המקום הבטוח שלך .

המקום הבטוח שלך .

כמה פעמים קרה לך שהיית בתוך מעגל שאותו רצית לפרוץ ולא היה לך האומץ? חשבת לעשות שינוי לצאת מהמעגל הבטוח שלך, אמרת:`` זהו אני יוצא ממנו ודי!`` אך מיד הקולות הפנימים שבך קראו לך:`` לא לא אל תצא מהמעגל! יהיה לך קשה! יהיו בעיות חדשות! מה שהיה לך לא יהיה לך יותר! השאר נא כאן! כאן זה המעגל הבטוח שלך!למה לך לפרוץ מעגל אל משהו לא ידוע ? אתה משיב: ``לא טוב לי כאן! חייב שינוי! חייב לצאת מהמעגל! לשנות !להתנסות לגדול! להרגיש אחרת! ללכת למקום אחר , חדש!`` . והנה הופ עשית פריצה - צעד אחד שהוא רגל אחת מחוץ למעגל והשניה עדין בתוכו, אז הקולות שלך הפנימים זועקים: ``חזור חזור למעגל !אתה מסתכן! כאן כבר הכל ידוע!!`` אך אתה רוצה בשינוי ומשקיט את הקול: ``אני חייב לצאת מהמעגל! חייב להתנסות! חייב לגדול! נכון שעדיין לא בטוח לי כאן!ואני פוחד אך התחלתי!`` זהו כעת גם הרגל השניה מחוץ למעגל . מתחיל להרגיש את השינוי, הקשיים, מתחיל ללמוד דברים חדשים,קשה לך , לא בטוח לך , זה לא מוכר לך ,זה מקום חדש בו אתה מרגיש לפתע ,למידה שונה ,התנסות חדשה , מפחיד , האם אצליח ? והקול ההוא מין המעגל קורא לך: ``בוא חזור לכאן אתה לא רחוק!זה עתה יצאת מהמעגל וכבר יש לך קשיים! עזוב! חזור למעגל-למקום הבטוח שלך! `` אך אתה ממשיך לנסות תוך חששות ותוך ציפיה לבאות. הנה עוד צעד הרחקת ,,,,,, ועוד צעד ועוד מרחיק עד שאט אט,,,,,, הקולות מין המעגל חלשו כמעט ולא שומע אותם, הם כל כך רחוקים, הם כל כך לא נוגעים. ומשהו בך אומר לך:``אני כאן לי מתחדש , מתנסה , ולומד ומרגיש חדש`` :) ובעצם אותם קולות היו רק תירוצים:) באהבה ואור חלומית :) באהבה ואור חלומית:)

jongler

New member
מעגלים

ויש גם מקרה שקורה במקרה שהרגליים בחוץ אך הראש עוד לא במלואו, הידים אוחזות במעגל הבלתי נראה וגוררות אותו איתנו, הלחישות אינן מתעממות אלא ממשיכות ללחש לנו מאחורי האוזן, העבר איתנו לאן שלא נלך , חייבים לעזבו, חייבים לקבלו, ולרשום לעצמינו מי היינו ומה אנחנו לא רוצים להיות שוב ולזכור זאת, כי אם נשכח אנחנו נחזיר את המעגל או שנקפוץ פנימה למעגל המוכר במעומעם בלי להבין כיצד היגענו לשם כאילו לא קרה דבר, לזכור את התהליך, לזכור את האגו, לזכור את המחשבה - לזכור את ההיסטוריה שלנו. אני יכול לעזוב את המדינה, את היבשת אך לא את עצמי על מנת להמשיך הלאה אני חייב לסגור את עברי, לעשותו לשלם לחלק מהוויתי, ולזכור מה הביא אותי הלום מה הביא אותי לחולל את השינוי ולאהוב את זה. המעגל הוא ``אני`` המוכר הידוע , הוא מה שאני חושב על עצמי ויודע אבל לא מה שקיים באמת, לזכור את הסיפורים שהיו לי על עצמי, לזכור את הסיפורים שהיו לי על האנשים שסביבי, לזכור מה קרה לי ועל אי לקיחת האחריות שלי, לזכור לאן חוסר המודעות הביאה אותי - ולזכור את המחויבות שלי לחיי! החיים רק מתחילים בכל רגע שאבחר, וגם מסע של אלף מיל מתחיל בצעד אחד...... אל מחוץ למעגל.... באהבה JonGler

תיאור יפה

של הקבלה שלנו את עצמנו, קבלה שכוללת השלמה עם עברנו. ותיאור יפה של הפרדוכס: שרק כאשר אנחנו מקבלים את עצמנו כמו שאנחנו, רק אז אנחנו מסוגלים להשתנות !! אור לך ג`ונגלר ! פרי-מגדים.

תיאור יפה מאד

של הפחד משינוי ואומץ הלב להתגבר על הפחד. התיאור שלך כל כך חי שנראה שעברת אותו זה מקרוב על בשרך. אך האמת היא שכולנו עברנו בזמן זה או אחר על בשרנו ואולי ממשיכים לעבור עד זיקנותנו, כאשר הייתי אפילו מעז להגדיר זיקנה מנטלית (בניגוד לזיקנה ביאולוגית): כ``גולם במעגל...`` כמי שחדל לנסות לפתוח מעגלים חדשים בחייו, אם זה מחוסר כוחות או מחוסר יכולת. מאחל לכולנו חיוניות ואומץ לב לפתיחת מעגלים חדשים בחיינו, שבוע טוב ! פרי-מגדים.

הוספה:

התגובה של ההודעה הקודמת הייתה להודעה של חלומית: ``המקום הבטוח שלך`` אור לך, חלומית, פרי-מגדים

קראתי אתכם בשקיקה ............

צר לי שבזמנו לא הבעתי תגובה אז הנה שוב למעגל קפצתי תיקנתי וחזרתי אליכם :) באור ואהבה לכם חלומית:)

למעלה