המרקיז דה פנתלון

עגנון

New member
המרקיז דה פנתלון

ישנו שיר על המרקיז דה פנתלון (אם אינני טועה בשמו), ששואל את המשרתת שלו אם הכל בסדר, והיא אומרת לו שהכל בסדר חוץ מהסוס. הוא שואל מה קרה לסוס, והיא עונה שהאורווה נשרפה, וכו'. האם מישהו יודע את המלים, ומוכן להקלידם? בתומ"ר.

lexigali

New member
וחוץ מזה, מרקיז הכל בסדר

(שרים "העופרים"). עד שמישהו ימציא את המילים העבריות, קבל בינתיים את המקור בצרפתית: Madame la Marquise

dearj

New member
נסו באתר נוסטלגיה

חפשו את תקליט האוסף של העופרים ותחת השם "אין שום חדש" (מס' 17 בדיסק) תמצאו את "ז'קלין החמודונת"! אם הקישור הבא עובד - יביא אתכם לתקליט הנ"ל. http://www.nostalgia.org.il/album_details.asp?id=12 מילות השיר נמצאות שם. תודות לבני.

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום מוזיקה עברית ישנה וחדשה במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

גנגי

New member
עגנון, הצלת את כבודי האבוד!

כל הזמן אני מצטטת ממנו לאנשים, ותמיד הם לא מבינים מניין אני מביאה את הציטוטים האלה. הלו, הלו, ז'קלין החמודונת - אם מישהו ימצא לנו את המילים אהיה מאושרת מאוד. וחוץ מזה, מרקיז, הכול בסדר, כן חוץ מזה אין כל חדש!

מוגג

New member
אני גם ראיתי את זה

ואני כמעט בטוח שזה לא היה ששי קשת ששר את זה..
וגם דודה שלי לא אוהבת גבינת קממבר.

ilovemusic

New member
הצועני השיכור

או משהו כזה. סדרת תכניות משנות ה-70 בהנחית דן אלמגור באוירת פאב. השיר בוצע ע"י אושיק לוי ומירי אלוני, נושא התכנית היה מכתבים והודעות בשירים

גרי רשף

New member
גילגולה של דחקה../images/Emo140.gif

דרויאנוב, בספר הבדיחה והחידוד, מביא את הבדיחה בהאי לישנה (מס' 101): ההוא שבא לכרך ופגש בן-עירו בשוק. שלום עליכם! עליכם שלום! מה חדשות נעשו בעירנו? אין כל חדש; הכל כשהיה... ברם, לפני ימים מועטים ילל הכלב השחור של דודך כל הלילה. הכלב השחור ילל כל הלילה? למה ילל? משום שנחרך זנבו כשנשרף הבית. אוי! ביתו היפה של דודי נשרף? כיצד נשרף? באו דודים לתפוס את דודך ולא היו זהירים באש. אוי! דודי נתפס? על מה נתפס? על ממון הרבה ששמט נתפס. (לא פרע חובו) אוי! דודי שוב שמט? כל ימיו הוא משמט. הוא הדבר שאמרתי: אין כל חדש; הכל כשהיה... דרויאנוב מוסיף ועורך מחקר אחר תולדותיה של הבדיחה, ומגיע למסקנה שמקורה בהודו, ומשם התגלגלה דרך ערב ותורכיה לגרמניה ולמזרח אירופה, והוא מביא מספר גרסאות שאציג אותן בקצרה: נוסח אשכנז (גרמניה): כלב הציד השחור מת כי אכל את נבלות הסוסים השחורים שמתו מרוב מאמץ כשהביאו מים לכיבוי השריפה שנגרמה מהנרות שהודלקו לזכר האדון שמת משנודע לו שביתו ילדה מחוץ לנישואים. נוסח פולניה (גנגי? לא יפה להתחבא!): הסכין נשברה בשעה שפשטו את עורו של הסוס שמת מרוב עבודה כשהביא מים לכיבוי השריפה שפרצה בשל הנרות שהדליקו בהלוויתה של הגברת שמתה מרוב צער על ילדיה שמתו אף הם. נוסח רוסיה הלבנה: המזמרה קהתה כי השתמשו בה לפשיטת עורו של הסוס השחור שמת כשהביאו את הגברת לקבורה לאחר שהיא מתה מרוב בהלה כשהארמון נשרף. יש גם בשורות טובות לנחמה- ביתו של האדון ילדה בת במז"ט (לאחר שהרתה לקצינים שחנו בחצר). נוסח הודו: הכלב השחור מת לאחר שאכל את נבלות הסוסים לאחר שלא טיפלו בהם כי השומר לא קיבל את שכרו כי האחראי על משק הבית לא נשאר כי לא היה מי שיכין לו אוכל כי כולם מתו חוץ מזה שבא לבשר את הבשורה (מזכיר קצת את איוב?..). נוסח ערבי-תורכי-הודי: איש אחד מספר לבדואי שסועד על שפת הנחל שכלבו מת לאחר שאכל את נבלת הגמל, שמת כי לא היה מי שיטפל בו לאחר שהאשה מתה מרוב צער על מות בנה. הבדואי עוזב הכל ושם אפר על ראשו, והאיש לוקח לו את האוכל. בקיצור- איך אומרים הגששים? העולם מצחיק אז צוחקים!

45israel

New member
מישהו ביקש מילים ולא קיבל../images/Emo35.gif

חוץ מזה הכל בסדר (אין שום חדש) מלים: אלמגור דן לחן: מזרחי פול הלו הלו ז'קלין החמודונת כאן אדונך מרקיז דה פנטלון כמו בכל יום עני לי טלפונית נו מה חדש שם בארמון אין שום חדש מרקיז הכל בסדר כי באמת אין שום חדש פרט לדבר מה קטן חסר כל ערך כן משהו פעוט ממש סוסך הטוב והיקר פשט רגלים ונפטר אך חוץ מזה מרקיז הכל בסדר כן חוץ מזה אין כל חדש הלו הלו ז'קלין החמודונת אני נדהם מצער באמת אולם הסבירי לי בטלפון איך גווע סוסי הטוב ומת אל תתרגש מרקיז הכל בסדר כי באמת אין שום חדש פרט לדבר מה קטן חסר כל ערך כן משהו פעוט ממש סוסך הטוב היום גווע כשנחרבה כל האורווה אך חוץ מזה מרקיז הכל בסדר כן חוץ מזה אין כל חדש הלו הלו ז'קלין החמודונת אני עודי המום כל כך אורווה יפה כמו זו שבארמון איך הפכה להיות אורווה פרח אל תתרגש מרקיז הכל בסדר כי באמת אין שום חדש פרט לדבר מה קטן חסר כל ערך כן משהו פעוט ממש כי האורווה פרחה ביעף כשהארמון כולו נשרף אך חוץ מזה מרקיז הכל בסדר כן חוץ מזה אין כל חדש הלו הלו ז'קלין החמודונת בשם האל עני לי חיש עני מה האומנם נשרף כל הארמון איך נשרף פתאום כל ארמוני כשאשתך שמעה פתאום שהתרוששתם כך פתאום ושבתכם זו היפה אתמול עם ערב נחטפה היא התאבדה ללא מילה וגם הפילה בנופלה את הנרות על המרבד הארמון כולו נשרף קיר האורווה אז התמוטט וכך סוסך נפל ומת אך חוץ מזה מרקיז הכל בסדר כן חוץ מזה אין כל חדש

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום מוזיקה עברית ישנה וחדשה במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

למעלה