המשך מדריך עד הסוף

המשך מדריך עד הסוף

התלבטויות: אם אין הכרעה להחלטה, רצויה הפסקה- בלי התחייבות. זכרו: לא נכנסים לחתונה עם התלבטויות. יש ללכת בשמחה ובהרגשה שלמה שאנחנו עושים את הצעד הנכון. מתחתנים רק פעם אחת! לא להיכנס עם ספקות התלבטויות בגלל הופעה חיצונית: אל חשש. כשחיים ביחד מספיק זמן ומקימים משפחה וילדים, מתרגלים אחד לשני עד כדי כך ´שהשפיצים´ האלה לא נשארים כל כך חדים עד שאפילו נעלמים. להתפלל שאם זה לא זה שהצד השני יגיד את הלא. מדוע? אם אני אגיד את הלא, אז אני תמיד אתלבט שאולי איבדתי את הזיווג המתאים לי על שטויות. אולי טעיתי. אם השני אומר את הלא- יש לשמוח. מדוע? ששני הצדדים צרכים לקבל החלטה, זו משימה קשה. אבל, כשהשני אומר את הלא, עדיפה אולי האכזבה במידה ותהיה מאשר שהדברים יתעוררו אחרי החתונה ויובילו לגירושין. עדיף שכך. חוות דעת של הורים טוב לשמוע חוות דעתם. הורים= ´אורים ותומים´. טוב להביא את בן/ בת הזוג אחרי פגישה 4- 5 לפני ההורים (לחוות דעת בלבד) ההורים יכולים לתת כיוון למחשבה- מה כן, מה לא. להורים יש טביעת עין העדיפה כללית על הצעירים (יותר ניסיון). צריך גם להיזהר בעניין של הסתייגות של ההורים כשהדבר מגיע לגבי עניינים שוליים כגון: עדה, עושר… והעיקר: מידותיו הטובות של האדם. משפחה טובה. חשוב לזכור שההחלטה היא רק שלכם ולא של הוריכם !!! יש לזכור את העובדה שיתכן וההורה נותן דעתו מתוך הרצון שבנו/ ביתו ישיגו את מה שההורה לא השיג לעצמו/ה (בזה אין טיעון אמיתי). ההכרעה: יש קליק, יש כמיה, הפגישות זורמות, מצפים לפגישה הבאה, כשמדברים מרגישים נוח, זה זורם, זה טוב, ישנה התאמה מבחינת ההשקפה הרוחנית, המשפחות בריאות בגופן ובנפשן, מזל טוב- ככה מתחתנים. האם הייתי רוצה שהוא יהיה מורה הדרך- ה´אבא´ של הילדים שלי. האם הייתי רוצה שהיא תהיה דוגמא לילדי. שאלת השאלות- השאלה המכריעה: האם את/ה מוכן לסבול בשבילה/ בשבילו זכרו ! בחיי הנישואין יש גם בעיות, דאגות, יש גם סבל. אם המצפן שהוא המצפון אומר לכם כן. לכו על זה- זו סיבה טובה להתחתן. "מהקב"ה אישה לאיש"- להתפלל לקב"ה לבחור לזכות בזיווג הגון, לפי שורש נשמתנו, כשר וטהור, בעיתו ובזמנו (והלוואי שלא נצטרך לחפש הרבה), ושנזכה להקים משפחה לתפארת ולדור ישרים מבורך… למכריעים לחיוב- יש לזכור לתמיד… - האהבה- היא תולדת הנתינה. במי שמשקיעים- אותו אוהבים. - כל זמן שתירצו להטיב זה עם זה- האושר עמכם. לכשתתחילו לדרוש זה מזה- האושר מכם והלאה…בהצלחה!

למעלה