המרה לטיובלס

frodo

New member
המרה לטיובלס

שלום,

הגיע הזמן להחליף לצמיגים, ואם כבר אז לטיובלס (או שלא?).

רכשתי את ערכת ההמרה של ג'ו וצמיגי טיובלס, עבדתי לפי ההוראות, וההמרה בוצעה, אמנם לא בקלות יתרה, אבל בהצלחה.

דבר אחד שהפתיע אותי וגרם לי לחשוש, הוא שאין את הנעילה של הצמיג לחישוק בזמן הניפוח (או אחריו), מאחר ורצועת הגומי שאוטמת את החישוק עומדת בין הצמיג לבין שולי החישוק.

חוסר הבטחון שנגרם לי עקב התצורה הזו של טיובלס גרם לי לחפור קצת יותר מאשר עשיתי לפני ההמרה, ובין השאר הגעתי לשרשור הזה (בעמוד השלישי יש סרטון ממצלמת קסדה של הריסוק). בחור שרכב, כנראה מהר, ובנחיתה מקפיצה נפח את כל האויר מהגלגל הקדמי שלו, מה שהוביל להתרסקות קשה.

אני כמעט ולא קופץ ברכיבות שלי, ואם כן אז בקטנה. אבל אני כן מגיע למהירות יחסית גבוה וכן מעמיס על הגלגלים לעתים, ביחוד בהיותי במשקל מעל 100 ק"ג עם כל הציוד, והייתי מעדיף לצמצם את הסיכוי לריסוק בסגנון שרואים בקישור.

מצד שני גם עם פנימית יש סיכונים דומים, וכבר היה לי סנייק-בייט בגלגל האחורי ולא הייתי רוצה שיקרה בקדמי.

אשמח לשמוע חוות דעת בנושא, ואם כבר היה שרשור דומה - אז לפחות הוספתי סרטון חדש.

שבוע טוב

shangu23

New member
אני מניח שהחישוקים לא טיובלס יעודי

זאת מאחר והשתמשת בערכת המרה. שמע, הרבה דיברו ומדברים על הטיובלס הביתי ועל היתרונות והחסרונות שלו מול היעודי.

אני רכבתי עם גלגלים לא יעודיים בגירסת הטיובלס הביתי עם הפנימית במשך כמה שנים ללא שום תקלות כך שהניסיון שלי עם העניין הוא בסה"כ טוב. מצד שני, אני לא רוכב אגרסיבי ולא רוכב בלחצים נמוכים מאוד כך שלא יצא לי להגיע לסיטואציה בה הצמיג יכול לברוח מהחישוק. מאחר ומדובר על שיטה מעין פיראטית לקבלת טיובלס, גם לא הייתי ממליץ עליה ולא לוקח שום אחריות למקרה של כשל. אגב, ברוזן ומינץ רעננה סירבו לעשות לי טיובלס ביתי לפני כמה שנים בגלל הסיכונים, יצאתי משם עצבני שבאתי סתם, אבל פירגנתי להם על המקצועיות.

כמובן שתיאורטית יש סיכון גדול מאוד בכך שאתה רוכב עם צמיג טיובלס על חישוק שאיננו כזה, שכן כל הרעיון הוא ליצור את האטימה בין החישוק לשפתי הצמיג שמגיעים עם מגרעת שנתפסת טוב במקום היעודי בחישוק ומונעת את הבריחה של הצמיג. היה פה שרשור לא מזמן בנושא וגולש כתב שיצא לו להתרסק כתוצאה מירידת צמיג מחישוק לא יעודי כך שאני מניח שהוא ימליץ להשתמש בצמיג יעודי וחישוק יעודי.

מצד שלישי, היום אני רוכב על סט של XT טיובלס יעודי אמיתי, ללא פסים וללא "התאמות" עם צמיגי טיובלס אמיתיים. כמובן שאינני מרגיש בשינוי מבחינת הרכיבה, למעט אולי על השקט הנפשי...

בסופו של דבר זו החלטה שלך, תוכל למצוא סטים של גלגלי טיובלס יעודיים ביד 2 במחירים טובים ולהמנע מהדילמות האלו...

xrlmike

New member
גם בטיובלס יעודי במכת צד האויר יכול לברוח

באופן כמעט מיידי זה חסרון של מערכת טיבלס גם באוטו (יותר בגיפים בלי התקנים לשטח קשה) במכת צד יכולה להתרחש בריחת אויר מאד מהירה מטיובלס ולגרום לקריסתו
כל מה שצריך באופניים זה לחץ נמוך יחסית (מספיק קוצים ידאגו לזה גם בלי כוונת משורר), סלע עם קצת שיפוע צד מקומי וכנראה רוכב לא מספיק מיומן - מנסיון
יש יתרונות וחסרונות לכל שיטה

shangu23

New member
נכון, אבל

בגלל השן היחודית שיש בצמיג טיובלס, שנכנסת לתוך המגרעת הסיכוי לכך הוא קטן יותר באותם תנאים מאשר בחישוק וצמיג לא יעודיים.

אגב, חישוקים רחבים יותר נחשבים תיאורטית לטובים יותר לטיובלס מאשר צרים...

B U G Y

New member
חובה להתאים את החישוק לצמיג!

זה מאוש נחון שחישוק רחב טוב יותר לטיובלס. לי היתה בעיה של פלוצים (בריחת אוויר מהירה) מהצמיג הקדמי, אפילו נפלתי פעמיים בנחיתה מדרופ, לא נעים בכלל. לא הבנתי מה הבעיה, חישוק 819 UST מקורי, צמיג קנדה נוגל 2.35 UST גם כן ומספיק חומר ועוד חדש. מסתבר שהחישוק צר מדי לצמיג, למרות שהיצרן ממליץ עד 2.35, כולל. איך שהחלפתי לחישוק רחב יותר, 823, כל הבעיות נעלמו ומאז לא היו לי פלוצים מעולם, כ-3 שנים, ואני רוכב כבד, אגרסיבי ובלחצים מאוד נמוכים, לרוב במדבר. מסכנה, להתאים את החישוק לצמיג, UST ל-UST, חישוק ברוחב פנימי של 21 מ"מ לפחות לצמיגים הרגילים, 2.4-2.2, ועדיף 22 מ"מ ויותר. להרכיב ולרכב, שנים, ללא בריחת אוויר, ללא פנצ'רים מפגרים וללא שירשורים על איך לפתור בעיות בשטח: "רק פנימית אחת ספייר, ופאנצ'ר מסוג צביטה בשני הגלגלים
מה הפתרון?"...

shangu23

New member
מסכים אתך, אך הביתי הוא פתרון כלכלי גרידא

ברור שכולם היו משתמשים בגלגלים וצמיגים יעודיים לו היו עולים כמו הגירסא הביתית אך זה לא כך. הסיבה העיקרית להרכיב ערכה ביתית היא הסיבה הכלכלית, אם זה נכון או לא זה כבר משהו אחר.

מאידך, האם היינו מרכיבים ברקסים זולים מאוד לו היו מצליחים לייצר ולמכור אותם ברבע מחיר? סביר להניח שלא מסיבות מובנות, שאולי צריכות להילקח בחשבון גם בקניית גלגלים...

frodo

New member
אני ממש לא מבין גדול בתחום

אבל למיטב הבנתי גם ברכיבה עם פנימית טמונות סכנות, וגם פנימיות יכולות להתפוצץ.

אחת הסיבות מלכתחילה ששקלתי לעבור לטיובלס היא שחבר התרסק כי היה לו סנייק-בייט בגלגל הקדמי ברכיבה מנהלתית אבל מהירה על דרך 4X4. למזלו הוא רק שבר יד וחתך קצת את הפנים.

ברור שעדיף היה גלגל UST וצמיג UST, ואולי כסא מפלט עם מצנח שמביא אותנו לנחיתה רכה בהתרסקות.

אני חושב שאני אעשה את ההחלפה בדירוג. קודם כל צמיג אחורי, ארכב ככה תקופה ואוכל לקבל תחושה לגבי איך הסידור עובד יחסית לסגנון הרכיבה שלי, האופניים שלי והמשקל שלי. אח"כ אוכל להיות חכם יותר ולהחליט לגבי הגלגל הקדמי.

תודה על התגובות

frodo

New member
גלגלים וצמיגים

חישוקים - Mavic xm 119

הצמיגים שאני מתכוון להתקין - WTB weirwolf TCS 2.3 מקדימה ו- WTB weirwolf 2.1 UST מאחורה.

shangu23

New member
חישוקים - שים לב

בהתאם למה שנאמר כאן לפני כן (ולפי הלינק שצירפתי), חישוקים צרים יסתדרו פחות טוב עם צמיגים רחבים. אם אני לא טועה ה- xm 119 הם חישוקים סטנדרטיים לא רחבים מדי, ולפיכך יתאימו יותר ל- 2.1 מאשר ל- 2.3...

קח בחשבון במידה ותרצה להתקין בהם טיובלס מוסב/ביתי.

frodo

New member
רוחב החישוק

הרוחב החיצוני של xm 119 הוא 24.5 מ"מ, הפנימי (לפי מה שמדדתי) בקירוב הוא 22 מ"מ. הגלגל בנוי לקחת צמיגים של 1.9-2.3 אינצ'. זה נחשב לסטנדרטי?

בכל מקרה אני אשקול את הנושא בחומרה לפני שאני אעשה המרה לגלגל הקדמי.

אגב הצמיגים אמנם 2.3 ו- 2.1 אבל "מרגישים" יחסית צרים.

B U G Y

New member
תשמה...

רוחב חיצוני לא מעניין, נכון שהוא מצביע על רוחב פנימי אבל לא ביחס ישיר.
רק לידיעה, רוחב פנימי של חישוקי מאוויק הוא שתי הספרות האחרונות בדגם, הספרה הראשונה היא הדגם. אז, XM 119 הוא ברוחב פנימי של 19 מ"מ. נכון שהוא מקבל צמיגים עד 2.3, אבל הם לא יושבים טוב. 2.2-2.1 הם הצמיגים המומלצים. כמו כן יש צמיגים שונים מהרגיל, היה לי צמיג שכתוב 2.2 אבל הוא היה רחב מ2.35 של מקסיס. לכן אני תמיד מדבר על צמיגי מקסיס כי הם הנפוצים. שים לב שצמיגים שמנים, בעלי נפח אוויר גדול, רגישים עוד יותר לרוחב החישוק, לכן תמיד צריך להתחשב בדגם הספציפי של צמיג ולא רק על המספרים, נווגל הוא עוד דוגמה לצמיג שהוא גדול מהרגיל ויש רבים נוספים.

קישור לחישק 321:
יבוא מקומי - המחיר בפועל יכול להיות זול יותר,תתקשר
היצרן

B U G Y

New member
תשמה...המלצה חמה ממני...

אתה בחור גדול, כמוני, אני ממליץ לך להחליף גלגלים (אני יוצא בהנחה שאתה רוחב שבילים/AM לייט), או לפחות רק את החישוקים למשהו רחב וחזק יותר, לדוגמת ה312 של מאוויק, חישוק חזק מאוד רוחב פנימי של 21 מ"מ ולא יקר. זה יחסוך לך צרות כמו שמיניות, טיובלס בורח, צמיג-בייט והליכה חזרה לאוטו כי הגלגל קרס. מה שאתה מרוויח זה רק דברים טובים, חוץ מתוספת משקל קטנה, אחיזה טובה יותר כי הצמיג "יפתח" ויהי לו יותר שטח מגע, טיובלס שיושב טוב יותר והרגשה טובה יותר בגלל גלגלים חזקים, קשיח יותר. זה מנסיון, אני החלפתי שלוש (!) חישוקי 819 עד שהבנתי שאני לא בלרינה ושאני לא יכול לרכב באותה אגרסיביות על אותם חישוקים כמו רוכב של 70-80 ק"ג. בסוף הזול יוצא תמיד יותר יקר.

frodo

New member
אתה יכול לתת קישור לחישוק המדובר?

לא נמצא באתר של mavic וחיפוש בגוגל לא העלה תוצאות.

תודה

frodo

New member
מהתסכלות באתר נראה שזה לא חישוק טיובלס

אני צודק?

B U G Y

New member
אתה צודק ב100%

לא התכוונתי להמליץ לך לשדרג את הגלגלים למשהו יקר מדי. ה-321 הם חזקים ונותנים תמורה מעולה לכסף. תרכיב עליהם טיובלס ערכה, כמו של סטן, וקיבלת מערכת מעולה, חזקה ויחסית מאוד זולה. מצד שני, יש גם חישוקי טיובלס UST (הסטנדרת של מאוויק לטיובלס), אבל המחירים עולים פי כמה וכמה. אני אוהב את ה823 של מאוויק, אבל הם כבדים (יחסית, כן) ועולים פי 2 מה-321, ויכול להיות שהם לא בשבילך. על ה819 אני לא ממליץ. למרות שהוא חישוק מעולה, הוא פשוט לא לפה ולא לשם. הוא לא זול, הוא לא קל ורוחב פנימי של 19 מ"מ מביא אותך לאותו המקום. יש כמובן את ZTR, אבל הם טיובלס-רדי, כלומר גם כן צריך להשתמש בערכה ולדעתי הם קצת גמישים לאנשים מעלה למשקל הממוצע. יש גם גלגלים מוכנים, אופציה מעולה כמובן, אבל עוד קצת יותר כסף. יש למאוויק כמה דגמים מעולים, אם תרצה אני אפרט, וגם לשימנו יש כמה דגמים טובים, XT/SLX, אבל אני לא אוהב את הנאבוט שלהם. בכלל אני אוהב את גלגלים הבנויים והיחודיים, כי כשר יש בעיה, לך תחפש חלק לנטה או חישור מיוחד שרק מאוויק מיצרים. הכי טוב זה לבחור חישוק מתאים, להתאים נאבה טובה ולבנות אצל מכונאי אמין ומנוסה.

איזה חפירה. מה שאני אומר שהבעיה, עם תהיה בעיה, היא ברוחב הפנימי של החישוקים שלך ולא בזה שהם לא UST. כאמור, שימוש בערכת הסבה לטיובלס הוא פתרון מעולה (אין את הפנימית החתוכה שמפריע לחיבור הנכון של הצמיג עם החישוק).

frodo

New member
קצת שינוי נושא לטכני של הערכה

קודם כל אציין שיש שני סוגים של ערכות - עד 19 מ"מ ו-19 מ"מ ומעלה. אני השתמשתי באחרון. שניהם אמורים להתאים לכאורה. בערכה שהשתמשתי בה קיימת ההפרעה שדיברת עליה בהקשר של פנימית חתוכה, ופס הגומי בולט מעט (כמילימטר) מעל החישוק. לפי הוראות היצרן זה מצב תקין.

לגבי מה שאמרת שפנימית חתוכה מפריעה לחיבור של הצמיג עם החישוק. אתחיל ואומר שמה שאני כותב עכשיו הוא למיטב הבנתי בלבד ולא נסמך על שום מידע רשמי - ה"הפרעה" הזאת היא מה שאמור למנוע מהצמיג לנפוח אויר. הרי החיבור בין פס הגומי בצידו הפנימי והצמיג בצידו החיצוני יוצרים מערכת אטומה שבעזרת חומר האטימה כדבק תהיה פחות רגישה למכות או לחץ מהצד. בעוד שאם הצמיג יושב טוב על החישוק, במכה מהצד הוא עלול להתנתק מהגומי.

נניח ואני משתמש בחישוק שלי (וצמיגים צרים יותר), אולי עדיף להתשמש בערכה עם פס הגומי הצר יותר כך שהצמיג כן ישב טוב על החישוק?

B U G Y

New member
כן ולא...

אין זמן לפרט, אולי מחר, חייב לצאת לרכב. בכל זאת. צמיג צריך לשבת בתוך המגרעת של החישוק, נקודה. נכון שצמיג והפנימית החתוחה יוצרים חיבור טוב בינהם, אבל הוא לא ימנע מהצמיג לברוח, מה שכן, טיפול בתקלה, בגלל ההדבקה, הוא סיוט בבית ובמיוחד בשטח וגם לרוב לא ניתן להחזיר את הטיובלס הביתי בשטח וחייבים להכניס פנימית וכל פעם שיש תקלה חייב "לבנות" את הטיובלס מחדש. בטיובלס UST הצמיג יושב חזק בתוך החישוק והסיכוי שהוא יברח קטן מאוד. נכון שהסיכוי ל"פלוץ" (בריחת אוויר קטנה כאשר הצמיג מתקפל קצת ואז חוזר למקומו) קיים אבל בשילוב נכון של צמיג/חישוק לא קורה, לי אישית לא היה דבר כזה כבר 3 שנים, ואני רוכב קשה ובלחצים נמוכים מהרגיל.
יאללה בי...

למעלה