המרדף אחרי הביוץ

דנה אא

New member
המרדף אחרי הביוץ

טוב , אז החודש מסתבר שהזקיקים לא רוצים לגדול לי עם הטיפול בגונל F . חודש שעבר עם חצי כמות , ביום העשירי היה כבר זקיק של 22 מ"מ. לפני יומיים בבדיקה, הזקיק הכי גדול היה 15 והיום הטכנאית ברמת מרפא אומרת 16 . גם הרירית שהיתה לפני יומיים 6.5 , היום היא רק 7 מ"מ. אז אמרתי לטכנאית והיא החליטה לתקן ל-17. עם נתונים כאילו הרופא שאני בד"כ הולכת אליו ברמת מרפא, ד"ר בידר היה אומר לי בטח להמשיך לקחת גונל F וללכת לבדיקות שוב ביום ראשון. אבל הרופא שהיה היום החליט שאני אזריק מחר את הכוריגון. זאת אומרת שאני אזריק כוריגון עם זקיק שיכול להיות מתחת ל-18 מ"מ. נמאס לי מהמרדף הזה אחרי הביוץ . אני מרגישה שחודשים ארוכים אני רודפת אחרי הביוץ כמו חתול שרודף אחרי הזנב שלו. כל פעם בתחילת החודש אני אופטימית וכשזה מתקרב לביוץ ואני נוכחת בנתונים רוחי נופלת. החודש חשבתי - איזה יופי , עם הגונל F יהיו מספר זקיקים ולפני יומיים כשהיתה רירית 6.5 הייתי בטוחה שהיא תגדל וגם הזקיקים יגדלו , לפחות במילימטר וחצי ליום. מישהי יודעת אם זקיק של 17 שמבייץ זה בסדר? טוב , אולי אני אתגעגע למרדף הזה, כי החודש זה לא ילך , חודש הבא אני עולה כיתה
. ומשתתפת בצערן של הנשברות. אבל אולי שחודש יהיה איזה נס
אלהים.

ginger5

New member
זקיק של 17 זה בסדר גמור.

ובכל מקרה הוא כנראה יהיה גדול יותר עד הביוץ כי מאז המדידה האחרונה של הזקיק יעברו עוד כמה ימים (יומיים עד הכוריגון + כ- 36 שעות עד הביוץ). סביר שגם הרירית תגדל עד הביוץ ובכל מקרה גם רירית של 7 מ"מ היא בסדר. לגבי המדידות של גודל הזקיקים והרירית, הן לא מאד מדוייקות ויכולים להיות הבדלים בין הבדיקות של מ"מ ואפילו יותר. בהצלחה

דנה אא

New member
ginger תודה

אני הבנתי שאחרי שמזריקים כוריגון הזקיקים והרירית מפסיקים לגדול. תקנו אותי אם אני טועה. וginger ,אולי לא הבנת. היום הזקיק היה בסביבות 16 מ"מ, אולי קצת יותר ומחר בבוקר אני אלך להזריק .

מוסיפה את דעתי

לדעתי זה גודל יפה, אולי איטי ממה שאת רגילה, אבל לדוגמא אצלי, שתמיד ביום 10 כבר הזקיק 19-20 ואני מזריקה כוריגון - הרופא אמר לי שזה לא טוב, והיום כבר ידוע שכשהזקיק גודל מהר יש בעית איכות. ולכן זה שיש כבר זקיק 16, ורירית 7מ"מ (אני נקלטת עם רירית קטנה מזו) אם זו הייתי אני, הייתי מחכה עוד יומיים, לאפשר לזקיק להגיע ל18מ"מ (ע"מ לא להסתכן שהביצית עדיין לא הבשילה בתוכו) וכן הרירית שתגדל עוד מ"מ או שניים. ואז מזריקה כוריגון. מה בוער? אלא אם כן ערכי הפרוגסטרון או LH מראים תמונה שונה.\לגבי צמיחת הרירית, היא בהחלט ממשיכה גם אחרי הכוריגון. בכל מה שתחליטי, בהצלחה!!

פּוֹנְג

New member
זה הפך להיות טרנד, הזקיקים המצומקים

האלו והעובדה שגונלF משפיע טוב יותר בסיבוב הראשון מאשר בזה שאחריו. ממש מוזר לדעתי איך שכל כך מהר הגוף מסתגל להורמון הזה. בכל מקרה. הגודל הוא אכן סביר כי עד הביוץ שיגיע אחרי הכוריגון יש עוד 36 שעות והזקיק עוד יגדל בהם. כך גם בנוגע לרירית. בהצלחה.

דנה אא

New member
טוב, אז היום עשיתי הזרעה באיכילוב

וכששאלתי את פרופ' יעבץ אם זקיקים ורירית גדלים לאחר זריקת כוריגון, הוא ענה-"לפעמים כן", וחבל שאני לא יכולה להעביר את האינטונציה, אבל זה היה בטון שברור ממנו שלרוב לא. וזה לתשומת לבן של כל הבנות שסוברות שהגדילה ממשיכה. אם החודש זה לא ילך , השלב הבא שלי הוא IVF . מה לעשות , ואני כבר מרגישה תשושה. אז יש לי כמה שאלות- איך בוחרים בי"ח? אני עוברת הזרעות מתרומת זרע באיכילוב ואישרו לי טופסי 17 לשם כך.עכשיו אני משלמת 280 שקל על הזרעה. כמה זה יעלה לי אם אני אצטרך את הIVF ? ואין לי ביטוחים משלימים. האם יש תרופות הכרחיות בIVF שלא כלולות בסל. ודרך אגב, לנועם@בת. פגשתי היום את הבחורה שרצו ממנה 150 שקלים על אמפולת מנוגון ואין לה ילדים. כל שההסבר שלך לא תופס ואני כבר חשבתי שפיענחתי את התעלומה.

נועם@בת

New member
לא יודעת מה הסיפור של הבחורה הזאת

מנוגון נמצא בסל הבריאות, כך שאין סיבה שבגללה היא צריכה לשלם מחיר מלא. יתכן שאין לה ביטוח כלל, או שהיא קנתה בבית מרקחת שלא שייך לקופה והיא צריכה לבקש החזרים. את משלמת על הזרעה, כי נשים שרוצות להרות מתרומת זרע לא נחשבות לבעלות בעית פוריות. העדר בן זוג זה לא בעיה בריאותית. והיה אם ההזרעות לא עזרו ואת עוברת לUVF, זאת כבר נחשבת לבעית פוריות, אבל הזרע ימשיך להיות במימונך, כי כאמור זאת לא בעיה בריאותית. רוב התרופות מכוסות על ידי ביטוח הבריאות. יש תרופות שלא, אבל יש להן תחליפים בסל הבריאות. בהצלחה נועם

למעלה