משבר כלכלי, מלחמה, או אסון טבע כלשהו, כמו רעידת אדמה שמתרגלים עכשיו במרכז.

** פרנסה במקצוע תכנות אינה מובטחת במקרה של פלישת חייזרים עוינת או המצאה של מחשבים תבונתיים שמתכנתים את עצמם תוך כדי למידה.

למעלה