המשך לשיח

vizini

New member
צבע אדום מרגיש אחרת מצבע כחול

בגלל הקישור. צבע אדום מקושר עם דברים מסויימים בעוד שצבע כחול מקושר עם דברים אחרים. מנין לך שאם תשנה את הקישורים, לא תשנה גם את החוויה?

נניח שאתה מגדל ילד מרגע לידתו

עם משקפיים מיוחדים ההופכים כחול לאדום ולהפך (לא ניסוי אתי במיוחד). האם הוא התחושה שתהיה לו מתדר של אור אדום תהיה אותה תחושה שלך ולי יש מאור כחול? אני בכלל לא בטוח. ומה לגבי צבע סגול? יש די מעט דברים סגולים בחיינו, ואין להם שום מאפיין ייחודי. ובכל זאת יש תחושה מאד מוגדרת של "סגול". קשה לי להאמין שהיא נובעת מהקשר כל שהוא. ברור שאין פה הוכחה לכאן או לכאן. אבל האינטואיציה שלי אומרת שלתחושות יש משמעות מוגדרת שהיא מעבר להקשר.

L7

New member
הפיזיקה הנחקרת במוסדות מחקר

רגילים (לא חוקרי טלקינזיס ) - נחשבת הפיזיקה הידועה - כלומר כלי המחקר ידועים . הוכחת או אישוש חוקי יסוד כגון גלי כבידה - עדיין בעיני הפיזיקה הידועה הרחבת הידע בנושא חלקיקים אלמנטריים - עדיין הפיזיקה הידועה. מחשב ביולוגי מסוגל להרגיש כאב. אלקטרוני עוד לא אך אינני רואה בעייה. כנ"ל לגבי כל היתר. ושוב , מה האלטרנטיבה? בעיני האלטרנטיבה היא מעשי כשפים.

רון סי

New member
אני המחשב ועוד איך

בתור תוכניתן אני מאה אחוז המחשב, והמחשב הוא אני. המחשב יעשה בדיוק מוחלט מה שאני אגיד לו לעשות. התודעה איננה אלגוריתמית: התודעה האנושית כוונתך. אני מסכים. לכן אמרתי שאפשר לעשות סימולציה של תודעה, כלומר ליצור מכונה שיש לה כאילו-תודעה. זו תהיה תודעה אלגוריתמית, מחשבית, לא אנושית, אבל בכל זאת תודעה. אנחנו מדברים על מושגים שונים: אני מוכן להתערב שאתה אינך יודע על מה אתה מדבר. האם אני באמת מאמין בדברים שאני כותב: בדרך כלל לא, אבל קורה שאני מסכים עקרונית (גם אם לא במידה מלאה) לפחות לרוח הדברים שאני כותב. פרקליט השטן: הופה! אני מבין שכל דעה שנוגדת לדעתך היא "שטנית", מה?

התוכניתן איננו התוכנית

ובוודאי שאיננו המחשב. ובכלל, הטענה שהמחשב הוא התוכנית היא בעצם הנחת המבוקש. הרי טענתי היא שתודעה מהווה מאפיין שאינו ניתן לביטוי כתוכנית אלגוריתמית. "אפשר לעשות סימולציה של תודעה" - זו תהיה סימולציה ולא תודעה. יש משפט פיסיקלי שאומר שאינך יכול לשכפל מצב קוונטי. טענתי שגם אינך יכול לשכפל תודעה, ולכן אינך יכול לסמלץ אותה. "אני מוכן להתערב שאתה אינך יודע על מה אתה מדבר" - לא נראה לי שיש מי שיוכל להכריע בהתערבות שכזו. "אני מבין שכל דעה שנוגדת לדעתך היא 'שטנית', מה? " - אולי תוריד קצת את מפלס הדמגוגיה. "פרקליט השטן" הוא, כידוע לך היטב, ביטוי שגור שמשמעו נקיטת עמדה המנוגדת לדעתך האמיתית, רק לשם הויכוח.

neko

New member
המחשב הוא אתה, מכיוון שכנראה עדיין

לא כתבת תוכניות לא-דטרמיניסטיות. כבר שנים רבות שקיימים תחומים שלמים במדעי המחשב שבהם התוכניות נותנות פתרונות מעבר למתכנתים: החל מכחול עמוק, שמנצח את כל תוכניתניו גם יחד, וכלה במערכות שיפור אלגוריתמים ע"י אבולוציה.

למעלה