המקורי חזר

class air

New member
המקורי חזר../images/Emo9.gif

כמו ששמעתם בישיבת איגוד תוך שבועיים יש מועדון נוסף (הבטחנו שבועיים בהודעה הראשונה או לא?) אבל מציק לנו שמועדון סקיי כיף לא משתף קצת במקרי הטנדם האחרונים: 1 תמיד נחמד לשמוע סיפורי גבורה של צלם צעיר (מגיע לך צל"ש - יכול היה להיגמר בטר"ש) דרור גם שמח שהיית שם. 2 יכול להיות שהיתה פתיחת רזרבי גבוהה בטנדם? 3 אולי תתחילו להוציא תחקירים? במיוחד עכשיו שהפעילות נהיית טנדמית ואצלכם מסתבר יש הרבה מה ללמוד מנסיון!! נ.ב אולי תתחילו להיות סולידים? נ.ב 2 עוד שבועיים .....?......!

CUT II CUT

New member
CLASS AIR שנה את השם לרס"ן "שמועתי"

א. לא זכור לי כי הבמה כאן בפורום הוכרזה אי פעם כבמה רשמית לתחקירים (אם ע"י סקיכיף ואם ע"י פרדייב) ב. לא ידוע לך בודאי מרוב התעסקותך עם המועדון החדש שבסקיכיף קיים תיק תחקירים. ג. כל מי שהיה צריך לדעת על מה שהיה יודע (ואני מאמין שגם אתה) אז מה הטעם לפרסם זאת בפורום הזה? ד. להיות סולידים זה גם להזדהות כאשר מפרסמים קריאות נרגשות כמו שלך. ואפרופו שבועיים לקחת זמנים מעכשיו או ממרץ? או ממרץ 2017????

לעניות דעתי

בעבר פורסמו תחקירים ע"ג דפי הפורום הן ע"י מדריך ראשי שתיחקר , וכו' למען יקראו וילמדו .

OhadNir

New member
מיכאל יקר

נכון שהפורום אף פעם לא הוכרז כבמה רשמית לתחקירים. אז מה? לא חבל? הרי אני יכול ללמוד רק מארועים שקרו לי בעצמי ומארועים שקרו לאנשים אחרים ובאו לספר על זה. מה אכפת לך שאני אלמד מארוע שקרה לך? מה, אתה מוכן לקחת על עצמך את האחריות שתקרה לי תקלה שתהרוג אותי כי לא תפקדתי כמו שצריך, כי לא ידעתי מה לעשות, כי אתה (או המועדון שבו אתה עובד) לא פרסם תחקיר ארוע כדי לעזור לכולם ללמוד???? אני בכוונה מגזים. או שאולי אני לא מגזים בכלל. זה בקלות מה שיכול לקרות, במיוחד עכשיו שגם בדרום משתמשים בסיגמא (ברכות!!). לפני בערך 20 שנה הוחלט בחיל האויר שכל ארוע, קל או חמור, יופץ לידיעת כל החייל. בהתחלה זה היה מאד מביך ומאד רכילותי, אח"כ זה הפך לעניין שבשגרה. השמות לא מעניינים אף אחד, מעניין מה קרה ואיך אפשר היה לעשות אחרת. מצד שני, אפשר להחריש הכל, לקוות שכלום לא ייצא החוצה (פאדיחה... אז זהו שלא!) ואז לקבל את זה בפנים עם עיוותי מציאות/ אי דיוק בפרטים ועובדות באדיבות חבר הכי טוב שלך class air... זה פאדיחה. תחשבו על זה.

FlyingMoo

New member
תגובה רצינית ראשונה מflyingmoo

עובדות 1. מועדון אחד, הפועל בארץ האציל סמכויות לכמה אנשים לטפל בשחרור אירועי בטיחות לקהל הצנחנים. אני אישית קראתי שני תחקירי בטיחות ושני "מבזקי" בטיחות. הורשמתי עמוקות לטובה. זה לא קיים הרבה בעולם. 2. כפי שאוהד ניר אמר, ואחרים פה, זה משפיע לחיוב במישרין על יכולתנו לטפל בתקלות הבאות עלינו לעתיד. יכולת הפקת הלקחים היא בלתי נמנעת נוכח שחרור מידע נוסף לחיוב ולשלילה על נסיון התנסות בהן. 3. והכי חשוב. ידוע לי אישית על מקרים, ומקרה ספציפי שאירע לא מזמן, החמור ברמת ה"במה" הבינלאומית לצניחה שלא שמעתי ממנו כלום. 4. טעות - טועים - עיבוד - מסקנות - יידוע אחרים. כי שוב, כפי שאוהד ניר אמר, אם אתה אוהב אותי אחי, ספר לי מה קרה לך, כדי שאני אחכים. Moo נ.ב. כל שנאמר לא תקף כלפיי, אין לי יכולת החכמה, ולא הייתי נותן לעצמי להטיס צלחת מעופפת, שלא לדבר על חופה.

CUT II CUT

New member
אוהד...

קודם כל אני כבר לא עובד סקיכיף, שנית, סקיכיף או פרדייב להבדיל מחיל אויר הינם גוף מסחרי. גם בח"א (ויצא לי להיות בח"א כמעט 7 שנים) ארוע בטיחות אינו מופץ לכל החיל אלא לנוגעים בדבר, שלא לדבר על חיל "מתחרה". אבל שיהיה ברור, אני לא שולל מן הייסוד את מה שאתה אומר ומבקש, לא רק זה אני אפילו תומך במה שאתה אומר. אבל גם אם אנחנו כקהילת צנחנים לא יכולים לצפות לזה מהמועדון, כי למועדון יש גם כוונות שיווקיות, אני הייתי מצפה לזה מהצנחנים. עוד דבר שאולי היה יכול לעזור לשם פרסום תחקירים כאן, זה שאנשים בקהילה שלנו יפסיקו להעיר הערות דביליות לנושאים רציניים.

FalxOri

New member
לטאטא דברים מתחת לשטיח

כדאי ש"המתחרים" לא ידעו בוודאי שלא עוזר לתדמית של המועדון (ראה מקרה אוסם האחרון לעומת מקרה תנובה והסיליקון). תקלות קורות וכל צנחן נורמלי יודע את זה. אם המועדון מכשיר מדריכים כמו שצריך והציוד מתוחזק נכון אין שום סיבה בעולם להחביא תקלות. אם זאת ההכוונה השיווקית שהמועדון מקבל, הייתי הולך לקבל חוות דעת שניה. O

OhadNir

New member
פשרה:

אולי הפורום הזה הוא באמת לא במה אידאלית. אני מסכים שאין עניין למועדונים לחשוף לציבור אירועים שלא מעניינים אותו, בדיוק כמו שח"א לא מוציא הודעה לדובר צה"ל בכל "חליפה קרובה". ההצעה שלי: המועדונים יחליפו מיילים/ פאקסים על אירועים שקורים במסגרת עבודה, וצנחנים פרטיים ימשיכו להעלות את הארועים שלהם כאן. מבטיח לנסות להפעיל את זה אצלינו. מה אתה אומר?

CUT II CUT

New member
לדעתי

לדעתי: 1. הרעיון מצויין, בהצלחה. 2. הסיכוי שזה יקרה קרוב ל "0". 3. עדיין אני חושב שמי שצריך לשתף מידע זה הצנחנים ולא המועדונים. 4. כמו שאני פרסמתי את הניתוק שלי, (וקיבלתי דעות שונות על הצורך שבו או אי הצורך שבו) יכולים לפרסם גם אחרים, ולא חייב שיהיה צילום מספיק תאור אובייקטיבי של המקרה וחו"ד סובייקטיבית של הצנחן.

noamk

New member
מר CA יקר

"מציק לכם"? עם כל השמחה שמועדון חדש מגיע (אם הוא מגיע), וההתרגשות מסביב, לא נראה לי שכדאי לך לבצע את מלאכת המרקטינג והמכירות שלך ע"י לכלוך על קולגות או מועדונים אחרים על גבי הפורום.

למעלה