המרת רישיון זר

inballavy

New member
המרת רישיון זר

שלום לכולם

היינו היום במשרד הרישוי ברמלה להמרת רישיון. אמרו שם לבעלי שהם יצטרכו לקחת את הרישיון הזר (המקורי!!!) שלו לבדיקה, והם ישאירו אותו אצלם לשלושה חודשים, ורק אז יענו האם הם מסכימים להמירו או לא.
בעלי לא הסכים להשאיר שם את הרישיון שלו בלי מסמך או אישור, שאומר שהרישיון נמצא אצל משרד הרישוי. סירבו לתת אישור כזה.
לא ברור לנו איך הוא ינהג עכשיו שלושה חודשים בלי רישיון? ולמה כל כך הרבה זמן? אחרי תום הבירור צריך להזמין טסט, וגם זה לוקח בערך חודשיים....
אני מניחה שהרבה כאן כבר עברו את התהליך... אשמח לקבל חוות דעת וטיפים, מה לעשות. בינתיים חזרנו בלי להשאיר שם את הרישיון.

randyloo

New member
אנחנו עשינו המרה ללא כל בעיה

הבקשה שלהם נשמעת לי מאד מוזרה ויתכן שנפלתם על פקיד מטומטם. ניסיתם לפנות לסניף אחר של משרד הרישוי?

Saraswati15

New member
נשמע מאוד מוזר

בעקרון להמרה של רישיון צריך ללכת למשרד רישוי מחוזי ולא מקומי
במקרה שלכם איזור המרכז - כנראה בחולון.
הולכים לשם עם טופס ירוק שעליו יש את כל החתימות (רופא ואופטיקאי)+ הרישיון וצילום שלו ואז הם חותמים שם על משהו ושולחים את בעלך לדרכו לכמה שיעורי נהיגה + טסט אצל מורה נהיגה - ללא החתימה של ההמרה ממשרד הרישוי המחוזי על הטופס הירוק אי אפשר לעבור את התהליך הזה.
זה מה שעשינו (המרת רישיון אנגלי), אנחנו מאיזור חדרה ונשלחנו למשרד הרישוי המחוזי בחיפה.
מאוד משונה. נשמע שהחבר׳ה ברמלה לא יודעים מה הפרוצדורה.
לכו פשוט למשרד רישוי מחוזי בלבד!

inballavy

New member
משרד הרישוי בחולון סגור עד להודעה חדשה.

לכן הסמכות להמרת רישיונות עברה לרמלה.
&nbsp

inballavy

New member
המרת רישיון - עדכון מהיום. האטימות בשיאה!!!

היום הלכתי עם בן הזוג בפעם השניה. הגענו למנהלת המשרד, וגם היא התעקשה שיפקיד את הרישיון המקורי לבדיקה. שאלתי איך ינהג עד שהבדיקה תסתיים, והתשובה הייתה "הוא לא ינהג". היא אמרה שאזרחי מדינות עולם שלישי (???) חייבים בבדיקה ביטחונית לפני המרה, ולא עוזר שכבר יש להם מעמד של תושב. ביקשתי לראות נוהל, והיא אמרה שזה "נוהל פנימי, זה לא כתוב בשום מקום". ביקשתי מכתב, או חתימה, או חותמת, או מספר אסמכתא שמאשרת שהרישיון המקורי נמצא אצלם, לא הסכימו לתת כלום, ואמרו, אם תמשיכו ככה, יש לנו גם את הסמכות לסרב לרישיון ובזה זה יגמר....
כל זה אחרי שחיכינו שם שלוש שעות בתור.
אני עדיין רותחת

randyloo

New member
מרתיח

נראה לא תקין. אני מאמין שאכן יש נוהל פנימי כזה ("חוזר" יעני). נתקלתי בתחום אחר של משרד הרישוי בחוזר פנימי שלא פורסם לציבור.
בכל מקרה, נראה כי יש להתחיל מלחמת צדק קטנה. הייתי מנסה מכתבים ל:
- יועץ המשפטי של משרד התחבורה
- אגף תלונות הציבור של משרד הרישוי
בשלב יותר מאוחר אולי כדאי לערב תקשורת.
מה שלא תקין הוא זה שאין פרוצדורה המסדירה את התהליך. מה זו מדינת עולם שלישי, כיצד מתבצעת הבדיקה הבטחונית, כיצד ניתן לנהוג בתקופת הבדיקה, מי הגוף הבודק, אילו אסמכתאות מקבל המבקש במהלך התהליך וכד'.

Saraswati15

New member
WTF ? נשמע לא מקצועי בעליל

ונשמע שהם ממש ממש לא יודעים את העבודה ולא מבינים כלום.
אני הייתי ישר מתחילה בלהטיס מכתבים מאיימים וכאלה, לתקשורת, לאורלי וגיא וכל היתר, מלחמה בטחנות רוח - זו המומחיות שלי :)
הנוהל פשוט ועברנו אותו כפי שכתבתי - בחיפה!
אולי בינתיים פשוט תסעו לחיפה או לסניף מחוזי דרום, מעצבן מאוד שרחוק וצריך להפסיד עבודה וכל היתר. אני מקווה שלא השארתם את הרישיון....?

randyloo

New member
נכון אבל

זה לא בלתי סביר שיש נוהל פנימי שונה כאשר הרשיון מגיע ממדינת "עולם שלישי". יתכן שיש לכך רקע של זיופים. זה לא גורע כמובן מהצורך לפרסם זאת לציבור ולגבש פרוצדורה תקינה במקרים כאלה.

The Sane

New member
לפי ההתנהלות במשרד הרישוי ומשרד הפנים, "עולם שלישי" זה אנחנו

כל פקידון עובד לפי נהלים שהוא (או היא) קבעו לעצמם, כל מנהל זוטר במשרד המקומי קובע מדיניות. ככה בדיוק מתנהלים דברים במדינות עולם שלישי.

אני מכיר את זה טוב מאוד ממשרד הפנים, ולפי התיאור בשרשור הזה, משרד הרישוי פועל באותה הצורה.

randyloo - התגובה שלי היא לא נגדך או נגד מה שכתבת, פשוט שירשרתי אליך..

למעלה