המשך זעקתי האילמת

המשך זעקתי האילמת

לא ישן בלילות והדמעות יבשו ורק קול זעקה במוחי: זעקה אבינו שבשמיים, למה? למה? זוהי השאלה שחוזרת ללא הפסק במוחי. למה? אם אתה בחרתנו מכל העמים, אהבת אותנו, למה כל הכאב הזה? מדוע כל התלאות? היש סיבה? דיברת אל אבותינו פנים מול פנים, היום אתה שותק. אבל זכותי לדבר, לזעוק ולשאול: למה? מדוע לקחת את תהילה אחותי? למה אחותי מילכה שנותרה צריכה להיות עדה לזוועות הפיגוע ברחוב הנביאים, ולזוועות הפיגועים ברחוב בן יהודה ירושלים? מה אתה מנסה לומר? ואולי... לא נותר לך מה לומר? כאלף שנים בעיניך כיום אתמול כי יעבור... אולי ריבון העולמים יועיל בטובו לרדת לרגע קט בעיניך לארצנו הזועקת? אולי כבודו מלא עולם יביט דרך עינינו ולו לשניה אחת, דרך עיני הפצועים, פיזית ונפשית, הסובלים כל רגע כנצח? דרך הנביאים אמרת שאתה: ארך אפיים ורב חסד, מה דעתך על שלנו? בארך אפיים שרדנו שלושה גלויות שנמשכו שעות, ימים, חודשים, שנים, דורות, יובלות במושגי הזמן שלנו! נצח של זמן חיינו על אדמות זרים, מפורדים ומפוזרים בין עמים אשר לא נבין לשונם. שם גורשנו, נרדפנו, נהרגנו, נהרגים בפוגרומים, שואה. דיינו! זה הספיק! היינו זמן רב בעלי ארך אפיים. מתוך יאוש כמעט הלכנו לאוגנדה אבל חזרנו לארצנו – ארץ ישראל. סמכנו על ההבטחות, סוף המסעות, חזרנו לארץ המובטחת. במקום ארץ זבת חלב ודבש מצאנו ארץ הרס, חורבן, מבודדת, מלאה ביצות ומחלות. על מנת להגשים את ההבטחה, שינסנו מותניים וככתוב בזיעת אפיך תאכל לחם, הפרחנו שממה ומדבר הפך לחממות פרחים והשמות ישראל, יפו, כרמל נמצאים על רוב שווקי העולם. בנינו כוורות, גידלנו את מיטב פרות העולם לתוצרת חלב. גדולי תורה וגדולי עבודה יצאו מארצנו ושלא ישמע שחצני אבל גם מיטב ההמצאות הטכנולוגיות בעולם יצאו מזיעת הנוירונים במוחנו. מה עוד הנך מצפה ? זו לא השתדלות? שמך ידוע בכל העמים, על שטרות, שגור בפי כולם. אבינו שבשמיים, אנו משתדלים להיות ראויים, אולי הגיע הזמן שתראה לעולם שהנך ראוי להיות גם אבינו שבארץ? ראוי, מזווית עיני הארצית והמוגבלת, אתה ממש לא משתדל. "ממך מצפים ליותר" כמו שהמורים היו אומרים לי, כך אני אומר לך היום: ממך, ריבונו של עולם, מצפים ליותר. אמרת שאינך זקוק לקורבנות, מדוע דם ילדיך נשפכים כמים ברחובות ירושלים, תל אביב, חיפה, עפולה, חדרה וכו... ובכל צדי הדרכים? ומה עם ילדיך בכל העולם שמתים במלחמות, רעב, מחלות? כיצד הנך שומר דלתות ישראל כאשר דרך אותה דלת נכנסים מחבלים שהורגים בנו באוטובוסים, דיסקוטקים, מסעדות? עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל, כאן צריך להגיד אמן, אבל אני זועק איפה השלום הזה שאנו מתפללים וכמהים אליו מזה זמן כה רב? "יתגדל ויתקדש שמיה רבה" עד מתי נגדל ונקדש שמך רק מול קברים טריים של ילדינו, אחינו שלא הספיקו לחיות? כיצד אפשר לומר "אדוני שפתי תפתח ופי יגיד תהילתך" כאשר פי נפתח בבכי תמרורים, והתהילה היחידה שיוצאת מפי היא תהילה אחותי? אייה תהילתך? למה? חנוכה מתקרב, חג האורים, נדליק נרות ונברך "שעשית ניסים לאבותינו בימים ההם, בזמן הזה" אני, העני ממעש, דורש ממש היום, כאן ועכשיו, עשה ניסים גלויים בזמן הזה! משה כבר אמר לך: למה יחרה אפך בעמך...למה יאמרו מצריים ברעה הוציאם להרוג אותם בהרים לכלותם מעל פני האדמה. אז אני שואל, מתחנן וזועק למה? למה יאמרו הגויים ברעה הוציאם מהגלות להרוג אותם ולכלותם מעל פני האדמה בארצם המובטחת? עד מתי רשעים יעלוזו, על הגגות, ברחובות למשמע צעקות הפצועים וזעקות השבר של המשפחות השכולות? ואולי ריבונו של עולם, הגיע הזמן לזמן אותך לדין על אי מניעת פשע וגרימת מוות ברשלנות? ברית כרתת עם אבותינו "וארבה את זרעכם כחול אשר על שפת הים וככוכבים אין ספור" בינתיים, החול הוא קברינו, ויקירנו נמצאים אי שם מעבר לכוכבים, לא לפרשנות הזאת קיווינו. אתה הראת לדעת כי אדוני הוא האלוהים אין עוד מלבדו. יהי אדוני אלוהינו עימנו כאשר היה עם אבותינו אל יעזבינו ואל יטשינו. הושיעה את עמך! ראה איזה שם אני נושא: אוריאל מעוז. האור שלך בשמי ועוזך בשם משפחתי כיצד ניתן לשאת שם כזה כאשר לא רואים את אורך ועוזך? וכיעקב אבינו אשר כרת עמך ברית, כורת אני ברית עמך ובריתי כבר כתובה ב תהלים פרק לא´: בך יהוה חסיתי, אל אבושה לעולם, בצדקתך פלטני: הטה אלי אוזנך, מהרה הצילני, היה לי לצור מעוז, לבית מצודות להושיעני: כי סלעי ומצודתי אתה ולמען שמך תנחני ותנהלני:תוציאני מרשת זו טמנו לי, כי אתה מעוזי: בידך אפקיד רוחי, פדית אותי יהוה, אל אמת: שנאתי השמרים הבלי שווא ואני אל יהוה בטחתי: אגילה ואשמחה בחסדך אשר ראית את עניי, ידעת בצרות נפשי: ולא הסגרתני ביד אויב, העמדת במרחב רגלי: חונני יהוה כי צר לי, עששה בכעס עיני, נפשי ובטני: כי כלו ביגון חיי ושנותיי באנחה, כשל בעוני כוחי ועצמי עששו:מכל צררי הייתי חרפה ולשכני מאד ופחד למידעי ראי בחוץ נדדו ממני: נשכחתי כמת מלב, הייתי ככלי אבד: כי שמעתי דבת רבים, מגור מסביב בהוסדם יחד עלי, לקחת נפשי זממו: ואני עליך בטחתי, יהוה אמרתי, אלהי אתה: בידך עתתי, הצילני מיד אויבי ומרדפי: האירה פניך על עבדך, הושיעני בחסדך: יהוה אל אבושה כי קראתיך, יבשו רשעים ידמו לשאול: ואם כך תעשה אני אוכל לשאת בגאון את שמך ולהמשיך את פרק התהילים ככתוב: תאלמנה שפתי שקר, הדברות על צדיק עתק, בגאוה ובוז: מה רב טובך אשר צפנת ליראיך, פעלת לחוסים בך, נגד בני אדם: תסתירם בסתר פניך מרכסי איש, תצפנם בסכה מריב לשנות: ברוך יהוה כי הפליא חסדו לי, בעיר מצור: ואני אמרתי בחופזי, נגרזתי מנגד עיניך, אכן שמעת קול תחנוני בשועי אליך: אהבו את יהוה כל חסידיו, אמונים נצר יהוה ומשלם על יתר עשה גאווה: חזקו ויאמץ לבבכם, כל המייחלים ליהוה: אוריאל מעוז

יופיאל

New member
הצעת אי-אמון?

האם עד כדי כך התערערה אמונתך שאתה שופט את אלוהים? האם שכחת את כל מה שלמדת ואת כל התובנות שיש לך? יש איזה סיפור שמישהו הביא לכאן פעם- איש אחד הסתכל אחורה על חייו ודיבר עם אלוהים ואמר: אלוהים , אני מסתכל אחורה על חיי , ורואה את עקבות רגליך ליד שלי , היית לידי בתקופות הטובות שלי , אך בתקופות הקשות איני רואה את טביעות רגלייך.. ענה לו אלוהים: באותן תקופות קשות אלו לא היו טביעות רגלייך , כי אם אלו היו הטביעות רגל שלי בזמן שסחבתי אותך על גבי... אוריאל , אתה אף פעם לא לבד , ואלוהים לא זנח אותך. גם לא בימים קשים. ואני יודע שיש לך את היכולת לראות את זה ולהבין את זה, עמוק בתוך הלב. באור ואהבה , יופיאל המלאך

לא התערערה אמונתי אלא

מתווכח אני כמו אברהם אבינו על השמדת סדום ועמורה מתווכח אני כמו יעקב אבינו בדרך חרנה (אם יהיה אלוהים עימדי...והיה לי לאלוהים) מתווכח אני כמו משה (מחני נא מספרך אם תשמיד את העם הזה) מכיוון שקצר רואי אנוכי ואיני מבין דרכו של עולם אני זועק את זעקתי הכואבת, ו"מוכיח" אותו על כך שאנו אבודים בלעדיו וזועק ואמשיך לזעוק, לזעום, לצרוח, לכתוב, לדבר, לשוח, לשתוק שתיקה רועמת, לצעוק, להתפלל, להתחנן, לבכות, לידום עד שיבוא לציון גואל ומרגוע לנפשנו הכואבת. ולגבי הסיפור שכתבת: אני מודע אליו רק שברצוני להרגיש את חיבוקו ואת חומו בזמן שהוא סוחב אותי. לא מוצדק? אור וטוב אוריאל מעוז

הסתרת פניך הייתי נבהל

אנחנו קוראים וחוזרים וקוראים את זעקותיך, קשה, קשה מאד להיכנס לנעליו של אדם שאיבד בן משפחה: להרגיש את יסוריה של אם שאיבדה את בנה, להרגיש את יסוריו של אח שאיבד את אחותו, להרגיש את יסוריה של אשה שאיבדה את בעלה... להרגיש את יסוריו של ילד קטן שאיבד את שתי רגליו... הרי נקמת יסורים שכאלה לא ברא השטן! ואין, אין לנו מילים להביע את מבוכתנו ובהלתנו כלפי שמים. "הסתרת פניך - הייתי נבהל !" (תהילים פרק ל´ פסוק ח´) .

היי אוריאל בקשה לי אליך../images/Emo24.gif

היי אוריאל!!! קוראת אני מבין השורות את זעקתך ואת כאבך העמוק. לא נותר לי אלא להושיט ידיי ולעטוף אותך בחיבוק חם ואוהב. זה המעט שאני מסוגלת. בכל אופן יש לי רק בקשה אחת: אני יודעת שהכוונות שלך חיוביות וטהורות, אך יחד עם זאת המנע בבקשה מלרשום את שם השם באותיות שרשמת. משום מה האינטואיציה שלי מבקשת ממך לחדול. בקשת כוון בקשת רמז אז קבל הצעתי, המנע מלהזכיר את שם השם בצופן המקורי שלו. הרבה אור ואהבה אין סופית. מיכל

מקבל את הערתך ... אבל...

הרב הראשי לישראל הרב לאו כבר פסק כי לכתוב במחשב את שם האל מותר כי זהו כתב אשר אין לו קיום. אולם אם מדפיסים את הכתוב צריך לשמור על קדושת הגיליון וצריך לגונזו. אור וטוב אוריאל מעוז

יופיאל

New member
שני דברים...

א - אתה סומך על כל מי שהדפיס את זה במקרה שישמור על הקדושה ויגנוז את זה? אתה יכול לקחת אחריות? ב- אם אני קורא את מה שכתוב כאן , ויותר מזה , גם מרגיש את האנרגיה שבתוך מה שכתוב אז בשבילי זה קיים , והפסיקה של הרב הראשי של ישראל לא ממש מעניינת אותי... נקודות למחשבה... באור ואהבה , יופיאל המלאך

יופיאל ומיכל....

תאכלו אותי וזהו....כתבתי ישר בתחילת הודעתי שאני מקבל את ההערה ואחר כך הסברתי מדוע עשיתי זאת עד עכשיו. אבל נעבור למישור העקרוני במסגרת הנקודות למחשבה: א. כל אותיות האלף-בית העברי הינם שמותיו של הקדוש ברוך הוא - האם מהיום אסור לכתוב עברית? ב. כתוב שלא לשאת את שמו לשוא - וזה תקף גם לגבי כתיבה. אבל כשכותבים מאמר, דברי תורה, דברי מוסר ושאר נושאים המדברים על בורא עולם האם זה לשוא? ג. "אני הלכתי לחברת יבמ על מנת לקנות אום למחשב שלי" במשפט תמים זה כתבתי שלושה משמותיו המפורשים של הבורא, האם גם כאן ישנה בעיה? אור וטוב אוריאל מעוז

יופיאל

New member
אוריאל

לא היתה לי שום כוונה לתקוף או לאכול אותך... אם זה נשמע כך אני מצטער. אני הצגתי את דעתי על האנרגיה העומדת מאחורי מה שכתוב. מבחינתי אתה חופשי לעשות עם זה מה שאתה רוצה אם אתה מרגיש בסדר עם מה שאתה עושה אז שיהיה לך לבריאות
בקיצור , תעשה מה שטוב לך , רק תבדוק אם זה באמת טוב לך... באור ואהבה , יופיאל המלאך

היי אוריאל../images/Emo24.gif

היי אוריאל!!! סליחה מראש. לא ניסיתי לתקוף אותך ובטח שלא לאכול אותך. אני מסכימה איתך שכל אותיות הא´ ב´ העבריות מרמזות על שם האל. יחד עם זאת ישנן צרופים שונים שמחדדים את שם האל, אל צרופים אלו אני מתכוונת. במידה ואתה מודע לצרוף שאתה משתמש בו ואתה רושם אותו, זה המצב הלא בריא לדעתי האישית. כי אנשים אחרים אינם מודעים לעוצמת הצרופים הנ"ל ומתוך חוסר מודעות יזרקו את הדפים לפח. לגבי דברי מוסר ותורה גם אז לדעתי עדיף לרשום את שם השם לא בצרופים המדויקים. הרבה אור ואהבה אין סופית. מיכל

feyDo

New member
אני לא חושב ככה מיכל

אני לא חושב שאסור לכתוב את הצירופים האלו בכללי אם היה אלוהים נגיד והוא בעד הטוב של האדם אז למה הוא אוסר עלינו דברים לעשות? הכתב הוא לא קדוש מיכל אחרת היה אסור לרשעים לכתוב כמו שיש סיפורים על יצורי החשכה מיכל כמו אם ראית את "באפי ציידת הערפדים" רק לדוגמאה אבל זה מראה טוב מאוד צלב קדוש מים קדושים שקידשו אותם אבל את הכתב לא קידשו כל אחד רשאי לכתוב בו ולקרוא בו מיכל או לפחות מהכתב בין ימינו מותר לעשות את זה המצרים לא קידשו ואף אחד לא קידש את הכתב שלו למה להתבדל? למה הוא אוסר עלינו לכתוב את השם שלו? זה לא נראה לי אמיתי ממש מיכל מצטער לא מסכים איתך לגבי זה

צרופי שמות האל אינם שעשוע אלדר!!!

היי אלדר!!! שוב אני נכנסת איתך לדיון במשהוא שלדעתי אתה לא בשל לדון בו. האותיות העבריות הן משהוא מאד מיוחד על פי הקבלה. הן צינורות אדירות להעברת אנרגיה. האל לא אסר עלינו להשתמש בהם. האל נתן לנו את זכות הבחירה. אנחנו אלה שעלולים לקחת דבר כל כך עוצמתי ולהרוס איתו את העולם בגלל: סקרנות, שעשוע מהתלה או חוסר מודעות. ישנם ספרים שמספרים על סוד האותיות: חלקם מדייקים חלקם לא. באופן כללי כדאי שתקרא קצת על נומרולוגיה יהודית כדיי שיהיה לנו בסיס משותף לשיחה. בכל אופן הדוגמאות של באפי צלבים וכל מיני מגיה וכישוף לא מתאימים עבורי כנושא לשיחה. כן האותיות העבריות אכן מובדלות משאר השפות. אם תחקור לעומק תגלה שהכתב העברי הוא בסיס להרבה מאד שפות אפילו ליפנית. כיצד? קח אות יפנית אחת ותתחיל להתבונן בה. אחר כך הפוך אותה ב90 מעלות ושוב סובב אותה ושוב סובב אותה עד נקודת ההתחלה. אם תתבונן בסבלנות אתה תגלה שהאות מורכבת מכמה אותיות עבריות. הנה יש לך משימה: לך תבדוק בכתבים שונים החל מכתב הפרעונים איכן או האם בכלל בכל אות או סמל יש איזו שהיא תזכורת לאיזו שהיא אות עברית. לפי תורתי כל אות עברית היא כלי רכב. לכל אות עברית יש תפקיד. כל אות עברית מעבירה סוג מסוים של אנרגיה. לצופן של שלוש אותיות יש כח אדיר. אתה יודע מה? אני אחרוג ממנהגי ואתן לך צופן מופרד במקווים. אתה תחבר אותם בעיניי רוחך. הצופן הוא מאד מיוחד. מותר לך לחשוב עליו בתנאי שאתה מוכן לנקות את המחשבה שלך מאנרגיה שלילית ולהתכוונן לחשיבה חיובית הצופן הוא: ע - ל - ם אם תצייר את האותיות בתוך העיו השלישית שלך כשעינך עצומות ותתכוונן אך ורק חיובית יקרה לך משהוא מדהים!... תנסה ותרגיש. הרבה אור ואהבה אין סופית. מיכל

נכון מאד וישנם כאלה ש...../images/Emo24.gif

היי אוריאל!!! נכון מאד אך יחד עם זאת אין לנו שליטה על אנשים שמורידים את הכתוב במדפסת ולא גונזים את הנייר אלא משליכים אותו לפח האשפה. רציתי לשתף אותך שגם אם לכתב אין קיום הרי האנרגיה שבכתב כן עוברת. מי כמוך יודע זאת לכן פשוט כדאי לנו להזהר. לא אחת קרה מצב שכשהייתי נסערת אנרגטית פשוט "תקעתי" את המחשב שלי והוא לא היה מסוגל לעבוד במשך 24 שעות ללא שום סיבה. וללא שום התערבות הוא חזר לתפקד. הרבה אור ואהבה אין סופית. מיכל

למעלה