המשטרה קורסת

atidih1

New member
המשטרה קורסת

הכותרת לעיל לא שלי כי אם של מאמר ראשי בעיתון. במאמר מוסגר, כותבים כאן הרבה על אלימות, נותנים עצות, מנסים להעליב נותני כאלה - העיקר כותבים. לדעתי, במקום זאת - בין לבין - יש להתמקד ברעיונות בנושא הנדון או לפחות רוח מאלה. כך או כך, בעבורי האירועים התוכפים, מהווים, שוב, טריגר להעלות את נושא שוטרי המקוף. אמנם, כאשר מדברים על קריסת המשטרה - לא פחות - עניין שוטרי המקוף הוא לא לטובת המשטרה אך רק על פניו. נכון, זו מעמסה נוספת אבל לדעתי לא היא: העומס האמיתי הוא במטלות שעוסקות בתוצאות חמורות של היעדר שוטרי מקוף מה גם, שעל אף שיש למשטרה הישגים מרשימים, לדעתי, לרוב לאחר שהפשע בוצע - נרצח אדם ולאחר מכן נתפש הרוצח (במקרה של הצלחה), כך התרשמותי. כאשר שוטר מקוף מסתובב ברחוב, הוא רואה דברים לכאורה קטנים, מתרשם ורושם אותם. לאחר מכן הדברים צולבים עם אירועים אחרים באותו תהליך. ועוד, בסיור שוטרי מקוף, נבדקים גם בדוקאים ("מעניינים" את המשטרה) וגם הללו חלק מהאיסופים הנ"ל. מעבר לאלה, עצם נוכחות המשטרה (הרבה ע"י שוטרי המקוף), זו הרתעה. זאת ועוד, ממילא המשטרה נוכחת ברחוב עקב אירועים (הרבה פעמים לאחר התרחשותם) ויש כאשר לא נמצא דבר אבל הימצאותם של שוטרי המקוף הופך אותם (את המשטרה) לזמינים וללא הכנות כמו עקב קריאה. במילים אחרות: כוח רב נמצא ברחוב כאשר אותו כוח יכול להימצא גם טרם היות אירוע (קל וחומר שיש) ואז הוא נכון להתייצב במקום ובמהירות. כך או כך, הימצאות המשטרה בשתי האפשרויות היא תרומה משמעותית למצב אבל הרי כאן עוסקים באפשרות אחת כי השנייה היא על הנייר. עתידי המנחם

s h o o s h a

New member
למה המשטרה קורסת?

היא קורסת מפאת חוסר עצום במשאבים. בגיוסים דלים ובאי הכשרה ממוקדת לטיפול בבעיות ממוקדות. היא קורסת כי תקציבי ענק לא מגיעים אליה ואולי גם כאן, מבקש הממסד מאיתנו, האזרחים, להירתם לעשיה למען הקהילה. ואנו עושים. משמר אזרחי. שוטר קהילה ומשמר אזרחי שוטר זה אחראי בתחנה על הפעילות המשטרתית המתקיימת עם נציגי הקהילה. הוא אחראי למערך מתנדבי המשמר האזרחי, הצטיידות המתנדבים, תחזוקת כלי הרכב ותיאום עם הרשות המקומית בהפעלת בסיסי המשמר האזרחי השכונתיים. הוא פועל לתיאום פעילות המניעה בין נציגים בקהילה והארגונים בה, לבין היחידות והגורמים האחרים בתחנה. כמו כן, הוא אחראי על השוטרים במרכזי שיטור קהילתיים ( מש"קים), פועל עמם ועם הקהילה לקביעת ולהשגת יעדי המש"קים ומפקח על ביצוע תכניות העבודה שלהם אנו, האזרחים עושים, כל אחד כפי יכולתו, זמנו ומרצו אך איננו מסוגלים לעשות את עבודת השוטרים במקומם. אנחנו נמצאים רק כדי לסייע. ועדין- זה לא מספיק. ולכן קיים מחוץ לתחנה: מפקד שכונה - משמר אזרחי מפקד השכונה הוא מפעיל הבסיס של המשמר האזרחי. הוא שוטר לכל דבר. תפקידו לגייס מתנדבים מקרב השכונה; לשבץ את המתנדבים לפעילות על פי נוחיות המתנדבים; לדאוג להנחיתם לפני יציאתם לפעילות; לעדכן את המתנדבים על מוקדי פעילות עבריינית וחשדות לפעילות חבלנית במקום; לדאוג להכשרתם ולהצטיידותם של המתנדבים ולהפעלה נאותה של הבסיס. בהפעלת הבסיס נעזר במפעיל במתנדבים, אשר מקבלים הכשרה מתאימה לפעילות זו. הוא עובד בשיתוף מלא עם השוטר במרכז השיטור הקהילתי, והמתנדבים מסייעים למש"ק בפעילות מגוונת לפתרון ולצמצום תופעות פשיעה במקום. ויש כמובן את שוטר במרכז שיטור קהילתי (מש"ק) שוטר זה , אחראי על אזור מסוים. הוא יושב במרכז שיטור קהילתי (מש"ק), אשר לעתים נמצא בתוך מבנה קהילתי אחר או משולב בבסיס המשא"ז. תפקידו לתת שירותי משטרה זמינים לתושבים , להכיר את הבעיות של האזור ולהפעיל את הארגונים, התושבים והמתנדבים בפעילות רב - תחומית, למניעת או צמצום התופעות המטרידות את התושבים. במקום בו קיים מש"ק, ניתן לדווח על אירועים פלילים במרכז השיטור הקהילתי ואין צורך להגיע לתחנה כדי למסור דיווח. וכרגע לא עולות בדעתי עוד דוגמאות למה אנו יכולים לעשות ולא רק לדבר ולכתוב באינטרנט/ פורום אבל מניחה שיש ואשמח אם מישהו יצביע עליהן ויסב את תשומת לבי אליהן. כפי שאמרתי יותר מפעם אחת בעבר, מי יודע, אולי דווקא מכאן, מהפורום שכל מבוקשו הוא לנסות ולמגר את האלימות, תצמח הישועה. תתחיל לאט אבל תמשיך בביטחון. אני את שתיל נגד האלימות הראשון נטעתי. יש כאן עוד כמה שנטעו עמי שתילים נוספים. וכעת נותר לטפח, לא להתייאש, לגלות סבלנות ואורך רוח ובטוחני שגם תוצאות ייראו. מתי? אין לי תאריך יעד, אבל בהחלט יש לי אמונה שייראו.

טיפול שורש לאלתר

אמרת, המשטרה קורסת מפאת חוסר עצום במשאבים. והיא תהיה (כפי שאמרה בזמנו שילה) בבעיה עוד יותר חמורה כשתתבצע בשעה טובה תוכנית ההתנתקות. את המשאבים צריכה לתת המדינה. יש לאייש לאלתר אלפי ואולי עשרות אלפי תקנים חסרים. לצערנו לא חסרים מובטלים שיכולים לענות על הדרישות וכבר הבאתי בעבר את הדוגמא של אדם המתדפק כבר זמן רב על דלתות המשטרה ועדיין ולמרות המצב לא נמצא עבורו התקן המיוחל. ולגבי ההתנדבות. אני אישית תומך בהתנדבות אישית ובמשמר האזרחי. לפחות ב"כפר הקטן" שלנו הם עושים עבודה מופלאה. אבל אם אנחנו חושבים שזהו פתרון הקסם למצוקה, הרי שיום יום אנחנו חוזים בקריסתו של הפתרון הזה. אסור שהתנדבות אישית תהווה תחליף למדיניות כוללת. זה לא קיים בשום מקום בעולם ובוודאי שלא כאן בארץ הדוויה שלנו.

שילה1

New member
המשטרה ללא המתנדבים,היתה כבר מזמן

במצב של גסיסה,וזו-עובדה! גם אני חסידה של שיטור קהילתי,מכירה אותו מקרוב על יתרונותיו הרבים. דווקא אותו יש לחזק במשאבים ובציוד,דבר שלא נעשה,וההפך הוא הנכון:רוב השוטרים הקהילתיים כבר יודעים ומתאמנים לקראת ה..התנתקות. לא חבל. ומה על הקהילה בה מעורבים ואתה מכירים? והתשובה לשוטר המקוף-השוטר הקהילתי. ועוד רעיון:מאחר ובעיתות מצוקה מדובר,מדוע לא תקצה המשטרה תקציב,ותשיב לפרק זמן קצר ומוסכם מראש,את כל גמלאיה הצעירים והמקצועיים? וכך יתפנו השוטרים למטלות שנכפו עליהם.והאמינו לי שהגמלאים הצעירים ינהלו העניינים במקצועיות,כי הרי משם באו!

seeyou

New member
למה המשטרה קורסת? ../images/Emo8.gif

כאחד שמכיר אותה מבפנים-
- - הארגון חייב לעבור שינוי עד כדי הפרטה של חלק מהפעילויות שלה. -תחום עבירות תנוע -תחום פלילי -תחום כלכלי -קהילתי -חקירות ..... - פעילות המשטרה לא יכולה להיות אפקטיבית כול עוד העבריניים מוגנים בפני החוק. בקשר למתנדבים... זה יפה, זה טוב אבל נגד עולם הפשע לא נלחמים בעזרת תלמידים או פנסיונרים כאשר בתי המשפט מקבלים בסלחנות את המעשים או פשוט השופטים מפחדים......

שילה1

New member
בקשר לסיפא-כלל לא מסכימה איתך.

לא רק אתה מכיר את הארגון מבפנים,יש עוד כמה... ולא דברתי על מלחמה-דברתי על סיוע דחוף.להרחיב בנושא? ויחי ההבדל הקטן!

שילה1

New member
הפרטה?כאילו מה בדיוק?

ת"פ של העיריה? מכרז לחברה פרטית. אנא הסבר,ותודה לך.

seeyou

New member
ת"פ של המחוקק.

נקח לדוגמה עבירות תנוע-לא בעיות חניה. ברגע שתקום ארגון פרטי-יחידה כלכחית עצמאית,אינטרסנטית ברווחים היא תמצא משאבים לכוח אדם ולאמצעים הדרושים לעקיפת החוק. זאת לא תפקידה לפעול מעבר למה שמנחה-מרשה המחוקק-אבל לא פחות בגלל סיבות תקציביות. המדינה לא תיתן אגורה מתקציבה-הכול בא מיזמים פרטים אשר יקבלו אחוזים מהקנסות.

seeyou

New member
לא רק אתה מכיר את הארגון מבפנים?

הרגשתי שאני בחברה טובה-

atidih1

New member
בהקשר המתנדבים

לדעתי, יש דברים נכונים בדבריך. חלק גדול מהחבר'ה האלה הם משמורת הטבע של ארץ ישראל היפה, זו של פעם. ציינתי חלק ומתוך שגם אני מכיר קצת את הענינים, לא כולם באים כדי להתנדב והמניעים שלהם הם אחרים אבל לדעתי, הדומיננטי בין המתנדבים הם כפי שציינתי לעיל. כך או כך, גם לזה אני מסכים אתך, נגד עולם הפשע ובכלל מה שאנו עוברים, צריך משטרה טובה וכשם שאמרו פעם "הטובים לטיס" יש לעשות עכשיו הרבה למען גיוס מיטב הנוער למשטרה ולשים את הסיסמה "הטובים למשטרה". או אז, עם כאלה ואיזה ג'וליאני אצלנו, תהיה ירידה משמעותית במספר המשתמשים בפורום זה וכדי שלא נפסיד את שושה, יימצא בעבורה עוד תפקיד הולם. אבל אין חשש, טרם הגיע הזמן שפורום זה גמר את תפקידו, לצערי. עתידי המנחם

seeyou

New member
הדשא אצל השכן ירוק יותר?../images/Emo12.gif

רוצה את ג'וליאני אצלנו? למרות הסטטיסטיקה הטובה בירידת הפשע בניו יורק עדיין אצלינו יותר שקט- סטטיסטיקה זה אומנות הרמאות הסחר הממוצע במשק....ישנם ZEBHO שמקבלים נטו 1300 ש'' הם לא הולכים לשוק עם השכר הממוצע. אם יד אחד בחום והשני בקור סימן שמצבי נאוטראלי? או הסיפור שטבע בבריכה בעומק ממוצע של חצי מטר? ...

שילה1

New member
סטטיסטיקה נמדדת לפי עבירות וסוגן

לנפש. לצערי,במצב של היום,אנחנו עולם על ניו-יורק. שמעת על "שיטת החלונות השבורים"? אז זהו-עצם העניין!

למעלה