המשימה של כולנו

המשימה של כולנו

מתוך המאמר : מדינת ישראל עומדת בשנים הקרובות לקבוע את גבולות הקבע שלה. השלב הראשון היה פינוי עזה והחזרת המתיישבים לתחומי מדינת ישראל. אך הסתכלותנו פנימה אל תוך הבית בעקבות שובם הביתה של אלפי ישראלים, גילתה לנו בית עם לא מעט בעיות של הזנחה שנבעו משנים של השקעה בשטחים. מצב מיוחד זה מחייב את הממשלה להוביל מדיניות שתציב את הנגב והגליל על סדר היום הלאומי. פיתוחם המואץ של אזורים אלו הוא אינטרס לאומי חיוני של ישראל. בלי נגב וגליל אין מדינת ישראל. כך פשוטו כמשמעו. מתוך הכרה בחיוניותם של אזורי ארץ אלה לעתידה של המדינה, החליטה הממשלה על אימוץ תוכנית אסטרטגית לפיתוח הנגב, ובמקביל שוקדים בימים אלו על הכנת תוכנית דומה לפיתוח הגליל. 17 מיליארד שקל הקצתה הממשלה לצורך מימושה של תוכנית זו במשך 10 שנים.

נשמע מעניין

אפשר יותר פרטים על מזה פיתוח הנגב והגליל? מדובר בפיתוח כלכלי או שמדובר ביהוד?

מאוד מעניין :) אם לאמר את האמת..

אשמח להעביר לך עוד חומר בנושא. מחר אפתח מאמר חדש עם תכנים נוספים בהקשר זה - אתה מוזמן לקרוא :)

ילי28

New member
רביןז"ל פרס ביבי ברק

אם הייתי יודעת שאתה לוקה במחלת השיכחה הייתי כותבת את שמותיהם בהודעה המקורית. צטערת

חדלי בבקשה מעלבונות אישיים

לבל תחסמי גם בפורום הבית. ממשלות העבודה הקטינו את ההשקעה בשטחים, ממשלות הליכוד הגדילו אותה. מה היתה עמדתם של שרון, אולמרט והנגבי כל השנים על אותן השקעות שעכשיו פתאום הם מתנגדים להן? מה היתה עמדת אותו "טיפש, בור ועילג" כדברייך, עמיר פרץ, בנושא? על שום מה זכה שרון לכינוי "הבולדוזר" והיה יקיר מועצת יש"ע עד לפני שנתיים?

ילי28

New member
עלבונות? זה לא עלבון נדמה היה כי

לא זכרת. ואל תאיים עלי אדון דמוקרטיה רק כשזה מתאים לי. אגב,עצם העובדה שאינך מוחה על כך שנחסמתי עקב כך שגולש העיר לי הערה גסה והעזתי לענות לו אלא משתמש בזה נגדי מעידה עליך ואין על כך ויכוח. ואתה מסכים איתי שזו התנהגות דוחה מצידך ולכןלא נדון בזה יותר. לעצם העניין,נראה לי גם שאינך זוכר מי היה ראש הממשלה בעת יישוב המתנחלים הראשונים בשטחים הכבושים. מי ראש הממשלה שכבש ולא קיבל את ההמלצות לסגת. בכלל נראה כי צבע הצביעות חדר לך לעינייםאדון דמוקרטיה רק כשזה מתאים לי,ואינך רואה את הדבשת שלך. זה שאתה אומר שממשלות העבודה הקטינו אתה אמרת אז? אני אומרת שהן לא יצאו מהשטחים והמשכו להזרים לשם כסף. יותר או פחות זה לא משנה. הם המשכו לתמוך בכיבוש. לדבר נגדו ולהאכיל אותו. כל ראשי העבודה מאז ועד עכשיו.

ילי28

New member
ואגב,נכון עמיר באמת בור טיפש ועילג

ילי28

New member
אנשים יכולים לשנות את דעתם

אנשים יכולים לחשוב אחרת. כל עוד יש להם עם מה לחשוב. מה שחסר לאהבל עם השפם

ילי

כשפרץ התמנה ליו"ר ההסתדרות ב 1995, אחרי שרמון ברח משם, היו לה חובות של מיליארדים, גירעון שוטף של מאות מיליונים, וכל הסיכויים היו שהיא תקרוס לגמרי. עשר שנים אחר-כך ההסתדרות עומדת על רגליה, החובות פחתו בשיעור ניכר וכולם מוסדרים, והמאזן השוטף מאוזן. בדרך ויתרו על הרבה נכסים, אבל שמרו על הרלבנטיות של הארגון. אני לא חושב שאהבל, עם שפם או בלי, היה מצליח לשמר את ההסתדרות בחיים בנסיבות כאלה, ולא רק בחיים אלא כגוף פעיל ובעל השפעה. העובדה שהוא הקדים בכמה שנים הרבה מדינאים וגנרלים - כן, גם את רבין - בראייתו שהשטחים בסופו של דבר לא יישארו בידינו, גם היא מרמזת שהוא לא בדיוק אהבל כמו שאת טוענת. את מוזמנת לקרוא את הדברים בקישור, שנשא פרץ בכנס של חיל האוויר. אפשר להסכים או לשלול, אבל האם את באמת חושבת שאלה דברים של עילג, של בור או של מטומטם?

ילי28

New member
יש אנשים שרואים את מצב

ההסתדרות אחרת ממך. יש אנשים שנפגעו מהשביתות המטורפות למען עשירי הוועדים הגדולים. את המלחמה חסרת הפשרות למען החזקים ואת השתיקה כמסכני הרשויות לא קיבלו שכר חודשים. והוא לא הקדים איש,הרבה אנשים התנגדו לכיבוש וזה לא עושה אותם מועמדים טובים לראשות ממשלה. וזה גם לא עושה אותו מועמד ראוי,הוא לא.

אני חוזר ושואל

האם "אהבל" כדברייך היה יכול לשקם את ההסתדרות מהמצב הקשה שבו נמצאה ב 1995? לגבי עובדי הרשויות, שהם באמת מסכנים, רק בזכות ההסתדרות הם קיבלו בסוף את שכרם. יכול להיות שהיה צריך לשבות קודם אבל אז כולם היו כועסים, ובלי גיבוי ציבורי שום שביתה לא תצליח. לגבי "שביתות מטורפות". מי שהיה אשם בחלק ניכר מהשביתות הוא ביבי שניסה לפעול באופן כוחני. תראי מה כותב סבר פלוצקר, פרשן כלכלי בעל השקפות ליברליות, על פרץ: >>> נתניהו מרחף. ח"כ עמיר פרץ, יו"ר ההסתדרות, ניצב על הקרקע. פרץ לא התנגד לתחרות, לא שלל את הרפורמה בנמלים ובלם שביתות. הוא עמד חשוף מול חבורת עובדים אלימה ונזעמת, אבל שיקול דעתו הכריע גם את הוועדים הסוערים ביותר. הם סרו למרותו. ידו בבירור על העליונה. "הוכחנו", אומר לי פרץ, "שאין הפרטה בלי הסכמה ושצריך להתייחס לעובדים כמו לבני אדם. השגנו איתנות פיננסית לחברות הנמלים. הצבנו תנאים נוקשים להפרטה". פרץ: "אם בעוד 15 שנה תחליט ממשלה בישראל שהפרטת החברות לניהול הנמלים זה רעיון טוב - שתפריט. עד אז אנחנו מובטחים. קיבלנו ערבויות מלאות לפנסיה. יצרנו חזית עם התעשיינים". דבר אחרון: גם את המשפט "הוא לא הקדים אף אחד" לא הבנתי. הרי באותה עת, שרון ואולמרט תמכו בארץ ישראל השלמה ובהתנחלויות בכל פינה, ובכלל סירבו להוציא את המילה "כיבוש" מהפה. אז אם הוא חשב על כך קודם, איך יכול להיות שהוא לא הקדים אותם? את יכולה להתנגד לאיש, אבל תני לו קצת קרדיט.

ילי28

New member
יכול להיות שהיה צריך לשבות קודם?

לא יכול להיות,בטוח אבל היות שהם האנשים הקטנים ולא עשירי הוועדים הגדולים לעמיר פרץ לא דיגדג. כולם היו כועסים? מעניין,שבשיל העשירים והחזקים לא היה איכפת לצבוע שלך להרגיז את כווווולם,נדבקת בצביעות המזוויע ולכן אין טעם להמשיך. אתה לא אובייקטיבי ונדמה כי אתה כותב מטעם.

כן ילי? בטוח?

מתי היה צריך לשבות? אחרי חודש? אולי אחרי שניים? ואולי שישה? אלו אינן החלטות כל-כך פשוטות. בלי תמיכה ציבורית מינימלית, אין טעם בשביתה. ותמיכה ציבורית לא באה אחרי חודש של הלנת שכר? בלי שמוצו כל הדרכים להגיע לפתרון, אין טעם בשביתה. >>>מעניין,שבשיל העשירים והחזקים לא היה איכפת לצבוע שלך להרגיז את כווווולם, ממש לא נכון. ראית את דבריו של פלוצקר לפיהם פרץ בלם את הוועדים המיליטנטים ועצר שביתות, וביבי אשם בשביתה בנמלים. אז מה, גם פלוצקר צבוע?

ילי28

New member
לא צריך את פלוצקר

בשביל לזכור את ההשבתות עבור הוועדים העשירים.

למעלה