המרת שעות לדקות

Shlomita11

New member
המרת שעות לדקות

שלום לכולם,אקסל 2003.כיצד ניתן לבנות נוסחא שתמיר לי שעות עבודה למס דקות כללות כמו לדוגמא בתא a1 כתבתי 7:03 ,בתא b1 כתבתי 15:08 אני רוצה שבתא c1 יופיע הסהכ בדקות כלומר המספר 485...תודה לעוזרים

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
אפשר, גם, כבתמונה שלהלן . . .

Shlomita11

New member
מצוין!!!תודה על התשובה. רק אם אפשר

הסבר קצר על ההכפלה במספר 1440....מה הוא מייצג? אני מנסה להבין את ההגיון ולא לבצע וזהו....אשמח להסבר קצר....שבת שלום

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
למה "לקצר" כשאפשר "להאריך"
. . .

השעה "אחת", ב'אקסל', בעת הקלדתה ו/או ע"י עיצוב - מוצגת כ-01:00 אבל ערכה האמיתי
– המוכר ל'אקסל' - הוא ערך עשרוני של: 0.041667.

ב'אקסל', ערכה של יממה [24 שעות] הוא: 1 ושל 'שעה עגולה' היא: 1/24, כלומר: 0.041667
12 שעות [מחצית היממה] = 0.5
10 שעות = 0.41667
8 שעות = 0.33333.
6 שעות = 0.25.

על ערכים כמו הנ"ל, 'אקסל' מבצע חישובים וכל היתר הוא 'קוסמטיקה'.

ההפרש, בין שני הזמנים שהצגת, איננו 08:05 אלא ערך עשרוני
שהוא: 0.33680555 חלקים של היממה.

ביממה יש 24 שעות (הייתי מעדיף שיהיו 27)
בשעה יש 60 דקות (אין צורך ביותר).

כדי לדעת כמה דקות יש ב- 0.33680555 של היממנה יש לכפול את הערך הזה ב- 24 ואז ב- 60 ומכאן: 60X24=1440

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
ואת הכי חשוב שכחתי . . .

אינך זקוקה להיכנס ל"הרפתקאות" של 'עיצוב מותאם אישית'.

היה ואקסל' מציג, לך, את התוצאה בעיצוב 'שעה' (או כל עיצוב אחר) כל שנשאר לך הוא להקליק על צלמית ה'פסיק' - המוקפת בתמונה שלהלן:

Shlomita11

New member
הצלחתי הכל מלבד

התוצאה הסופית כלומר בסוף כל התהליך עם כמה שורות כאלה וסיכום שלהן הגעתי למספר 961 שזה סך הדקות...איזו נוסחא אני צריך לבצע בתא הסמוך למספר זה כדי שתתבצע המרה לסך השעות והדקות כלומר 16.1 (16 שעות ודקה אחת)...שבוע טוב

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
לאחר ההסבר הארוך, שלי, בעניין ה'שעות' . . .

אתה אמור לדעת כיצד ממירים שעות/דקות/יממות - לשני הכיוונים - כש"יד אחת קשורה , לך, מאחורי הגב..."

Shlomita11

New member
אני לא עצלן וכמה נסיונות

שניסיתי לא הצלחתי...הכפלתי וחילקתי במספר 1440 ניסיתי מלא אפשרויות במהלך השבת אבל לא הצלחתי...לדעתי כשביקשתי הסבר קודם למה 1440 זה כבר מראה שאני רוצה להבין את המשמעות ולא לבצע סתם כמו תוכי...אשמח עדיין לקבל תשובה עם הסבר כי באמת שהרמתי ידיים ולא הצלחתי

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
אז ככה . . .

1. לא זכור לי שהזכרתי משהו שמתקשר למילה 'עצלן'.

2. כשנסיונות לא מצליחים - נהוג להצמיד את הקובץ לכאן כדי שנבדוק היכן השגיאה.

3 אם חילקת 961 ב- 1440 - מה קיבלת ואיך עיצבת את תא התוצאה

4. 16.01 זו לא 'שעה'. אם כבר אז: 16:01.

*** בהצלחה

Shlomita11

New member
הצלחתי!!!!אכן חילקתי רק

שכחתי לעצב את התא כשעה עם דק ושעות...תודה רבה

u333

New member
ותאר לך איזה כיף היה לאקסל לו....

היינו ממשיכים בשיטת המהפכה הצרפתית שחילקה את היממה ל-10 שעות X 100 דקות לשעה X 100 שניות לדקה....
הצרפתים נהגו כך במשך כמעט 13 שנים..
ועובדה - כמעט כל העולם (למעט האמריקאים כמובן) אימצו את השיטה המטרית הצרפתית למרחקים, משקלות וטמפ'.

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
סליחה, אבל אתה משחק ב"ק*ה" . . .

במקום לנבור ב'ויקיפדיה' - נבור ב'בוידם' אולי תמצא שעון 'כיס עשרוני' של אביו/סבו של סבך - כדי שבית המכירות "סותבי'ס" יעביר לחשבונך, בלי שתרגיש, כמה עשרות/מאות אלפי דולרים...

ואם כבר הזכרתי "דולרים":

הנה, שעון יד - מבית Patek Philippe - שהוריש לי אבי ז"ל (ערכו בסביבות 65,000 ש"ח).

iyyi

New member
לטעמי היה יותר הגיוני לא לעבוד בשיטה העשרונית

אלא לפי בסיס 12. אז 1/3 באחוזים היה 40% (שלם זה 120%) ולא 33.33%
הפרשה לפיצויי פיטורין לא הייתה 8.333% אלא 10% וכו'

u333

New member
אז איך זה היה מסתדר עם...

מספר האצבעות של האדם (הנורמלי) ?

Shlomita11

New member
ניסיתי גם את הצעתך אך

זה לא הצליח.הכיתוב מאוד קטן וקשה מאוד לראות מה התרגיל,ממה שהצלחתי להבין מדובר על הכפלה של שני התאים בהם מופיעות השעות.שני התאים עם השעות מוגדרים אצלי בעיצוב שעה בעלות שעות ודקות(ללא שניות) ובתא התוצאה מתקבלת תוצאה שונה מהתוצאה 485 שאמורה להתקבל...לא מצאתי עיצוב תא הנקרא MM...אשמח לקבל הבהרות והסבר מפורט יותר.תודה

למעלה