המרינה באשדוד

benya

New member
המרינה באשדוד

רבות כבר נכתב כאן לגבי השינוי שחל (לרעה) במצב המרינה באשדוד בתקופה האחרונה. ביום שבת קיבלנו המחשה אישית לענין. יצאנו או יותר נכון ניסינו לצאת לים בסביבות השעה 15:00 הים היה נוח והרוח צפונית מתונה. שרטון החול הקבוע בכניסה למרינה נראה גבוה מתמיד ונתיב הכניסה/יציאה היה צר במיוחד (פחות מ 5 מטר להערכתי). למרות שניסינו לעבור בדיוק באמצע החל מד העומק לצפצף בטירוף. שניות לאחר מכן מדדנו עומק של 1.8 מטר ו"התישבנו" על השרטון. מאחר והפלגנו מאוד לאט לא נגרם נזק לסירה והצלחנו לחלץ לאחור בקלות יחסית. זהו מחדל חמור שיכול בתנאים מסוימים לגרום נזק רב לכלי שייט מה היה קורה אילו כלי שיט לא מקומי שלא מכיר את השרטון הקבוע בכניסה היה מנסה להכנס למרינה לאחר הפלגה ארוכה בים קצת גלי ברוח גבית חזקה ?? במדינה מתוקנת האחראי/ם למחדל היו עומדים לדין. לפי החוק עומק תפעולי של מעגן לכלי שיט קטנים לא יפחת מ ארבעה מטרים בכל נקודה ובכל מצב של שפל/גאות. אבל כנראה שבאשדוד חוק לחוד ומעשים לחוד ועד שלא יגרם נזק כבד לכלי שיט לא יעשה שום דבר בנידון. החזקתי בעבר סירה במרינה אשדוד במשך למעלה מ 3 שנים והייתי מאוד מרוצה מרמת התחזוקה האבטחה וסידורי העגינה במקום לאור ההדררות החמורה בכל התחומים הנ"ל בחודשים האחרונים כלל לא בטוח שאת סירתי הבאה אעגון באשדוד (למעשה כמעט בטוח שלא...) וחבל כי היא היתה אחת המרינות הטובות בארץ יום טוב לכולם

בת ים

New member
ביום שישי עברו על 2.2 מטר

בכניסה. בעוד אנחנו צופים בHOLMA חופרת ומעבירה את המצבור לנמל אשדוד. חופרים שם רק השאלה מתי איפה זה יגמר? וכמובן למה בכלל הגענו לזה?

Alex33

New member
זה אכן חמור..וגם מפתיע. בהתחשב...

שלנו היה 2.2 ביום שישי...גם 2.2 ..ורוחב כבר מאד קטן,זה לא עומק שאפשר לחיות איתו במרינה מסודרת ,בתשלום ותחת פיקוח...אולי מי מקוראנו ה"מקורבים" להגופים המפקחים של משרד התחבורה ואגף לנמלים ומעגנות יאירו תשומת ליבם למצב...שיבוא קצת לשטח ויראו מה קורה. מה שנכון, HOLMA חופרת..עכשיו , כבר ימים אחדים. בתיקווה שתיעשה עבודה יסודית ורחבת היקף.. זה לא המצב וסוג הפירסום שיביא למרינה עוד לקוחות ועוד הכנסות ועד שהם לא יפנימו זאת ויעמדו על רמת תמזוקה ואבטחה נאותה של המרינה, לא הרבה ישתנה שם לטובה..

S K I P E R 2

New member
../images/Emo82.gifכבר שוחחנו על זה כאן

ןלצערי אין להם כל בעיה עם פירסום שלילי. התקציב שלהם מהפעלת המרינה נמצא בהפסד קבוע ומתוכנן מראש ואין להם כל חלומות או תקוות להרויח כסף מהמרינה בשנים הקרובות. לולא הסכמים כובלים עם עיריית אשדוד והועדה המחוזית הם היו סוגרים את המרינה בשמחה כבר מזמן.

zina71955

New member
לפי מה שאתם אומרים צריך לחפור

בערך 30000 מ"ק אם לא יותר כדי להחזיר את המצב למשהוא סביר. תבדקו עם גיורא כמה המרינה אישרה ל הולמה לחפור. פשוט מעניין.

טוינג

New member
האבסורד זועק לשמים!

מלבד העובדה שכבר מונח על שולחנו של שר התחבורה, מכתב מטעמי המפרט את המצב המחפיר במרינה (כולל את אי תפקודם הבלתי נסבל של מנורות הכניסה), היה לי מפגש "מרתק" עם המשטרה הימית. הם 'זימנו' אותי אליהם כשהבאתי את הסירה לקירבת חניית הרכבים, על מנת להעמיס ציוד להפלגה. ביקשו רשיונות ושאלו מדוע אינני לובש את חגורת ההצלה עלי ומדוע אני לבדי על הסירה. מצד אחד נפעמתי מהגישה הקפדנית וחשבתי לעצמי שהנה אנו במדינה מתוקנת, והתחילו להקפיד איתנו על כל פיפס קטן. מצד שני, התעורר בי גיחוך פנימי עצום, נוכח ביזבוז כספי משלם המיסים על ידי אותה משטרה, שסביבה סדום ועמורה וכל מה שנותר לה, הוא לפשפש בכליו של שייט בתוך המרינה.... לרגע לא ניסיתי לתרץ ולקחתי על עצמי את מלוא האחריות להערות השוטרים; קשרתי על עצמי את חגורת ההצלה, תוך שאני מתעלה מעל לתחושת ה'פראייר' (שכן לא ראיתי מעולם אף אחד חוגר את חגורת ההצלה עליו), ולא זזתי אפילו בתוך המרינה, עד שהחברים שהיו אמורים להצטרך אלי הגיעו. בסיום הסצינה המגוחכת (שאגב, מכרי השוטרים יכולים להפליג גם עם אמבטיה, כשהם זוכים להעלמת עין ואף יותר מכך...), הפניתי שאלה לאותם שוטרי- שליחי הסדר והחוק:"מי מפקח על מרינות?" לא היה להם שמץ של מושג... הם התחילו להתבלבל ביניהם... "אתם מבינים" אמרתי להם "אין שום ספק שעלי להקפיד לשים חגורת הצלה ולא להפליג לבד. אבל אם אני מסכן את עצמי, הרי שהמרינה מסכנת כבר שבועות לא מעטים את כל עוגני ואורחי המרינה!" ועל זה כבר נאמר: "טול קיסם מבין שיניך- טול קורה מבין עיניך!" אני חושב שהגיע הזמן שכל עוגני המרינה יתאגדו ונדאג לקבל את הזכויות (ולו הבטיחותיות שבהן) ולא רק לעמוד בחובות!

עקרבנון

New member
מה שעשית קצת דומה ל...

להתלונן לשוטר שעצר אותך הרכב בלי חגורה, ונוסע בניגוד לתנאי מספר הנוסעים על פי רשיון הרכב, כאשר תלונתך היא על מצב הכביש.

טוינג

New member
לא הייתי ברור מספיק...

אם מסתכלים על זה מהזוית הצרה בלבד (תופעה מאוד ישראלית), אז אין צל של ספק באשמתי וגם לרגע לא ניסיתי לומר שהייתי בסדר! אבל אם מרימים את העיניים קצת ומבחינים בסדום ועמורה שמסביבנו, כולל נורמות פסולות של משטרה, אז בהחלט ישנה פגיעה חמורה במעמד החוק ובתקפותו! חוץ מחובתי לציית לחוק באופן אוטומטי ורובוטי, חשוב לי לדעת שהוא חל על כל המערכות ומפקח על בעיות גדולות כקטנות. במקרה שלי, קיבלתי לא פעם המחשה ברורה כי החוק אינו נאכף באופן רחב וכולל, אלא נתון למצב רוחו וקומבינתו של השוטר/אזרח מולו. תופעות כאלה, הן אלה שהופכות את החוק לחסר תוכן, את האזרחים הטובים לטמבלים בעיני כל (אפילו אם אותם זה לא מעניין, כביכול), ואת הקרימינלים/קומבינטורים למלכי הרחוב, הים והמדינה! לא רציתי שהשוטר יוותר לי, אלא שיעיז להחמיר עם פושעים אמתיים שמסכנים הרבה יותר ממני! ישנו סולם של חומרת ה'פשע', ובמקום לטפל בעבירות הקלות (שגם הן חשובות-ללא צל של ספק)- הגיע הזמן שיגשו לטפל בעבריינים הגדולים! תלונתי אינה לשוטר שעצר אותי, אלא לפראיירים שממשיכים לכבד חוק שאינו מכבד אותם! ואפרופו זה, היום ראיתי את שואבת החול מפליגה בגאון אל עבר המרינה. כולי תקווה כי אין מדובר בחזיון תעתועים- אלא בפעילות אמתית! עצתי לבעלי המרינה- אולי כדאי שקודם תכניסו שופל, כי יש דיונה חיצונית שיכולה למלא כמה משאיות... אולי בכסף הזה תכסו קצת הפסדים!

Alex33

New member
גם לשומר חוק כמוני..יש בדבריך...

לא מעט אמת לגבי מה שקורה פה, במרינה ובמדינה מסביב.. ה HOLMA אגב, כבר נמצאת ב"סביבה" כמה ימים למרות שיש לי הרושם שהיא חופרת לה בעצלתיים...העיקר שתעשה ותשלים עבודה טובה, ובזה אין סנטימנטים, כמו שZINA ציין,זה נמדד בכמות המטר קוב שהיא תוציא מהפתח והמתעלת המעבר, גם לעומק וגם לרוחב..

../images/Emo62.gif

רעיון- אולי תכתבו או תדברו עם האחראי על המעגנות במשרד התחבורה בחיפה. זה יכול לעזור.

olahav

New member
../images/Emo62.gif

ואולי למבקר המדינה !!! אם משרד התחבורה לא עושה כלום בנידון כבר הרבה זמן אז מתחיל להריח מזה ריח של מנהל לא תקין.

למעלה