המשך דרך מקצועית

N u k

New member
המשך דרך מקצועית

אחרי 15 שנות עבודה בערך, לימודים מכאן ועד אוגנדה (תואר ראשון ותעודות אינספור), הנאה מהמקצוע שלי (אבחון וטיפול בתחום לקויות הלמידה, באנגלית)- אני בצומת דרכים: האם ללמוד לדוקטורט, וכיצד: בארץ, בחו"ל, מסלול ישיר, וכדומה. האם לעזוב את התחום לכיון אחר לחלוטין- וכיצד להחליט לגבי תחום זה. איני רוצה לרדת ברמת החיים-המשכורת מספקת, ואיני רוצה להרוויח פחות, מטבע הדברים.איני סטודנט בן 21... העבודה כרגע היא עצמאית, ללא בוס מעלי, ונתון זה לא ישתנה בשום אופן, אלא זמנית לשם הכשרה- במידה ויהיה כורח כזה בלבד. שמעתי ממכרים שייעוץ בגופים ייעודים על ידי פסיכולוג הוא סוג של חירטוט לאדם הממוצע ומעלה, ולכן ישנו חשש אצלי מכיוון זה כתומכות לקבלת ההחלטה. אשמח לשמוע דעות.

mor מורי

New member
תחשוב לאיזה מקצוע אתה נמשך יותר

אתה לא יודע מה לעשות סימן שיש עוד מקצוע שאתה מתחבר או אוהב אותו, ספר לאיזה עוד מקצוע אתה נמשך, או שקח דף ועט חלק לחצי ותבתוב יתרונות וחסרונות של כל מקצוע בו אתה רוצה להתעסק ולפי התוצאה תדע מה הכי מושך אותך.

N u k

New member
אחלה רעיון, אבל לא כל כך פשוט...

למזלי או לרוע מזלי, יש לי היכולת לעשות הרבה מאד דברים ברמה גבוהה, ויהיו מרוצים מעבודתי. מה שכן, אין לי היכולת לעבוד מתחת לאחרים- וזה מניסיון. עבודת "שכירות" לא הסתיימה טוב אף פעם, מבחינה זו ששעמם לי/ לא עשיתי דברים "לפי הכללים" (למרות שעשיתי אותם טוב, על פי רוב)/איימתי בעצם קיומי על יותר מדי אנשים. פשוט לא עובד. חשבתי על מספר כיוונים, בעיקר על עיסוק שקשור לאסתטיקה- עיצוב פנים/עיצוב אירועים (קבלנות אירועים?), למשל- שניהם מגיעים מהגרעין של אסתטיקה ויכולת ארגון וניהול. אבל כל רעיון כזה עולה במקביל לרעיון שונה ממנו לחלוטין, כמו עבודה במחקר בתחום המוח, הלמידה והחשיבה באיזשהו תחום אינטרדיסיפלינארי- מה שיביא לידי ביטוי יכולות אינטלקטואליות , סקרנות לגבי התחום של חשיבה וניסיון של שנים על גבי שנים בתחום מקביל... ואז לך תקבל החלטה, כשהתחומים כל כך שונים, ואין לי ניסיון או אנשים שעוסקים בו במעגל המכרים שלי. בלגאן:-S

hermona5

New member
מרכיב הרווח מהעבודה יכול להיות הספוק העקרי

מדברייך אני מבינה שהעניין בעבודה חשוב לך מאוד, וכרגע אינך מוצאת אותו כמו שמצאת בעבר. יחד עם זאת המרכיב הכספי של העבודה, חשוב לך לא פחות. חשבת אולי למצוא תחום חדש מעניין - מחוץ לעבודה? אם תשימי לב, בהרבה תחומים שהיה לנו סיפוק, אחרי שהרצונות והצרכים שרצינו למלא באותם תחומים - התמלאו, כבר אין לנו יותר הנאה מאותם המלויים. כנראה שכשהרצונות והצרכים מתמלאים, אז אנו זקוקים למלויים חדשים.. , וזה קורה בהרבה תחומים.. אם רק היינו יכולים להגיע להרגיש את המקור ממנו באים לנו הרצונות והצרכים, היינו יכולים לשלוט בהם..

N u k

New member
כן, זה משהו שחשבתי עליו רבות:)

כרגע אני בחיפוש אחר דרך מקצועית- כלומר: אמצעי ההכנסה שלי. ההנאה מדברים אחרים היא משהו שאני אכנס אליו במקביל- אבל השאלה היא באמת לגבי אמצעי ההכנסה. ומאד מאד חשוב לי, כפי שכתבת, הרווח ה"רוחני"= ההנאה והסיפוק- גם במקום ממנו נשאב הלחם... לכן ההתלבטות. שאם לא כן, אין התלבטות- בוחרים את המכניס ביותר איו אתה יכול להגיע מבחינת יכולות. לא זה המצב, כמובן.

mor מורי

New member
נסה הכל.

אני לא יודעת אם אתה בעל משפחה, אם נצה מנקודת הנחה שאתה רווק, הייתי ממליצה לך גם לעבוד גם ללמוד,ובמשך הדרך תלמד מעשית מה מספק אותך יותר ומה מספק פחות, מה מרוויח יותר, ומה מאתגר אותך יותר, אתה תכנס למצב שהחיים ילמדו אותך פרקטית מעשית מה יותר חביב עליך ונותן לך את האושר ובמקביל עושר. דרך צלחה.

לא כתבת מה אתה מנסה להשיג בעצם השינוי

אתה שואל מה ללמוד ואיפה, האם להחליף תחום ואיך. כל אלו הן דרכים להשגת משהו. לפני שמחליטים על הדרך צריך להגדיר את המטרה, לא? אתה נהנה מעבודתך ומרוויח טוב. לכאורה אתה במקום האידיאלי כרגע. בכל זאת אתה מחפש שינוי, ומכאן שבכל זאת יש משהו שאתה לא מרוצה ממנו. מהו הדבר הזה? מה אתה רוצה להשיג בדרך החדשה שתבחר לך?

N u k

New member
בדיוק:-S

ההגדרה של לאן מאד קשה לי, מעצם העובדה שלכאורה- מה רע לי? רווח יפה, בוס של עצמי, גמישות בשעות העבודה... ולכן, הבעיה היא ב"לאן". נתתי נקודות שחשובות לי, פשוט כי זה כל מה שיש לי ביד כרגע:-S אין לי מושג- והנה ההדגשות הרלוונטיות: "!!!!!!!"- מה המטרה בשינוי. הוא פשוט בוער בי קשות. מוזר, אבל נכון. ונכון מה שנאמר לגב סיפוק שיורד עם הזמן בשל המובנות מאליה של ההצלחה, פחות או יותר... כרגע, אני בראשית החיפוש. לכן פניתי לאנשים חושבים שיעזרו לי להבין קצת יותר, לפני הפעלת תותחים כבדים של לימודים, ייעוץ מחברה מקצועית או כל פעולה מאסיבית אחרת. תודה על האינסייט:)

למעלה