המשך בעיית הדלק:

• פותח הנושא muler
  • פורסם בתאריך

muler

New member
המשך בעיית הדלק:

בס"ד. שלום בהמשך לכל בעיות הדלק שהיו לי .. עדיין הבעיות חוזרות ונישנות .. כיום האוטו (סובארו DL ,1600 אוט' שנת 90) עושה לי בערך 9.3 ק"מ לליטר בממוצע של נסיעה שעיקרה בבין עירוני (מהירה) הנסיעה היא בד"כ במהירות של בין 80 ל 120 קמ"ש . מה שכבר עשיתי : החלפתי כבלי הצתה ניקיתי קרבורטור + שינו לי את הדיזה של הנמוכים ליותר קטנה החלפת צמיגים (ההחלפה לא קשורה לתקלה אבל חשבתי שזה משפיע אז רשמתי) שיפוץ דיסטריבוטור (רק החלק המכני) כרגע לפי מי שמטפל לי בקרבורטור הוא טוען שזאת בעיית חשמל שה HC שלי גבוה עומד אצלו בערך על 300 . שאר הדברים תקינים (לדבריו) co --> בערך על 1.5 מה עוד אפשר לעשות? נגיד וזאת בעיית חשמל .. מה זה יכול ליהיות? ללכת למוסך שרק יתחיל לחפור וזה יעלה לי יותר מהאוטו לא כל כך משתלם לי והדלק חשוב כי זאת הוצאה של כ-1000 ש"ח לחודש! אני נוסע המון כ- 100 ק"מ ביום .

אריאל ראה את הערותי כהמלצה בלבד,,

1 - תצרוכת דלק אופטמלית, תוכל לקבל בנסיה שרובה בין עירונית, במהירות שיוט קבועה, של 90 קמ"ש. שמה שחשוב שרגלך לא משחקת עם הדוושה , ונשארת במסגרת האפשר במהירות קבועה! 2-הקטנת הדיזה לקטנה יותר מעלה את תצרוכת הדלק ולא מקטינה , בגלל מאמץ גדול יותר של המנוע , ובעקבות כך לחיצה חזקה יותר של דוושת התאוצה, וחימום השסתומים בגלל חוסר דלק\ טעות טקטית ולא מקצועית בעליל, של המכון קרבורטורים. למי שנוסע 100 ק"מ ביום, ומוציא על דלק בלבד כ1000 שקל בחודש, משתלם להתרחק קצת ממקום המגורים, ולגשת לבעל מכון קרבורטורים, מקצועי , אמין ובעל שם בתחומו, שיישפר את הצריכה במינימום של 10%, שהם 100 שקל לחודש , 1200 לשנה, וזה במינימום, ותחשוב על זה ! שאלה מה היתה תצרוכת הדלק , בתנאי נסיעה של היום לפני כשלושה חודשים, למרות שאני מניח שהיית חייל אז, ונסיעותיך היו נמוכות יותר?! בברכה צביקה

muler

New member
תודה..

אז ככה, הצריכה לפני מספר חודשים היתה של כ 1:8 .. במקרה הכי הכי טוב הייתי מגיע ל 1:9 ממש רק בינעירוני. אחרי שינוי הדיזה , למיטב הבנתי מישהו החליף לרכב את הדיזה לגדולה יותר ורק שמו אחת בגודל האוריגינלי שאמור ליהיות . ובאמת עכשיו התצרוכת השתפרה כולל פקקים ל 1:9.4 בערך ... מה שמוזר זה שבלי פקקים .. ונסיעה רק על כביש מהיר (כמובן שלא באותו חישוב עם הפקקים אלא טנק דלק מלא אחר) הוא עדיין אותו יחש של כ 1:9.4

למעלה