המצעד - עדכון יומי

אליזד

New member
המצעד - עדכון יומי

אני מקריא לכם פנינים מהעיתונות של היום. תחזרו שוב לתחתית העמוד, קיראו מה שכתבתי, ושלא תגידו שאני לא אמרתי את זה הרבה קודם... (-: ידיעות אחרונות "האם מאחורי המהומות עומד רק הכאב החרדי העמקו על קיום המצעד? לא בדיוק. הציבור החרדי זקוק מעת לעת למלחמת קודש. מסתבר שהחוויה הדתית הקלאסית והשגרתית לא תמיד מספיקה ולעיתים צריך לחפש ריגוש נוסף..." ומצד שני "... למצעד הגאווה מגיעים בדרך כלל רק חברים נלהבים של הקהילה, אבל השנה בגלל הסערה הפוליטית וההתפרעויות החליטו סטרייטים רבים להביע הזדהות ולהגיע למצעד בבירה" ושוב, למי שתוהה למה אני לא נרגע וחוזר שוב ושוב לעסוק בנושא המאוס הזה. אז ככה: א) בתור נהנתן אדיש ואסקפיסט אני שמח שמשהו מצליח להסעיר אותי ב) אני חושב שיש פה דוגמא נהדרת לדיון שהיה פה לא מזמן ג) כבר הרבה זמן לא הייתי עם אישה. "אנחנו לקראת רעידת אדמה" אומר אלי ישי "כל גדולי ישראל שאני משוחח איתם - נודדת שנתם בלילה מרוב דאגה, מה טומן לנו מצעד מזעזע שכזה" טוב, אני בטוח שהוא לא התכוון לר' שמואל אוייערבך. זה האחרון עסוק בעיקר בלדאוג לבעיות יום יום חמורות המעיקות על הציבור החרדי, נגיד: אבא חוזר בשאלה שרוצה לנסוע עם הבן שלו לפארק הירקון, או משהו כזה... אבל ני בטוח שיש גדולי ישראל ששנתם נודדת מרוב דאגה. ממה? שאולי שניים וחצי טראנסג'נדרים יצעדו עם דגל צבעוני בין מוזיאון ישראל לכנסת כדי שבעוד שלושים שנה יאשרו להם לקבל פנסיה משותפת... וזה בעצם כל הסיפור של החרדיות. בניגוד ליהדות, שהוא מושג הסטורי, נעלה, תיאולוגי, נפשי, רוחני, מזכך, מרומם - הרי שהחרדיות היא בעיקר אוסף פחדים ודיעות קדומות קהילתי. סדר העדיפויות של החרדיות מנותק לגמרי מעשרת הדברות, או משלוש- עשרה עיקרים, הגישה החרדית היא גדר יוטה מכוערת שבסך הכל מנסה למנוע מהמכונסים בה להציץ החוצה. וככל שהרעש החיצוני מתגבר, כן הולכת הגדר ונעשית גבוהה, אטומה ומכוערת יותר, וכלל שההגנה על הגדר נהיית מסובכת - כן היא נהפכת למטרה ולעיקר, וכשהגדר נהפת לעיקר, שוכחים המכונסים בה על מה היא מגנה בעצם, ומשקיעים את רוב כוחם במאבק סביב הגדר הזו, שהיא סתם חתיכת בד ריקה מתוכן, וכלל שמחמיר המאבק סביב הגדר מתרחקים הנאבקים מהמרכז. התוצאה הסופית היא, ואני בכלל לא צוחק, שרוב הנאבקים נמצאים בעצ םקרוס מאד לגדר, והגבול המפריד בינם לבין הדבר שאותו ביקשו להרחיק מהם נהיה קטן, וכדרכן של גדרות , וכדרכו של משהו ששני צדדים אוחזים בו, פה ושם היא נקרעת, ופתאום איש ואויבו במתרס אחד. אין דבר מטופש יותר מלהאדיר את האויב שלך ככה שהוא יצמח הרבה מעבר לגודל הטבעי שלו. זה כל כך טיפוסי וכל כך חרדי, כל יוצא בשאלה הופך לשטן, כל נערה משרכת דרכיה לאויב הציבור, כל מופע מוסיקלי הופך לבית זונות, כל חידוש טכנולוגי נהיה "עקירת כל היסוד", ולאט לאט שכחנו שמדובר בסך הכל בטלפון סלולארי וככל שגדל המאבק יש לו - כצפוי הרבה יותר משתמשים. ובעברית, וכמו שמצוטט בעיתון "הילדים הקטנים והנערים הצעירים תוהים מה זה מצעד הגאווה ומה בדיוק, אבל בדיוק, עושים האנשים הטמאים והחוטאים האלו". כמה מטומטם צריך להיות כדי לתת כזה גב לאנשים שביום רגיל קופצים מעל עצמם כדי לזכות במינימום הכרה. ואם זה לא היה נוגע לנו, לי, לעבר שלי, לעתיד, הייתי נרגע (או לחילופין, עם בחורה עדינה ורכה היתה נכנסת אלי למיטה החדשה ומלטפת לי את הראש עד שארדם) אבל הגישה המקובעת והלא חכמה הזו היא זו שהרסה לי את החיים, היא זו שגררה אותי להאבק על הגדר שלי, והשכיחה גם ממני את המרכז. ואחרי הכל? במרכז יש הרבה פחות הבדל בינינו, ובמרכז החיים שקטים וקלים יותר. אז אני אצעד שם ואפגין את המחאה הקטנה שלי. אגב, רציתי לשאול, גם הומואים צרכים את הספייס שלהם? כלומר, אם אתה מבקש מהם אחרי חודש להחזיק ידיים ולהתלטף הם מרגישים שאתה מתקדם מהר מדי ושאתה חונק אותם? כי אם לא... נו טוב. לא חשוב...

בתצ1

New member
היטבת להגדיר את ה"סרט" החרדי.

אהבתי..תמשיך לעדכן..

אליזד

New member
והנה, הפסיכוזה שוברת שיאים

חברים, זה הולך ונהיה עצוב ומצחיק יותר מרגע לרגע. מסמך אנושי מרתק. אני מתכוון ל"מצעד הענווה" שבו התכוונו פלגים דתיים לאומיים לצעוד עם חמורים ופרות במרכז העיר. עמותת "תנו לחיות לחיות" עתרה לבג"ץ בטענה ש"עלול להיגרם נזק נפשי ופיזי לבהמות". נו בטח, אני כבר רואה בעיני רוחי פרה מתוסכלת יושבת אצל פַרַה-פסיכולוג ומתולננת על טראומות קשות עקב צעדה של שעתיים ליד ברוך מרזל. ובאמת, אפילו חמור כמוני לא היה עומד בזה. אכן, יונית, תמונות קשות... אז המשטרה החליטה לקיים את המצעד עם - שימו לב אני מצטט ממעריב- "שמונה כבשים, ארבעה חמורים ועשרה כלבים בלבד" אתם מבינים את זה? בדיון רב משתתפים בראשותו של ניצב בני קאניאק הוחלט על שמונה כבשים וארבעה חמורים. מה זה סימבוליקה? אני יכול לדמיין מה היה שם בדיון, איתמר בן גביר ביקש ארבע עשר כנגד פרי החג, אהרונישקי רצה שבעה כנגד קורבן חגיגה ובסוף הוחלט על שמונה. ,סליחה אדוני! אתה עצור!" "למה? מה עשיתי?" " יש לך חמור אחד מעל המותר!" אני מבקש שתתלווה אלינו לניידת... שמונה כבשים, ועשרה כלבים... רגע, למה דווקא כלבים עשרה? כי זה חיות טמאות? זכר לתיבת נח? ומה עם הנזק הנפשי שייגרם לחמורים כשהם יראו שהכלבים קיבלו רישיון לעשרה והם רק לחמישה צועדים? על זה לא חשבו שם? נו, כמו שסבתא שלי אומרת.. "א יענע גילעכט..." כל החמורים, אגב, יילקחו מחוות טיפוליות. ככה מסר דובר עמותת "קוממיות". וזה למה? כי אחרי שאוטיסטים יושבים על הגב שלהם מדי יום קטן עליהם לסבול את איתמר בן גביר שעתיים? ומה עם הכבשים? רק כבשים מחווה אנתרופוסופית בגליל? כבשים רגועות ומלאות סבלנות? רגע, ומה עם בתוך הצעדה למען הגאווה והסובלנות יש כאלה שגאים לעשות את זה עם כבשים? איך יבדילו בין הכבשים שצועדות מטעם הציבור הדתי-לאומי לבין הכבשים החרמניות של ההומואים? חכו חכו, זה עוד לא הכל. עו"ד סודרי בעתירה נגד מצעד החיות מבקש מהשופט: "שווה לנגד עיניך את ההשתוללות האפשרית של אותם מפגינים, שמרכזה מצויות אותן עשרות בהמות, הנחרדות מאותה מהומה, נפגעות ממנה ובהמשך, מאבדות רסן ומצטרפות להשתוללות..." יאללה בלאגאן! אני לא שופט, אבל בהחלט יכול לדמיין את ירושלים ביום שישי הקרוב... ערב רב מטורף של מלכות דראג חצי עירומות, כוסונים בטייטס שחורים צמודים, לסביות בחגורות ניטים, ירושלמרס ב"גלה כפתן" (מעיל "זברה"), חמורים מחווה טיפולית, כבשים עיזים, פרות עם חותמת הרב רובין, ועשרה כלבי פינצ'ר מעצבנים - כולם רצים בהסטריה, נתקלים אחד בשני, מרביצים, נוערים פועים, בבליל של שפות, סביר להניח שברוך מרזל ינצל את ההזדמנות כדי להעיף איזה כאפה לערבי מקומי שמשתתף במחאה המוסלמית, מה שיגרור ישר עשרות מוסלמיות ברעלה שמורטות שערות וצורחות ואחריהן עשרה כתבים של "סי-אן-אן" ו"אל ג'זירה". יהודה משי זהב , בתור מארגן הפגנת המחאה וראש זק"א ימיין את חלקי הגופות: חרדים? שקית מימין, מוסלמים? שקית שמאל, כבשים? לשקית שכתוב עליה "מפגש השווארמה של בני - קסטינה" (מישהו צריך לסבסד את האופנועים לא?) וצעדה של ניצולי שואה שניצלו את ההזדמנות, וויקי כנפו בעירום, ו"נשים בשחור" ו"הזמן הורוד" ו"עלה ירוק"... ואת זה אתם הולכים להפסיד? תגידו השתגעתם?

rigoletto111

New member
../images/Emo6.gif לא בא כצחוק הזה

בכל מקרה, אני כבר הגעתי למסקנה שחרדים לשעבר שנורא רוצים להשתתף במצעד פשוט קצת מתגעגעים לתחושה של: להיות חלק מכת קטנה ומעצבנת עם לבוש מגוחך, שנדחפת למקומות לא-לה. מקורות דתיים פנימיים עמם שוחחתי הסבירו לי שהם מתכננים להעמיד שני חמורים תחת חופה, כך שצריך ארבעה (שני עדים).

justchip

New member
לא הבנתי!

הם מנסים להוכיח את תשוקת היהדות הלאומית לבעלי החיים ולחלל את ירושלים במשכב בהמה?

גדול אתה מהחיים. גדול

ורק חסר ההוא שמייצר סרטים צבעוניים שיגזור קופונים על כולם. על הכתומים הוא כבר גזר, על הכחולים גם, יופרטו הסרטונים !!! לכל סקטור, כת, מין, קבוצה, אוכלוסיה - סרט משלה, ומיד !

soelistit

New member
חחחחחחחחחחחחחחחח

קומי-טראגי חחחחחחחחחחחחחחחחח עשרת הנבחר (במסגרת חיפוש אחר סרט נאות לצפיה לילית בליל כל הקודשים....)

barr1969

New member
בדיוק

לו הייתי כחולה ליום אחד, הייתי משרשרת לדעת. כל המצעד היה נכנס לעמוד 7, בשרשור אחד אימתני. אני חוששת שפרץ ההזדהות הזו נובע ממניעים פנאטיים לא פחות מאלו שהם מתריעים נגדם. הלוואי שגם 18 הרוגים בבית חנון לא יצליחו להזיז אותו ממקומו. מה שאומר שביום ראשון כבר נהיה אחרי ההפגנות, ההתלהבות, והרשמים שיעלה אליזד ושות' על יצירת הפאר הדמוקרטיה הזו שנקרא מצעד הגאווה בירושלים.

uri80

New member
אוסף של פחדים זו הגדרה טובה.

פחד מכל דבר שזז, מחידוש, מקידמה, משינוי. פחד מהחיים.

טוב נו

כמובן אני חייב להגיד כמו כולם שאתה כותב יפה ונהדר ואתה כזה מאמי וכו' אבל... "בניגוד ליהדות, שהוא מושג הסטורי, נעלה, תיאולוגי, נפשי, רוחני, מזכך, מרומם - הרי שהחרדיות היא בעיקר אוסף פחדים ודיעות קדומות קהילתי" אתה מזרוחניק חסר תקנה, מרמה ת'צמך בכוח, את חיסול שבעת עממין לא המציאו החרדים גם לא סקילה באבנים של מי שמוציא עצם מהקרפיון בשבת, ויכולתי להביא עוד הרבה דוגמאות גם מהתלמוד אבל מה זה משנה, אתה והמזרוחניקים רוצים ונהנים לרמות ת'צמם אז תהנו.

soelistit

New member
../images/Emo45.gifהחרדים במערומיהם...

אכן - כך נראית פני החברה החרדית - שהגדילה לחרוט את עקרונות היהדות על דגלה - אך אלה אינם עולים בקנה אחד עם המוט האגרסיבי שיתדו נתמך בידיים לא נאמנות... מסתבר שנוצר כאן פרדוקס מניה וביה - ממש הפוך על הפוך - אלה שמטיפים לאנטי סטיה - משמשים מודל לאנטיתזה -בכך שסוטים מכל תקן של התנהלות סבירה ומעודדים מעשי אלימות ופשע מתועבים... אלה שמטיפים לאנטי מוסריות - מנהלים ומאמצים באופן סיסטמטי הפעלת כח בלתי סביר ו/או ליגלי כאשר בכך מסגלים ומחנכים להשחתה - ואני לא מדברת על השחתת רכוש - כי אם השחתת המידות, הערכים, המוסר הפנימי, הלימיט העדין הזה שכאשר אדם מן השורה חצה אותו - ובא עימו במגע - כבר לא יוכל לשוב לקו נורמטיבי ולהשתלב בחיי חברה מתוקנת המחייבת הצבת גבולות מוסריים המוכתבים מתוך הכרח ושאיפה פנימית - ושאינם נשאבים אך ורק מתוקף צייתנות וכניעה לחוקים - מה ששוב מעיד על השגת תוצאות סותרות לחלוטין את מהות היהדות - שם אדם אמור להתנהג כך מעצם היותו אדם, מתוך חיבור פנימי ואמיתי לעקרונות - ולא כפועל יוצא של לחצים חברתיים ודפוסים שנאלץ לכפות על עצמו מתוך הסטריה והסטוריה של חששות ופחדים של רדיפה...

למעלה