המרחפים שמחוץ לאגודה

• פותח הנושא ArieJ
  • פורסם בתאריך

ArieJ

New member
המרחפים מחוץ לאגודה

ברשותכם, ברצוני לחזור לנושא כאוב זה. בסקירה קצרה גילתי לפחות ארבעה חברים שלי שאוהבים את הספורט שלנו ושהתנסו בו זה מכבר. חלקם היו אפילו חברי אגודה בעברם, אך כעט כל אחד מסיבותיו כיום בחוץ. יש מאלה שרוצים לחזור לטוס ואפילו להצטרף לאגודה. מחובתנו למצוא דרך לאפשר להם ולכמותם את הדרך חזרה, אחרת נמשיך להתרגז, להסתכן באויר וסתם להרגיש פריירים! חברים העובדה היא שיש על כל חבר אגודה 2-4 טייסים באויר שאינם חברי האגודה - ועם עובדות אין להתווכח. חייבים למצוא פתרון לבעיה כאובה זו, אחרת כולנו יוצאים נפסדים. אז מה עושים?

Tony Alva

New member
החזרת חברים לאגודה וצירוף חברים חדש

מה עושים? פשוט מאוד. כל אחד מאיתנו צריך לפנות לכל מי שהוא מכיר ושעוסק בספורט ולשכנע אותו להצטרף לאגודה. למה? הנה כמה סיבות: 1. אתרי רחיפה: האגודה כן דואגת לחברים. בלי האגודה אין עמדת נחיתה בזכרון, אין עמדת נחיתה במבוא חמה, אין עמדה בנתניה, אין עמדה בהר הארי וכו´. 2. ביטוח: בלי האגודה - אין ביטוח צד ג´: בזכות האגודה אנו מבוטחים בביטוח צד ג´. זה כולל פיצוי במקרה של נחיתה על מכוניות, פגיעה בבתים, פגיעה באורחים או חלילה פגיעה במרחפים אחרים. 3. פעילויות: בלי האגודה - אין אתר אינטרנט מקצועי (לפחות פורום הבטיחות), אין ערבי בטיחות (אפילו אם הם משעממים), אין תחרות פורים, אין תחרות עוד יאיר השחר. לדעתי (הצנועה) הבעיה היא לא עם האגודה (או עם הועד "המושחת"). הבעיה היא עם המנטליות הישראלית: אם לא חייבים ואפשר לקבל בחינם, אז למה לשלם? זו הבעיה ועד שלא נפתור אותה (מדובר בשינוי מנטלי) לא ישתנה דבר לא באגודה ולא במדינה. אפשר (אולי) בעזרת לחץ חברי ושכנוע (כולל הפסקה טוטאלית של עזרה בעמדות למי שלא חבר אגודה, הפסקת מתן "טרמפים" למי שלא חבר אגודה, הפסקת מתן תשובות ו"טיפים" באתר האגודה, למי שלא חבר אגודה ועוד) לשכנע חלק מהחברים "הסוררים" לחזור הביתה.

gil granot

New member
דרכים נוספות להגדלת מס´ החברים

1.כיום מוטל "קנס" על מי שהפסיק חברותו . אני לא יודע מה גובה הקנס (אשמח לשמוע פרוט מדוייק ממישהו מוסמך) אך אולי כדאי לעשות בספטמבר מבצע חידוש חברויות, ובו הקנס יוקטן באופן משמעותי. (נניח עוד 50 ש"ח נוספים לחבר שמחדש חברותו לאחר הפסקה) - העיריות עשו משהו דומה עם הקנסות לחניה והרוויחו מיליונים - אם נרוויח כמה חברים חדשים - דיינו. לא לעזור , לא לאסוף ולא דבר עם כאלה שאינם חברים לא יעמוד במבחן המציאות.לכולנו יש חברים שאינם באגודה ואנחנו ממשיכים להיות איתם בקשר (יש להם צרעת?!) אז אולי ננסה להבין מדוע אינם חברים (אינני מתכוון לכאלה שלמדו במקום לא מוסמך ודורשים הקלות בתנאי הסמכתם) , אלא על אנשים שלמדו בבתי הספר בארץ, ובגלל מצוקה כספית,שהות בחו"ל או בעיה אחרת הפסיקו את חברותם לשנה.אם נדרוש מהם לשלם כפול, לא נזכה לראותם בשורות האגודה. 2. תירים ואורחים מחו"ל. כיום יש מצב שתייר המגיע לתקופה לא תמיד יודע למי לפנות ובגלל שלא "חיבים" ובגלל שהאפשרות לשלם היא רק לשנה אנשים מוותרים על התשלום. בארה"ב קיימת חברות בת חודש ב USHGA ב-15 $ מאוד קל להרשם דרך האינטרנט אך גם ניתן לשלם באתרי רחיפה מסודרים ולקבל כרטיס במקום. בכל אתר רישמי בודקים אם יש לך כרטיס ובחלק מהאתרים נדרשים לשלם עוד 2-7$ (!!!) לכל יום. אני מציע להחיל מס חבר פרוגרסיבי כדלהלן: אורח המעונין לטוס עד שבועיים : ישלם חברות של כ-80 ש"ח עד חודש : כ-100 ש"ח עד שלשה חודשים :כ- 250 ש"ח חברות רגילה : כ650 ש"ח . החברות הזמנית תכלול ביטוח צד שלישי כמו לחברי האגודה. ניתן יהיה לשלם בכרטיס אשראי באינטרנט ולקבל את הכרטיס בדואר לפני שמגיעים.או לשלם לנציגים של האגודה בעמדות. כדי להעלות את כדאיות הרכישה לתיירים ניתו להכין מפה עם מיקום האתרים והמלצות נוספות - מעין תיק אתר לנוחות המשתמש שבא מחו"ל) באמצעות התשלום הנ"ל יוכלו גם בוגרי קורסים לפני סיום השנה להרשם ולא להסתכן בטיסה ללא ביטוח (אף אחד לא מעונין לשלם תשלום מלא על מעט חודשים כפי שקורא כיום).וגם אנשים שטסים לחו"ל או מעונינים לרחף תקופה קצרה יוכלו להרשם. נכון שקימת המנטליות שציין טוני אך עדיין כך יגיעו מס´ מסוים של אנשים (שלא חבר עכשיו ואנחנו נרוויח מכך) 3.כדי להגן על השרותים שמספקת האגודה אולי ניתן לחסום את התא קולי כך שההודעות יושמעו לפי קוד (כל חבר יקבל קוד לאותה שנה או מספר חודשים) אני חושב שכבר חשבו על כך בעבר אבל אולי כדאי לשקול שוב. מקווה שמישהו באגודה יקרא ויגיב .

מענה קולי מקודד

לא כל הנתונים שציין גיל בסעיפים 1 ו-2 מדוייקים, אך הנושאים שהעלה יבדקו ע"י הועד. לגבי מתן שרותי מענה קולי ושבשבות לחברי האגודה בלבד: בדקתי את הנושא בבזק, בחברות הסלולריות ובגופים נוספים העוסקים בתקשורת ובמחשבים, ולא מצאתי פתרון אפשרי. אם מי מהחברים מכיר פיתרון ישים (יש להביא בחשבון את מספר החברים ונוחות ההפעלה), אודה אם יביא אותו לידיעתי.

privet voice mail

כפי הנראה הפתרון לעניין הכניסה למורשים בלבד למערכת המידע,היא מערכת מקצועית יותר מהקימת ,אשר נקראת -pvm-ear 4000 vocal ,המערכת תאפשר כניסה רק למורשים לפי הצגת קוד (מספר חבר באגודה) או על פי זיהוי מספר הטלפון ממנו מתקשר מבקש המידע. שאול שני

תשובות לשאלותיו של גיל גרנות

הנושא : תשובת הועד לשאלות שהעלה גיל גרנות בפורום. 1. לא מוטל "קנס" על מי שהפסיק את חברותו. ישנו תשלום של 200 ש"ח עבור כל שנה בה לא היה תשלום על חברות. תשלום שנועד לכסות את מינימום ההוצאות הקבועות שיש לאגודה ושמהן נהנים גם מי שלא חידשו חברותם. מי שרוצה לחדש חברותו ולקבל את רשיונו, ולא היה חבר למעלה משנתיים, מחויב על פי ספר העזר המבצעי של האגודה במעבר "רענון" אצל בית-ספר מורשה לפי הדרגה וההגדרים שהיו לו. מעבר רענון זה כרוך בתשלום לבית-הספר שבו בחרת לעבור את הרענון. בתי-הספר הם עסקים פרטיים והאגודה, כשם שאינה קובעת את עלויות הקורסים השונים, כך היא לא מתערבת בעלות ה"רענון". 2. אין טעם במבצע לחידוש חברות בספטמבר מכיוון שספטמבר הקרוב הוא מועד חידוש החברות המתוכנן לשנת 2003. מועד זה ידוע לכל מי שחידש חברותו בשנת 2002 אין שום בנק שיסכים שבחשבונה של האגודה תהיה יתרה שלילית ואגודה שתגיע למצב זה תתפרק. אחריות הועד היא בראש וראשונה כלפי החברים שכן רשומים באגודה ולהם חייב הועד לתת דין וחשבון על ניהול האגודה וכספיה. 3. תיירים מחו"ל. מי שמגיע התקופה האחרונה לישראל מחו"ל כתייר וגם רוצה לטוס כאן, חזקה עליו שיצור קשר רשמי ומסודר עם האגודה שלנו ויקבל את כל התשובות והעצות -ולראייה, אנדראס רודולף הגרמני, שעשה היכרות מעמיקה עם הנתיב תבור - מבוא חמה ועם מצוקי נתניה במשך 3 החודשים ששהה עמנו. הקביעה של גיל שאורחים מחו"ל אינם חייבים בקשר עם האגודה, אינה מדויקת, ותשובה לכך צריכה לבוא ממנהל התעופה האזרחית. בספר העזר המבצעי שלנו ישנה התייחסות לטייסים זרים מחו"ל והדרישה הנה להצגת הכרטיס הבינלאומי הנקרא I.P.P.I של הפדרציה העולמית לתעופה (ה- F.A.I ) בצירוף רשיון בתוקף מהמדינה ממנה בא התייר. ישראלי החוזר מחו"ל כשהוא מצויד בשני הרשיונות הנ"ל, יכול להירשם כחבר באגודה כשדרגת הרשיון שלו אצלנו תקבע לפי הרמה שנקבעה לו בכרטיסו הבינלאומי הנ"ל, שהיא לפי תקן אחיד. איננו דורשים תשלום עבור חודש כבארה"ב, וזאת מכמה סיבות עיקריות : א. אנחנו בישראל ויש כאן חוק עמותות החל עלינו כעמותה רשומה והמגדיר דמי חבר שנתיים בלבד. מסיבה זו גם אין אפשרות לקבוע דמי חבר פרוגרסיביים לפי משך התקופה. ב. ישנם ישראלים לא מעטים ש"גילו" שהם יכולים לטוס ללא רשיון וחושבים שלהם לא יקרה כלום. ג. בארה"ב, אם אין לך ביטוח צד ג´, אתה בחזקת פושט רגל אם גרמת נזק למישהו שיתבע אותך. ד. בארה"ב, בניגוד לישראל, אתרי ההמראה נמצאים על קרקע פרטית ואף בעל קרקע לא ייתן לך להמריא אם לא תהיה בעל כיסוי ביטוחי, מחשש כי תתבע אותו. את זאת הוא מאמת על ידי חברותך באגודה שם. אז הוא גם גובה ממך תשלום נוסף עבור כל כניסה להמראה והתשלום בשבילו. ה. רוב עמדות ההמראה בארץ נמצאות בשמורות טבע, הנמצאות באחריות רשות הטבע והגנים איתם אנו מנהלים דו-קיום עדין ביותר (הסכמה שלא נטוס בזיכרון דרום למשל). שדות הנחיתה, לעומת זאת הם ברובם שדות חקלאיים אותם אנו שוכרים מבעליהם בתשלום. 4. ביטוח כנגד צד ג´. ובכן, כל מי שהוא חבר באגודה וקיבל רשיון לטוס במצנח רחיפה, מכוסה מבחינת הביטוח כנגד נזקים שיגרום לצד ג´, וזה כלול בתעריף המינימום של דמי החבר השנתיים. התנאי הבסיסי של חברת הביטוח הוא שלמבוטח, חבר האגודה, יש רשיון האגודה לטוס ושהוא טס על פי המגבלות של רשיונו. האגודה לא תיתן רשיון למי שאינו עומד מלכתחילה בדרישות וכנראה שלא יהיה מי שירצה להיות חבר באגודה ללא רשיון. 5. לאגודה אין ולא יכולים להיות נציגים קבועים בעמדות. אין ביכולת האגודה לשאת בהוצאות כאלה , ואין לה גם סמכות לגבות תשום על שימוש בנכסים שאינם שלה. לאגודה יש מנהלת משרד בשכר ששעות עבודתה קבועות: 13 - 8 בימים א - ה וכל בעיות התשלום נפתרות על ידה. 6. מפה עם ציון מיקום האתרים והסבר על כל אתר ואתר באנגלית נמצא באתר האגודה באינטרנט ובעולמנו המודרני אין כל צורך בהכנת תיק אתרים כפי שהצעת שעלותו תהיה יקרה ומיותרת. 7. רישום בוגרי קורסים. כל מצטרף חדש משלם פחות לפי חודש הצטרפותו לפי מפתח רגרסיבי ידוע מראשואינו משלם תשלום מלא.בחודש שעבר אף יצאנו במבצע למצטרפים החדשים שיש בו הנחה נוספת בת 200 ש"ח ורק שלא "ידחקו" למצב בו לא ירשמו באגודה, יטוסו ללא רשיון וביטוח וידרשו ל"רענון" כשירצו להצטרף בתחילת העונה החדשה. 8. הגנה על שירותי המענה הקולי של האגודה. כפי שהסביר שאול שפי בתשובתו בפורום, טרם הצלחנו לקבל מענה מקצועי הולם לסוגייה זו וברגע שיהיה נאמץ אותו, כמובן בתנאי שעלותו הכספית תהיה סבירה. בברכה, ועד האגודה הישראלית למצנחי רחיפה.

תשלום/קנס מה ההבדל?

ההסבר המנומק היטב על הוצאות קבועות הוא טוב ויפה אך מה הקשר? חבר אשר לא ריחף במשך שנה לא השתתף/השתמש בהוצאות הקבועות. חבר אשר לא היה בארץ שנה כנ"ל, ועוד ועוד... ישנם לא מעט "חברים ותיקים" אשר אינם מחדשים חברות בגלל אותם 200 ש"ח. לא בגלל שאין להם 200 ש"ח נוספים,אך ורק בגלל הרעיון שבגבית קנס זה. אני בהחלט חושב שיש לבטל קנס זה והדבר בהחלט יעזור להחזרת חלק מהחברים. איתי לנואל שמיים מצנחי רחיפה

gil granot

New member
תודה לועד על ההתיחסות

תודה על תשובתכם המנומקת. 1.דוקא בגלל שבספטמבר מתחילה הרשמה לשנת חברות חדשה , כדאי לבצע הקלה בתשלום לחברים שלא חידשו חברות בעבר ולזכות במס´ חברים חדשים (כפי שציין איתי).אולי כדאי לשקול להוריד מ- 200 ל100 או ל50 למשך תקופה מסוימת. 2.אני אנסה לחשוב על דרכים נוספות לביצוע חברות זמנית לאורחים מחו"ל בהתאם לחוק האגודות . ואני קורא לכל חבר שהאגודה חשובה לו לחשוב על דרכים פרודוקטיביות (לא לדבר עם אלה שאינם חברי אגודה - לא נחשב) להציע הצעות בנידון.

fanman

New member
200 שקלים מיותרים

ואכן אני מכיר שישה אנשים שמסרבים לחדש חברות בגלל "הקנס" הזה. אולי הגיע הזמן לדון בנושא (אולי במסגרת כנס שנתי?) יובל דרורי

טיפול באנשים שאינם חברי אגודה

לעתים קרובות קורה שמישהו טס איתנו באתרים מבלי להיות חבר באגודה, ואנחנו איננו יודעים כלל שהוא כזה. אחד הדברים שהצעתי כבר בעבר, היה להוקיע ברבים את אלה שטסים על חשבוננו. הצעתי לעשות זאת ע"י הודעה במרכז המידע שלנו: "לידיעת האנשים: יהושפט ירחמיאלי איננו חבר באגודה, והאנשים מתבקשים להתיחס אליו בהתאם?" מספיק שילבינו את פניו ככה ברבים, כדי שהאיש ירוץ ויחדש את חברותו. איתמר

רעיון מצוין... ../images/Emo123.gif

אבל למה לעצור דווקא שם ? קודם כל, במקום סתם לשים הודעה (ובינינו, כמה הודעות כאלו כבר ניתן יהיה לשים שם, הרי לא חסרים מרחפים שאינם חברי אגודה), אפשר לנצל את ההזדמנות הזו כדי להתחיל ולהוציא עיתון. חלקו יהיה מוקדש כמובן למעללי שימי בדרכים, אבל את דפי האמצע אפשר לקשט ברשימות באורך הגלות של אנשים שאינם חברים, עם הוראות בתחתית כיצד אסור לתקשר איתם, לסייע להם בזמן הצורך, או אפילו לומר להם מה השעה. כמובן שעל הרשימה להיות לא רק שמית, אלא כוללת תמונות (אפשר להשיג עם בלשים פרטיים), וזאת כדי שנוכל לזהות אותם בוודאות. אבל עכשיו ברצינות - נראה לכם שזה יעבוד ? אני בספק. כל ההצעות ברוח הנ"ל הן פאסיביות מדי, ללא כל מעוף (no pun intended). כדי שהמתעלקים באמת יתחילו להרגיש על בשרם למה לא כדאי להם להישאר בחוץ, אני מציע שהוועד יבחר צוות קטן ומובחר של אנשים (בהתנדבות כמובן, שום דבר כאן אינו בכפיה), שיהוו מעין יחידה מובחרת לטיפול באלו שאינם חברים. ניתן לקרוא להם "צוות השכנוע". הם יעברו בין האתרים, וכאשר יתצפתו את אחד הסוררים, הם יכולים למשל להלך בטעות, עם הנעליים שלהם המצוידות בסכין יפאני, מעל מיתרי החופה שלה (מומלץ על הברקסים). הבחור הלך לפני ההמראה לרוקן את מימיו מאחורי העצים והשאיר את הריתמה שלו לבדה בשטח ? אפשר לנתק לו את הרזרבי. ראיתם את אחד הפושעים נוחת, ואתם מכירים במקרה את בעל השדה ? הזמינו אותו להוציא את כלבי הרוטווילר שלו לטיול בוקר חופשי. וכמובן, הדבר הפשוט והטריוויאלי ביותר, שאינו דורש אפילו חשאיות, כיוון שניתן לבצע אותו פשוט כשהגנב באוויר - פשוט לגשת למכונית שלו, ולשחרר לו קצת מהאוויר בגלגלים. לא עד הסוף, אלא רק עד כדי פגיעה באחיזת הגלגלים (מומלץ לירידות מהתבור !). אלו המבינים קצת יותר, יכולים אף לזחול מתחת לרכב ולרוקן את שמן הברקסים. זהו. סתם כמה רעיונות. יש עוד הרבה, אבל השאלה היא אם רוצים ? ויפה שעה אחת קודם.

"כן ולא"

נדמה לי שאני מבין את מטרת השאלה שלך, אבל לצערי זה לא רלוונטי - כי אני בכלל לא מרחף. נמצה זאת בכך שנאמר שאני מישהו שמתעניין ואיכפת לו. בכל מקרה, הנקודה שלי פשוטה למדי - אני לא חושב שבגישה השלילית אתם תצליחו למשוך אנשים לאגודה. להיפך. מה כן לעשות ? אם הייתי יודע, הייתי כמובן מציע. מה שאני כן יודע שזו לא הדרך, עד כמה מפתה שהיא נראית למספר אנשים. (מישהו אמר שימי ??
)

גרזון בו ניזכר מה שאלת את טוני.

שאלות כמו: למה לך להשתמש בשפה שכזו? מה יוצא לך מזה? בלה בלה בלה... בנוסף תסביר לתומי, שמתעקש לשמור את האתר של יקירך (איני יכול לכתוב את שמו יותר מפעם אחת בכל תגובה) בחיים, שתבור מבוא חמה זה 24ק"מ מעמדת המראה לעמדת המראה. אחרת ליקירך כבר היה רשיון טנדם ודרגה 5. ליל מנוחה המטפל

gil granot

New member
מלחמה היא לא הדרך.

איתמר - כבר במקורות נאמר (ואני לא מצטט): המלבין פני חברו ברבין כאילו שפך דמים. חבל להכנס למלחמות חורמה מיותרות באנשים שאנחנו רוצים שיהיו חברים.זה רק יוצר אנטגוניזם. אם אין להם סיבות להיות חברים יש ליצור כאלה. בא נחשוב באפיקים פרודוקטיביים .

fanman

New member
המלבין פני חברו ברבים-

המלבינים פני חבריהם... מי שלא הבין שישאל.

למעלה