המשך הדיון וכן קנקן התה של ראסל

המשך הדיון וכן קנקן התה של ראסל

yakii, אענה לך בפשטות - הטיעון של "כך הדם לא מגיע למוח " הוא טיעון מגוחך עד כדי טיפשי . אם אתה רוצה באמת לטעון כזה טיעון עליך לערוף את ראש החיה אחת ולתמיד - ללא סבל מיותר. כך שום דם לא יגיע למוח של החיה והמוות יהיה קצר ככל הענין . לבסס מנהגים (ברברים ואכזריים) כגון זה בצידוק "המדע" הוא טעות מלכתחילה. ואם אתה טוען שעלי חובת ההוכחה לאי צדיקותו של מדען הדת , אציג בפניך את קנקנן התה של ראסל , כמובן שהוא בגדול מכסה הרבה יותר ומפנה את האשמה לאם כל הדתות , אבל ראה בזאת תשובה הולמת ל"אי ההוכחה" (למרות שגם הוכחתי) לטיעונך. עדיין אני חושב שזו טיפשות ללכת אחר מחקרים מדעיים בלי לבדוק אופציות נוספות , בלי קשר לאיזה מחקרים ולאיזו טענות . אז נכון אולי השחיטה היהודית היא יותר טובה מהדרך שבה הורגים באיטיות את השוורים בספרד, אבל זה לא אומר שאין דרכים "טובות" יותר להרוג חיה עם פחות סבל ועם פחות חוסר נטעם מאשר בדרך השיטה היהודית .

yaakii

New member
תגובה

בדיוק בגלל זה לא רציתי להתחיל לפרט, משום הפחד שדבריי לא יובנו עד הסוף. רק בשל הלחץ שהופעל עלי אמרתי את הדברים על רגל אחת. הסיבה כי השחיטה היהודית מוגדרת כשחיטה קלה ביותר מורכבת ממספר מרכיבים שללא ראיית תמונתם הכללית-הדבר לא יובן. לכן אני מפנה שוב אל הספר. עריפת לאו דווקא תגרום למוות מהיר יותר של החיה. החשוב הוא איפה נכרות (ואין צורך בכריתה מלאה כדי לגרום למוות מהיר יותר, אם מבצעים את החתך במקום הנכון). אני שוב מפנה אל הספר, שלאחר קריאתו הכל יהיה מובן. איני מנסה להצדיק מנהג זה או אחר. כל מטרתי הייתה להפריך את הטענה כי השחיטה היהודית היא שחיטה אכזרית. אין לי צורך וזכות להצדיק את התורה שנכתבה ע"י האלוקים. לא טענתי זאת. שוב-השיטות האחרות והסיבה מדוע לא להתשמש בהן מפורטות בספר. אני מפנה אליו שוב.

חבל חבל

בורות או לא , הכל מאמונה שלמה . וזה באמת חבל , אדם שבליבו ספק הוא פיקח יותר וער לסביבתו . אז לא דובר בכלל בעירעור "התורה אשר נכתבה ע"י..." אלא על הרשעות שבמהנגים ש"נכתבבו על ידי..." שאין עוררין עליהם . וכמה שרק תנסה להוכיח , תראה שבזמן השחיטה בעל החיים לא מת ישר והוא עדיין מודע וסובל כאב עמוק . מוות מיידי עדיף , תמיד. אני מאמין שאתה מודע לזה שאני לא הולך לרכוש ולהוציא את כספי על ספרים שאין בי שמץ של ספק שנכנותם וכוונתיהם שגויות מן היסוד . לסיום, פקח אוזניים והסתכל סביב בדריכות . לא כל מה שכתוב , גם ב"ספר שנכתב ע"י.. " הוא נכון וצודק .

yaakii

New member
פתטי.

אתם מתחמקים מקריאת האמת בטענות מגוכחות. לא אכפת לי אם תקרא את זה, ומתי. אני אומר דבר פשוט ביותר: ייתרונות השחיטה היהודית על-פני שחיטות אחרות מופיעות בפרוטרוטצ בספר הנ"ל עם הפנייה למחקרים מדעיים. לא מעניין אותי מה אתה כן ומה אתה לא מתכוון לעשות עם כספך.

Dragonaut

New member
זה מתחיל להיות מעצבן,

איך כל אחד שמגבה את טענותיו ב'מחקרים מדעיים' הוא אוטומטית צודק. בדקת את נכונות המאמרים? ערכם המדעי? מהלך המחקר, הניסויים, כתיבת המסקנות? קראת אותם בכלל? כתבת שבספר יש הפניה למחקרים מדעיים, טרחת לקרוא אותם, או שאתה מנפנף בהם בגלל שהסופר כתב 'מחקרים מדעיים'?

yaakii

New member
לא קראתי את המאמרים.

האם אתה קראת מאמרים המראים כי השחיטה היהודית היא שחיטה קשה במיוחד? למה אני תריך לקרוא ואתה לא? וכן, מה שהסופר כתב זו סיבה טובה מספיק עבורי לקבל.

Dragonaut

New member
גבירותיי ורבותיי, איתרתי אבסורד.

השורה התחתונה? עד עכשיו, דאגת לנפנף בספר שטוען שמאחוריו עומדים מחקרים מדעיים. ערכם המדעי של המחקרים הללו מעולם לא נבדק, וזה במידה ואלו בכלל קיימים במציאות. למה אתה צריך לקרוא ואני לא? כי לא אני זה שהשתמש במחקרים מדעיים כטיעון נגד שחיטה כשרה. +אני לא צריך מחקרים מדעיים. למדתי ביולוגיה, אני יודע מה קורה לגוף אורגניזם שעובר שחיטה כשרה. מעבר לזה, נסיון קצר באמנויות לחימה אומר לי שהתהליך יהיה, סלח לי על ההתבאטות, כואב אחושילינג.

yaakii

New member
סתם מניח הנחה פרועה שזמיר כהן לא ינופף

בביליוגרפיה של הספר שלו במאמרים שעוסקים במצב גידול החסה בשטחים. הטיעון נגד שחיטה כשרה לא שווה טענה נגדית אם הוא לא מבוסס על מחקרים מדעיים. אז יודע מה?-תתעלם מהתגובה שלי. פשוט תראה לי מאמר מדעי שאומר שהשחיטה היהודית אכזרית. צר לי שלא הערכתי נכונה את הידע שלך בבילוגיה. אולי תספר לכולנו איך תמנהלת השחיטה היהודית ובאיזה מקום נעשה החתך. כמו-כן מהם הגדרים לסכין החותכת, ולאורך החתך וכו' וכו'

Dragonaut

New member
אז אתה נאיבי.

כי אדם חסר ידע מדעי, הטוען להסתמך על מסמכים מדעיים, יכול להיות נאיבי לא פחות ממך; עוד אחד שקרא כותרת בוויינט והחליט שיש תימוכין לכל הצהרותיו. אני לא זוכר מתי הראית לי מאמר מדעי, אמיתי, שמבוסס על ניסויים/תצפיות, שאומר שהשחיטה הכשרה אינה אכזרית. אחרי שאמרת שאת המחקרים המדעיים לא קראת, אני לא סומך על הספר הזה. קריאה מהירה אודות זמיר כהן מראה שהוא עוד רב-מנסה-להחזיר-חילוניים-בתשובה, מה שלא מפליא אותי כלל; ידע מדעי אין לו, כך שה'מחקרים המדעיים' התומכים בדבריו בספר 'המהפך'- סביר להניח שחסרי סטנדרטים וערך מדעי לחלוטין. למה אף אחד לא יערוך ניסוי בנוגע ל'למה שחיטה כשרה אינה אכזרית'? א. זה כרוך בביצוע שחיטה כשרה, מספר רב של חזרות. ב. לא צריך יותר מחצי שנה של לימודי ביולוגיה בשביל לדעת שאין התהליך הומני או קל לחיה. הרג החיות לא שווה את ההוכחה הברורה מאליו. אין בעיה. השחיטה מתבצעת ע"י שוחט יהודי; החיה הנשחטת כשרה ובריאה לחלוטין. סכין השחיטה חייבת להיות מברזל, ארוכה פי 1.5 או 2 מרוחב צוואר החיה הנשחטת, ושמשקלה לא יעלה על משקל ראש החיה. אסור שיהיה לו קצה מחודד, ואסור שהלהב יהיה משונן. השוחט בודק את הלהב בעזרת ציפורן ידו, לנסות למצוא פגמים ושקעים בלהב, ולאחר מכן משחיזו על מספר אבנים עד שהוא חד וחלק לחלוטין. החתך נעשה בצוואר; ישנן חמש טכניקות אסורות- שהיה, חלדה, דרסה, הגרמה ועיקור. שימוש באחת מחמשת אלה יהפכו את הבשר לטמא. החיה לא עוברת שום סוג של טשטוש או הלם לפני השחיטה. החתך נעשה בתנועת שיסוף, בה צריך השוחט לחתוך את רוב הושט וקנה הנשימה של החיה (אם מדובר בעוף, אפשר להסתפק ברוב מקנה אחד), ומהנקודה הזאת הלאה נותנים לחיה לדמם למוות, תהליך שלוקח כמה דקות. הומני? ושט וקנה נשימה; עמוד השדרה עדיין מחובר, חלק מכלי הדם עדיין מחוברים. מסופר על חיות שעוד הספיקו לקום ולעמוד לדקה-שתיים לפני שמתו, על חיות שמנסות לחזור לעמוד לאחר שקנה הנשימה והושט שלהן נחתכו בשחיטה הכשרה. למה זה נראה כאילו החיה אינה סובלת? בגלל שהיא נכנסת להלם, ומדממת למוות או נחנקת לפני שהיא יוצאת ממנו. מע' העצבים שלה עדיין מחוברת, והדבר האחרון שהיא מרגישה הוא או כאב החתך שהותירו בגרונה, או חנק. הדימום אכן מהיר- סביר להניח שגם אבי העורקים נחתך עם השיסוף. אבל עדיין מדובר על דימום למוות, תהליך איטי יחסית, במיוחד אצל חיות גדולות. זה במידה והחיה לא נחנקת קודם, מוות מחריד לא פחות.

yaakii

New member
שוב החלטת שאין לו ידע מדעי. אין לי מושג למה.

ואני חוזר-עד שלא תקרא את הספר והמאמרים יהיה מגוחך להתייחס ברצינות לפסילתם. הבורות בהתגלמותה. לפחות אל תתיימר להראות שאתה יודע. הפרטים שציינת הם קמצוץ מכל הפרטים המצויים פה למה "מסופר" לא מצלצל לי טוב? מכייון שדם מפסיק לזרום למוח שלה במהירות שיא, היא לא חשה בכאב. פרטים בספר.

למעלה