המשך להתפקדות.

אשרת

New member
המשך להתפקדות.

בשרשור על ההתפקדות נשאלו שתי שאלות: 1. האם לחיילים מותר להתפקד למפלגה? התשובה: כן.לחיילים מותר להיות חברים במפלגה, אבל אסורה עליהם הפעילות הפוליטית עצמה כאשר הוא במדים. 2. צורת התשלום. תשובה: "אפשר לשלם במזומן, רק יש לציין שאין פנקס צ'קים אישי למשלם. <אשפר לשלוח גם בדואר> " (השגיאה היא במקור) לדעתי, אין לשלוח מזומן בדואר, אלא אם כן מישהו רוצה שהדוואר ירוויח כמה שקלים על חשבונו.

eitangn

New member
חיילים - קצת פרוט

מותר לחייל להיות חבר מפלגה מן השורה, אסור להיות פעיל פוליטי או בעל תפקיד. מותר לחייל להשתתף פסיבית בפעילות, הפגנה לדוגמה, ללא מדים. אסור לחייל להיות במדים או להזכיר את היותו חייל בהקשר פוליטי.

World Of Music

New member
אני בדקתי את זה ואמרו לי שלא! ../images/Emo7.gif

שאלתי את אחד הקצינים שלי והם אמרו לי שאסור לי בשום אופן להתפקד למפלגה פוליטית בזמן השירות! אז מה לעשות? איפה ניתן לברר על-כך ב- 100%? אגב, מה ההבדל בין להיות חבר במפלגה לפעיל פוליטי?

eitangn

New member
טעו

תבקש מקצין השלישות את פקודת מטכ"ל העוסקת בנושא. ההבדל בין חבר לפעיל: חבר מקבל דואר, משתתף בבחירות פנימיות, משתתף סביל בכנסים, עצרות, הפגנות (ללא מדים) פעיל ממלא תפקידים שונים (נבחר או ממונה), משתתף באירגון כנסים / עצרות / הפגנות, נואם בהם, או מבצע פעילות אקטיבית אחרת.

vinney

Well-known member
הם טעו

אסור לך להיות חייל כשאתה פעיל פוליטית, זאת משום שצה"ל לא מזוהה פוליטית. ברגע שאתה מסיר את מדייך ולא מזדהה כחייל - אתה אזרח מן השורה ומותר לך לעשות כל דבר. לראיה - לא מעט חיילים, בזמן חופשתם, פעלו במסגרת החוק, ואף מחוץ למסגרת החוק, נגד תוכנית ההתנתקות. אלה שעשו זאת במסגרת צבאית (סרבני מצפון מיליטריסטים שמצפונם לא מרשה להם להפסיק את ההרג) - נענשו קלות (כמה צ'אפחות וקריצת עין שזה בסדר, כי הם הרי לא שמאלנים).

ronen1981

New member
לחייל מותר להיות חבר מפלגה.

באתר דובר צה"ל מי שרוצה לטרוח יש את הכללים וההגבלות. אבל חבר במפלגה מותר להיות אבל אסור למשל להיות חבר מועצה במפלגה או להביעה דעה פוליטית לתקשורת או להשתתף בהפגנות. מי שיש לו רצון להשפיע בשינוי ויחייל יכול להתפקד פשוט לא יוכל לעשות הרבה לאור היותו חייל אבל לפחות השנתיים אכשרה יעברו לו בזמן השירות ואז כשישתחר יוכל להיות פעיל בעל זכויות מלאות.

למעלה