המקצב החסידי

המקצב החסידי

מהיכן זה הגיע? למה זה דומה במוזיקה הכללית? היום חשבתי על זה...שייך אולי גם לפורום האורגנים.שאני אעלה ב"נ דוגמית

BobMarly

New member
המקצב החסידי

מושפע ממוסיקה של שנות השבעים וממוסיקת כליזמרים. קח את הדיסקים הראשונים של מרדכי בן-דויד למשל היה לו דיסק "הינני" וקח דיסק כלשהו משנות ה 70 של כמה וכמה להקות: סטיבי וונדר, הקומודורס, בוני אם, להקת אבא ואחרים, ותוכל לראות את ההשפעה החזקה. פירחי לונדון אף הם הושפעו רבות ממוסיקה של שנות ה 70 ואף לפני כן ממוסיקה של שנות ה 60.

BobMarly

New member
כן,

נדמה לי שצריך לחלק בין מוסיקה לחתונות ואירועים לבים מוסיקה חסידית שמופקת על-ידי זמר/ים ומקהלות. המקצבים השמת פה, וגם המוסיקה מושפעים ממוסיקה מזרחית, וזה באמת מתאים למוסיקה נרא לה לצורך העניין חסידית ישראלית. המוסיקה הישראלית בכלל, בשנים האחרונות מושפעת חזק מאוד מהמוסיקה המזרחית, שלא לומר שהמוסיקה המזרחית היא כבר חלק בלתי נפרד מהמוסיקה הישראלית. וכך נראה בעצם שהחתונה החסידית מקבלת השפעות די חזקות מחפלות. זה מאוד דומה להשפעה של ניגוני מירון ממוסיקה ערבית.

כאן החכמת אותי

כי השיטוט שלי ברשת אחרי מקצבים חסידיים לא העלה תוצאות רבות.פה ושם בפורומים ביאהו..דווקא באתרים היותר מזרחיים,היו יותר תוצאות.לאחר מחשבה מסתבר שיש הרבה אמת בדבריך

למעלה