המרת קבצים לDVD

ELIV7854

New member
המרת קבצים לDVD

שלום
הכנתי מצגת משולבת תמונות וסרטים בסטוידו וידאו 8 . ויצרתי קובץ עם סיומת AVI/ אורך הסרט שעה ו -10 דקות . כדי לצרוב אותו בדיסק המרתי אותו לקובץ MPG' וגם לקובץ MOV, וניסיתי לצרוב אותםלדיסק באמצעות תוכנת נרו - קובצי וידאו רגילים.
לצערי העסק לא מצליח למרות שאני שם דיסק DVD-R הדיוידי לא מזהה את הדיסק אגב, ה-DVD הוא מדגם פיוניר 2032, אשמח לקבל הכוונה לאיזה פורמט להמיר את קובץ המקורי (AVIׂ) ועל איזה סוג דיסק לצרוב כדי שאוכל להמיג את הסרט בדיוידי הבייתי או כל דיוידי אחר .
הערה השתמשתי בפורמט פקטורי לבצע את ההמרות . האם זה בסדר או שיחש תוכנות יותר מעניינות

גיליום

New member
ניגון סרטים במכשיר DVD

כתבת שיצרת סרט בפורמטים שונים (MOV,MPG,AVI), אך לא ציינת בשום-מקום, באיזה קודקים השתמשת בזמן ההמרה?
"קודק" הוא הפורמט הפנימי בו נשמרים ערוצי האודיו והוידאו שבסרט. ישנם סוגים רבים של קודקים ואילו מכשירי DVD מכירים רק מספר מצומצם של קודקים..
לפיכך, כשיוצרים סרטים יש לקודד את הסרט בעזרת קודק ספציפי, שמכשיר ה-DVD ידע לקרוא.
רוב מכשירי ה-DVD כיום יודעים לנגן סרטים שהוידאו שלהם מקודד ב-DivX והאודיו שלהם מקודד ב-MP3. אני לא יודע אם המכשיר הספציפי שלך גם תומך בקודקים הללו (אני לא יכול להכיר את המאפיינים של כל מכשירי ה-DVD בעולם..
)
תבדוק בחוברת שהגיעה עם המכשיר (או באינטרנט), האם הוא תומך בקודקים DivX וב-MP3 ואם אתה כבר בודק בחוברת, בדוק גם אילו פורמטים של קבצי סרט נתמכים (אני מניח שלפחות AVI נתמך).
אחרי שיהיה לך את כל המידע הבסיסי, צור שוב (מחדש) את הסרט. הפעם, תכנס להגדרות של הקודקים וודא שהקודק של הוידאו הוא DivX (או כל דבר אחר, שנתמך על-ידי המכשיר שלך) וודא שהקודק של האודיו הוא MP3 (או אחר שנתמך).
בסיום, יהיה לך קובץ AVI, שמכיל סרט שמקודד עם קודקים שנתמכים. אז תוכל לצרוב אותו ל-DVD-R (לא אמורה להיות בעיה עם המדיה הזו) ואז, יש סיכוי סביר, שהמכשיר גם יצליח לנגן אותו.

חתימה טובה,
גיליום

למעלה