המשך לתנ"ך

gushnick

New member
לא שמעתי דבר כזה מעודי.

תוכל לתת מקור? זה נשמע לי מוזר בין השאר משום שלמיטב ידיעתי חתימת התנ"ך היתה הרבה לפני כן.

רוני13

New member
ספר ההיסטוריה לבגרות../images/Emo6.gif

יכול להיות שאנחנו מדברים על שני סוגים שונים של חתימה-ספר את מה שאתה יודע.

גם אני זוכרת את זה מהבגרות

(הלכתי לבדוק) מדובר רק בחתימת הכתובים(עמ' 324) הוא טוען שאת חתימת השאר עשו בדור בית שני,אבל לספר הזה יש עוד כלמיני קווים לא יהודיים במיוחד... אז אינני יודעת לגבי השאר. אבל בקשר לחתימת הכתובים-זה מסתדר עם המחלוקת במשנה לגבי ההכנסה לתנ"ך של קוהלת ושה"ש. אם אתם רוצים מקור: "החברה היהודית בימי הבית השני" בהוצאת מכון שון.

gushnick

New member
אתה פשטני מדי.

אני לא אמרתי "רק". אמרתי שיש שם את זה, ואת זה אי אפשר להשיג ב"משהו טוב שאיזה חייל עשה". חינכו את כולנו לכך שהדברים האלה טובים, אבל אי אפשר בכלל להשוות. זה בערך כמו להשוות את המוסר האנושי למצוות התורה.

yaakii

New member
סלח לי על ההתבטאות אבל,

בהתחשב בכך שאין לי ולו רמז של הבנה מה המוסר שעלי להסיק מהעובדה ש: "פקדיהם למטה ראובן ששה וארבעים אלף וחמש מאות" , אולי עדיף ללכת על המוסר האנושי.. אהבת הארץ היא לא ממצוות התורה??

gushnick

New member
אני מצטער על ההתבטאות,

אבל אין לי שמן של מוסך מה אתה רוצה מחיינו. אתה חוזר שוב ושוב על אותן טענות, שבפורום ענו עליהן כמה פעמים ובהיסטוריה ענו עליהן כבר לפני דורות, ומציג אותן כתשובה ניצחת, ואני עומד ובוהה במסך ולא יודע מה לעזאזל הבעיה בהבנה של הנקודה הפשוטה הזו... מה לא אמרתי שצריך לומר כדי להסביר שהמקרא אינו רק אוסף פרטים, שההבדל בינו לבין גיבובי 'ערכים מודרניים' הוא שהמקרא הוא דבר ה' ושהערכים האחרים הם ערכים שתלויים בחינוך, בדור ובנורמה החברתית מסביב, ושהעובדה שיש פסוקים שבפשט נראה לנו כאילו אין להם משמעות - לא משנה דבר מבחינה זו. תסביר לי מה לא מובן. התנ"ך אינו רק פשט, למרות שרק את הפשט אתה מבין.

yaakii

New member
../images/Emo6.gif שמן של מוסך

אז למה צריך מעבר לפשט אם ממילא לא נבין?

gushnick

New member
|הדגש|אתה|סדגש| לא תבין,

כי אתה לא למדת מספיק ואתה גם מניח מראש שמה שאתה קורא זה מה שיש. אבל התנאים, האמוראים, הראשונים, האחרונים, וכל מי שעוסק בזה כלימוד תורה - אמנם יש מי שלא תמיד מבינים הכל, אבל בהחלט מצליחים להוציא יותר מהפשט מתוך התנ"ך. ואני אומר את זה בין השאר משום שבמו עיני ואזני למדתי דברים כאלה, שמראים שהדברים עמוקים הרבה יותר - וכן, גם אם הפירושים נשארים עם הרגליים על הקרקע ולא מתחילים לרחף בעולמות עליונים של ספירות וכו'.

למעלה