המשך מעקב ל- GBP/USD

caza forex

New member
המשך מעקב ל- GBP/USD

נשלח על ידי: Falafel6 אל: caza forex נושא: אהלן תאריך: 07/07/2008 22:10:51 שמע לא נעים לי ככה לדבר בפרטי אבל עקבתי אחרי הניתוח שלך של הפאונד דולר והאמת שעשית לי לא מעט כסף ב-24 שעות האחרונות. אני אשמח רק להבין שני דברים: 1.היום השפל של המטבע היה ב-1.9647 ואז עלה בחזרה למעלה. איך אני יודע מתי הוא מסיים את התיקון שלו וחוזר לצלול? 2. עד איפה הוא אמור לצלול? אני מבין שאני אמור למתוח פיבונצ'י בשני המקרים כדי לדעת עד איפה יהיה התיקון ועד איפה תהיה הצלילה הבאה, אני פשוט לא מבין מאיפה לאיפה למתוח אותו. אשמח אם רק תעזור לי בזה. תודה רבה, תמשיך עם העבודה הטובה. :) הרשתי לעצמי להפנות את הפנייה הפרטית של פלאפל לקהילת הפורום. שאלות מהסוג הזה שקשורות בניתוח טכני ובסקירות המתפרסמות אני מעדיף לקבל לפורום על מנת שכולם יוכלו ללמוד ולהשתפר. למעשה, מי שעקב אחרי הסקירה האחרונה בפאונד-דולר שם לב כי כל יעדי היציאה שסימנתי התממשו ובמילים אחרות, האסטרטגיה בוצעה בשלמותה, מה שמותיר אותנו כרגע מחוץ לתמונת המשחק. כעקרון, אין דבר חשוב יותר מאשר להבין את המהלך עליו תוכננה האסטרטגיה ובתוך כך, לדעת מתי והיכן יש לצאת מהפוזיציה כאשר המהלך המיוחל על סף סיום. ולכן, שאלותיו של פלאפל הינם קריטיות להבנה על מנת ליישם את האסטרטגיות הללו בהצלחה. אם כן, אנו נדרשים להבין לאיזה מהלך (במונחים של סוג מגמה) כיוונתי בסקירה הקודמת. החוקים של פיבונצ'י עוזרים לנו להגדיר את המגמות השונות כאשר יעד ההתקפה 161.8% מסמן מגמה אחת גבוהה יותר מהמגמה עליה התבססה המדידה ואילו, יעד ההתקפה 261.8% מסמן את המגמה הגבוהה בשתי מידות מזו עליה התבססה המדידה. כך למשל, בסקירה הקודמת ביססתי את יעדי התקיפה 161.8%, 200.0% ו-261.8% על המגמה המיקרו-מינורית (רצוי להשתמש בגרף של שעה עם המדד הסטוכסטי התואם שלו על מנת לזהות את המהלך) שהיוותה את ה"רגל" האחרונה של של המגמה הקודמת שהייתה בעלייה. אני מדבר על המהלך שהחל ב-30.06 בשעה 18:00 מהשפל של 1.9880 והסתיים ב-01.07 בשעה 13:00 בשיא של 2.0006. כאמור, היעד הראשון של 161.8% נפל בדיוק ברמה של 1.9800 וע"י כך, סימן את סופה של המגמה המיני-מינורית אשר עליה קפצנו עם הפריצה של מסנן הרעשים 123.6% ב-1.9840. ניתן לראות כי מגמה זו מסתיימת עם גל מספר 3. לאחר התממשות היעד הראשון, קיבלנו שוב מגמה מיני מינורית מתקנת אשר עונה למספר 4. הגל האחרון והחמישי דחף מטה את הצמד בחדות היישר אל היעד האחרון של 261.8% אשר הפעם עלול לסמן את סיומה של המגמה המינורית. כמו כן, בגרף הארוך יותר (4 שעות) אנו למדים כי יעד ההתקפה המקורי שלנו ב-261.8% מתמזג עם יעד ההגנה 61.8% של כל המגמה המינורית הקודמת (מה-13.6 ועד ה-01.07) וזה לכשעצמו מטיל ספק מסוים באשר למהלך דובי משמעותי אל מעבר ליעד זה (לפחות בטווח הזמן הקצר...). מכיוון שכך, רק פריצה מטה של השפל המיני האחרון מ-1.9648 ושל יעד ההגנה 61.8% (פחות או יותר אותה רמה) יאותת באופן מספיק אמין על המשך ירידות בצמד. הספקולנטים שבינכם יכולים להיכנס לשורט קצר כבר כעת עם הפריצה של השפל המיקרו האחרון מ-1.9708 (נקודה B) ועד ליעד הראשון 161.8% אשר ממוקם מעט מעל יעד ההגנה הגדול 61.8% סביב 1.9660. מכיוון שהתיקון כלפי מעלה לבש את התנועה האופיינית של A,B,C ישנו סיכוי לא קטן למימוש יעד היציאה עם פריצה של נקודה B. מנגד, יש לתכנן כבר מראש גם את האפשרות להמשך התיקון כלפי מעלה. פוזיצייה שורית נפעיל רק עם פריצה של נקודה C כאשר יעד היציאה אינו יכול להיות ברור יותר - יעד ההגנה 61.8% למהלך הירידה האחרון (01.07 - 07.07) שממוקם סביב הרמה של 1.9865. ברצוני להוסיף כי פריצה מטה של השפל האחרון מ-1.9648 תפעיל אוטומטית יעד יציאה חדש סביב הרמה של 1.9450 ולשם הצמד צפוי להגיע במידה והוא אכן ימשיך לצלול. יום טוב לכולם.

Falafel6

New member
מדהים.

תודה רבה רבה לך! רק עוד כמה שאלות ברשותך: 1. אמרת שפוזיציה שורית נפעיל רק אם יפרץ השיא המיני מינורי האחרון שהוא ב-1.9797 ושיעד היציאה יהיה ב-61.8 - אז שאלתי היא: האם אחרי זה אמורה להיות צניחה דרומה? ומאיפה לאיפה למתוח פיבונצ'י כדי לדעת מה היעד הבא של הצניחה? 2. אתה מתייחס ליחס 123.6 כמסנן רעשים. מה זאת אומרת? האם הוא לא נחשב כיעד תקיפה כמו 161.8? באיזה שלב אני אמור לדעת אם לפתוח פוזיציית תקיפה ועד איפה הוא אמור להגיע. 3. אמרת שאם יפרץ השפל האחרון של 1.9648 אז תופעל פוזיציה דובית עם יעד יציאה של 1.9450 בערך, איך מדדת שזה יגיע לשם? אחרון ודי: 4. בניתוח האחרון של הפאונד דולר אמרת שהיעד יציאה הראשון יהיה 161.8, השני 200, והשלישי 261.8. אם יצאת ב-161.8 אז איך תצא ב-200 עוד פעם? הכוונה היא שאחרי כל אחד מהיעדים האלה צפוי תיקון ורק אז להגיע ליעד תקיפה הבא? מצטער על החפירה. תודה רבה בכל אופן!

caza forex

New member
קצת סדר בדברים..

טוב אז ככה, לשאלתך הראשונה, מה צפוי לקרות במידה והצמד יפרוץ את השיא המיני האחרון וימשיך מעלה עד ליעד ההגנה של 61.8% - התשובה היא שאין באמת אדם אחד בעולם שיכול להגיד לך מה ייקרה לאחר מימוש היעד והאם הצמד יצנח מטה או ינסוק מעלה. התפקיד שלי ושל כולנו כמנתחים טכניים וכסוחרים הוא לא לעסוק בנבואות ובתחזיות, זוהי לא מטרתנו. מטרתנו היחידה בהקשר זה היא להיות מוכנים לכל תרחיש אפשרי ולתזמן במדויק ככל שניתן את עסקאות הלונג כאשר השוק בעלייה ואת עסקאות השורט כאשר השוק בירידה. אז מה בכל זאת? ידוע לי שבהסתברות מאוד גבוהה הצמד ייבלם באופן זמני כאשר הוא יגיע ליעד ה-61.8%, מה הוא ייעשה לאחר מכן? מכאן ואילך זה יהיה הימור בלבד ואני לא אוהב להמר. ולכן, הדבר היחיד שאעשה אם וכאשר הצמד יגיע ליעד הוא לממש את פוזיציית הלונג שלי להגיד תודה ולהמתין להתפתחויות חדשות. כעקרון, אין בידנו אפשרות לנתח כעת את היעד הבא של הצניחה ועל מנת לעשות כן נצטרך להמתין בסבלנות עד אשר היעד אכן יתממש מאחר ומדידת יעדי ההתקפה מתבססת על הסווינג האחרון אשר הוביל לנקודת הפיתול (נקודת ההיפוך) והסווינג הזה עדיין לא נוצר וייתכן שגם לא יווצר... לגבי מסנן הרעשים 123.6%, כמו שאמרת אני משתמש בו כטווח בטחון לכניסה לפוזיצייה מכיוון שמרבית הרעשים נוטים להתרחש בטווח שבין השיא/שפל האחרון לבין רמת ה-123.6% ומשום כך, יוצרים הרבה מאוד איתותי שווא שבתורם יוצרים מלכודות כניסה לסוחרים רבים. למרות זאת, ישנם סוחרים שמשתמשים ביעד זה כיעד תקיפה ע"י כך שהם נכנסים ללונג מיד עם הפריצה של השיא האחרון ויוצאים מהפוזיציה כאשר המחיר מגיע ל-123.6%. אני אישית נמנע מכך (מנסיוני, טכניקה זו מובילה ללא מעט איתותי שווא) אך מאוד אוהב להשתמש ברמה זו כטריגר לפתיחת פוזיציה. ישנם ארבע יעדי הגנה אשר תפקידם הוא להבהיר ולסמן לנו את כוחו של התיקון ואת הפוטנציאל שבו. יעדי ההגנה על פי סדר חשיבותם מהפחות חשוב לחשוב ביותר הם כדילקמן: 23.6%, 50.0%, 38.2%, 61.8% כאשר יעד ה-61.8% נחשב ליעד ההגנה האחרון וגם המשמעותי ביותר. רמה זו ונקראת גם "יחס הזהב". תיקון אשר נמשך אל מעבר ליעד זה מהווה איתות מאוד משמעותי להיפוך המגמה. מרבית השימוש שאני עושה ביעדי ההגנה הוא בהקשר של ניהול הוראות ההגנה. ישנם גם ארבע יעדי תקיפה אשר תפקידם הוא להבהיר ולסמן לנו את כוחו של הגל המתפרץ (מתקדם) ואת הפוטנציאל שבו. יעדי התקיפה על פי סדר חשיבותם מהפחות חשוב לחשוב ביותר הם כדילקמן: 423.6%, 200.0%, 261.8%, 161.8% כאשר יעד ה-161.8% נחשב ליעד התקיפה הראשון וגם הבטוח ביותר למימוש. השימוש ביעדי התקיפה הוא לצורך ניהול הוראות הרווח. פריצה של השפל האחרון ב-1.9648 תהווה איתות לתחילת מגמה מינורית חדשה אשר צפויה לקחת את הצמד עד לרמות של 1.945 למעשה, יעד זה הוא יעד התקיפה האחרון של 423.6% והוא נמדד כזכור, ביחס לסווניג המיקרו האחרון שהחל ב-30.06 בשעה 18:00 מהשפל של 1.9880 והסתיים ב-01.07 בשעה 13:00 בשיא של 2.0006. כמו כן, ידוע לי כי יעד ההגנה 50.0% למגמה הראשית ממוקם סביב הרמות של 1.9400 וכבר הוכיח את חשיבותו כאשר המחיר נבלם בו מספר פעמים אך כשל בפריצתו. השילוב בין שתי רמות אלו הממוקמות פחות או יותר באותו המקום מגבירות את הסיכוי למהלך שכזה אך זאת כאמור, רק במידה והצמד אכן יפרוץ כלפי מטה את השפל האחרון של 1.9648. באופן אישי אני נוהג לחלק את הפוזיציה למספר חלקים בהתאם לנקודות היציאה (יעדי התקיפה). הטקטיקה האהובה עליי היא מימוש רווחים בהקצאה חצויה. לדוגמא, אם פתחתי פוזיציה של 300,000$ אני אמכור 150,000$ (מימוש של חצי מהפוזיציה) כאשר המחיר יתפוס את יעד התקיפה הראשון של 161.8%. לאחר מכן אני אמתין ליעד השני ב-200.0% ושם אני אמכור עוד 75,000$. כעת נשארתי עם מעט פחות משליש מהפוזיציה המקורית לאחר מימוש רווחים של קצת יותר משני שלישי מהפוזיציה בשני היעדים הראשונים. כמובן שבמהלך הדרך אני דואג לגרור איתי כלפי מעלה את הוראת ההגנה על מנת להמשיך ולנטרל את הסיכון. היעד הבא הוא היעד השלישי של 261.8% ושם אני סוגר עוד 50,000$ ומשאיר מנה אחת של 25,000$ ליעד התקיפה האחרון של 423.6%. יש להודות שפעמים רבות היעד האחרון של 423.6% אינו מגיע לידי מימוש והמנה האחרונה מתממשת עם הסטופ לוס שלה שנשמר קרוב אליה (באופן יחסי) עם ההתקדמות במחיר. מקווה שהצלחתי לעשות מעט סדר בדברים אך גם אם עדיין לא... אני כאן ואני זמין לכל שאלה. בהצלחה.

Falafel6

New member
תשובות מובנות לגמרי

תודה רבה עזרת מאוד. למרות שנכנסתי לפוזיציית לונג כי השיא האחרון נפרץ ועכשיו הוא קצת מתהפך. אז אני מקווה שהוא יתהפך בחזרה כי הוא לא הגיע קרוב ל-61.8 עדיין. בהצלחה לכולנו.

הולם אותו...

האמת, שלא התאפקתי מלהגיב, יצא לי לראות את קאזה פעם אחת ובאמת רואים שהכתיבה והניתוחים שלו כ``כ מתאימים לו... אז גם אני מאשר... הבן אדם... תותח! בהצלחה. פר, אנשים שעובדים... מגיע להם להצליח, יגעת ומצאת... תאמין!

odel55

New member
סינית למתחילים

מה עושה מי שהכתוב לעיל היה בשבילו "סינית למתחילים"??? היכן ואיך לומדים את המושגים עצמם (סליחה על הבורות אני רק בתחילת הדרך)??? אשמח להצעות ייעול. אני מבינה את דרך ואופן המסחר- אך איך משתדרגים גם להבין את שכתוב לעיל??? תודה.

omer forex

New member
לימוד ניתוח טכני למתחילים

ניתוח טכני הוא באמת דבר מורכב אבל ניתן ללמוד את הבסיס שלו, לפחות כדי להבין ניתוחים של מישהו אחר אפשר לקרוא ספרים ואפשר לקרוא סקירות ואפשר ללכת לקורס בסיסי או לקבל קורס בסיסי שמכיל בתוכו גם ניתוח טכני למרות שזה נראה לעיתים כמו סינית למתקדמים, זה לא משהו בלתי אפשרי ללימוד, ולפחות לבסיס לא צריכים להיכנס לתהליכי לימוד של תואר שני.... בהצלחה:)

את מצפה שהם יפרסמו את עצמם?

אז זהו, שהם לא יעשו את זה, באמת אמינות ויושר שראוי לציון, ובהקשר לשאלתך, אני מאמין ש קאזה נותן קורסים בניתוח טכני, עושה רושם שהבחור תותח בתחום.. וכן, נפגשתי איתו פעם לשיחה קצרה על חצי רגל, התרשמתי מאד מהמקצועיות, מהאמינות, ודעו לכם למרות הכל, (וסביר להניח גם שהשוק מחזיר לו חיבוק והבן אדם מכיר את הצבע הירוק יותר מהאדום המקומי) הוא מדבר איתך בנחמדות רבה ובגובה העינים, אז, בהחלט מגיע לו... שאפו!

למעלה