המרת ASP לPHP

ofirgaon

New member
המרת ASP לPHP

שלום. נתבקשתי להריץ אתר ASP על שרת אפאצ´י לינוקס. העליתי שתי אפשרויות- 1. להתקין IIS על השרת (דבר שאינו אפשרי). 2. להמיר את הASP שלי כך שיעבוד על לינוקס. שאלתי בפורום לינוקס ובפורום ASP ובשניהם אמרו לי שאני צריך לכתוב את האתר בPHP. שאלתי היא כזו- האם PHP דומה לASP? האם יש תוכנה שממירה ASP+VBSCRIPT לPHP+PERL באופן אוטומטי? בתודה מראש, אופיר

shanor

New member
לצערי אין בידי בשורות...

כמו שאמרתי, הבשורות שבידי הן לא מהסוג שאתה תאהב... אם אתה רוצה להמיר את האתר שלך מ-ASP ל- PHP אין דרך אחרת מאשר להעביר את הקוד עצמו משפת ה- ASP לשפת ה- PHP... המבנה של השפות הוא דיי דומה, גם הפקודות בהרבה מקרים דומות. העקרונות של כל שפה שונים, אבל היות ואת הבסיס של התיכנות כבר יש לך כל מה שאתה צריך זה ללמוד את הפקודות זה הכל. ואין צורך להמיר את ה- VBSCRIPT ל- PERL משום ש-PERL היא שפה בפני עצמה ולא חלק מ-PHP... בברכת הצלחה מכל הלב שנאור.

ofirgaon

New member
אבל

הVBSCRIPT לא יעבוד על שרת אפאצ´י לינוקס... אז אני צריך להמיר לPERL.

Megapuzik

New member
לא ממש הבנת....

PHP היא שפת תכנות, ASP היא טכנולוגיה, כדי להפעיל אותה, משתמשים בכל מיני שפות כמו VBSCRIPT, מכיוון שPHP היא שפת תכנות, לא צריך שום דבר (חוץ מלדעת PHP למשל) כך שאין שום קשר בין PHP לפרל....

ofirgaon

New member
חשבתי שPHP רק נותנת

גישה למסדי הנתונים. אז אם PHP היא שפת התכנות, עם מה אני ניגש לנתונים?

Megapuzik

New member
היא גם מתחברת למסדי נתונים

www.php.net - יש לה תיעוד, קרא אותו (לפחות את ההתחלה
)

meorero

New member
מתחברת ישירות...

ל MySql, Oracle ועוד... את ה- DB ניתן להשאיר ב- SQL SERVER ואליהם להתחבר דרך ODBC השאר - לך ל- www.php.net

אמיר ט

New member
אכן יש

התוכנה נקראת ASP2PHP והיא פרי מוחו של חבר יקר שלי מארה"ב, התוכנה ממירה קבצי ASP לקבצי PHP. היא נכללת אפילו בדיסק של הפצות לינוקס שונות כגון REDHAT http://asp2php.naken.cc אמיר.

אמיר ט

New member
אכן יש

התוכנה נקראת ASP2PHP והיא פרי מוחו של חבר יקר שלי מארה"ב, התוכנה ממירה קבצי ASP לקבצי PHP. היא נכללת אפילו בדיסק של הפצות לינוקס שונות כגון REDHAT http://asp2php.naken.cc אמיר.

לא צריך להמיר

יש תוכנה שמריצה ASP על לינוקס לא זוכר את שמה, אבל יש לי אותה. יש גם משהו שנקרא ASP2PHP

אמיר ט

New member
תוכנה להרצת קבצי ASP

תחת לינוקס קיימת... היא נקראת ChilliASP! והיא עובדת יחסית לא רע, הבעיה היחידה היא שהיא בתשלום ועוד סכום לא מועט של כסף, כ 600 דולר אם אני זוכר נכון. בכל מקרה תמיד אפשר להסיר ולהתקין מחדש כל 30 יום כמו שאני עושה וזה עובד...

למעלה