המציאות כפי שהיא

ינוקא1

New member
המציאות כפי שהיא

במערכת הבחירות בארהב וגם בארץ , נוכחנו בפער האדיר בין הסיקור התקשורתי לבין המציאות.
הסיקור התקשורתי זה הסיפור שכולנו מספרים לעצמנו. לכל אחד יש "סיקור תקשורתי" משלו. לכן כדאי להתבונן בתהליכים אלו ברמה הלאומית ולראות אותם גם בתוכינו.

כנראה שהעיוות הגדול של התקשורת בבחירות נובע מהערבוב בין משאלות לב , לבין סיקור אובייקטיבי. ערבוב בינהם מוביל בהכרח לתוצאות מוטות ומוטעות.

לכן הצעד הראשון למי שמעוניין להתקדם הוא לבחון את דעותיו ביושר , ולבדוק את התאמתן למציאות. לשחרר את הסיקור האובייקטיבי שלו ממשאלות ליבו.

זה נהדר שיש משאלות לב ודמיון פורה , זה מה שמאפשר לנו את היכולת להתקדם ולהמציא. אך הפגם מתחיל כאשר הדמיון ובוחן המציאות מתערבבים. כאשר אין בינהם "גדר" ברורה.
כל דיעה של האדם חייבת בחינה בסופו של דבר - האם זה סיקור אובייקטיבי או משאלת לב ? מהן העובדות התומכות בדיעה זו ? מהן האפשרויות הנוספות ? האם קיימות עובדות סותרות ?

לאף אחד לא נעים לסתור דברים שהוא מאמין בהם. אך כולנו חולים במחלה זו - ערבוב משאלות , דיעות לא מבוססות , וסיפורי סבתא שונים , עם ראית המציאות.

לא צריך לדחות כלום בסופו של דבר , אלא רק לשים דברים במגירה הנכונה - לדעת לשים סיפורים במגירת הסיפורים , ועובדות במגירת העובדות.
לדעת גם להעביר דברים במגירה למגירה אם יש צורך.
וזה הצעד הראשון בהתפתחות , והוא נקרא "יושר".

lightflake

New member
היו סקרים רבים וכמעט כולם הראו ניצחון ברור לקלינטון

אז לא מובן על מה אתה מדבר משאלת לב
אגב מבחינת מספר הקולות הכללי קלינטון באמת ניצחה בהפרש שנכון לכרגע עומד על כ-400,000 קולות.

ינוקא1

New member
תראה עד היכן מגיע הכח

של משאלות הלב -
מסתבר שזה משפיע גם על הסוקרים והסקרים.
&nbsp
או שבאמת היתה כאן הטיה מכוונת מתוך אינטרסים -
וגם לזה יש מקבילה באדם , זה מצב שהאדם "אונס" את המציאות להתיישר לפי האינטרסנטיות שלו.
כלומר שהוא בעצם חושב שאם הוא יחזור על שקר מספיק פעמים , זה יהפך לאמיתי.
&nbsp
כלומר , לא רק שהוא מתעלם ומדחיק עובדות שאינן תואמות את השקפת עולמו , אלא שמשאלות ליבו והאינטרסים שלו גורמים לו להפוך את העובדות , ואפילו לשקר על עצמו.
&nbsp
(ועם כל הכבוד לכך שהנצחון של קלינטון היה בקולות , ושהכל בתוך טעות הדגימה וכו' , הייתי מצפה לראות לפחות מצב של חמישים אחוז סקרים לטובת טראמפ).
&nbsp

לא משנה מי יבחר הם מייצגים אותם אינטרסים

וגם המלחמות בינהם מדומות אין בינהם באמת ניגוד אינטרסים. שניהם מושחתים שניהם שטניסטים שמייצגים את העלית וטראמפ כמו כל שטניסט מצוי לא מתבייש במעשיו הרעים ואולי אפילו גאה בהם וכמה לא מפתיע שהוא אנס קטינות אני פשןט לא הופתעתי במיל זה היה ברור שהם אונסים אנשים

ינוקא1

New member
אני לא יודע האם זה נכון או לא ,

אבל אני חושב שמה שכתבתי בתחילת השרשור מאוד רלוונטי למה שכתבת עכשיו.
&nbsp
את טוענת שהם "שטניסטים" , ושהם "עושים מעשים רעים".
&nbsp
השאלה היא האם זוהי עובדה , או שזה סיפור

האם את יכולה להיות בטוחה במה שכתבת בכל מאת האחוזים

האם כל מי שמתרברב בכיבושיו המיניים הוא "שטניסט"

&nbsp
גם אני מאמין בהרבה דברים , וגם לי יש הרבה "סיפורים" משלי , אך אני משתדל לא לערבב בין "עובדות" לבין "סיפורים".
&nbsp
יש לי מגירות נפרדות ל"עובדות" לעומת "סיפורים" , ואני מתייחס באופן שונה לזה ולזה.
מי שיודע לעשות את ההפרדה הזו , חוסך מעצמו הרבה כאב וסבל בחיים.
&nbsp

כן אני בטוחה שהם שטניסטים ומי

שיחקור גם ימצא לכך עדויות לא כל מי שאונס שטניסט אבל שטניסטים במיוחד אילו בארהב(יש כל מיני זרמים אבל בוא נאמר שהזרם שתומך במעשים רעים והקרבת קורבנות נפוץ בארהב מאוד), אבל שטניזם שם לפחות חוץ מעידוד התנהגות רעה והסתאבות וחוסר שימוש במצפון האנשים שעושים את זה לא מתביישים בכך ואי לכך לא מנסים להסתיר את זה מבושה או מפחד איך יצטיירו כי מבחינתם רצח ואונס וכל מיני מעשים דומים זה בסדר ולגיטימי.

כלומר הם שלמים עם מעשיהם

הרע טוב והטוב רע. הכל הפוך. ו...אם הם יסתירו התנהגות כזו זה רק לשם השגת מטרות לא מתוך בושה וכלימה את זה כבר אין להם במידה מסויימת הם נוטשים את אמות המוסר האנושיות ובוחרים להיות חיות

הרחבה מאחר שהם נגד אלוהים

הם נגד התנך והברית החדשה ובקוראן אם התנך הוא ספר מוסר הם מורדים בו ולכן עושים ההיפך מכל מה שכתוב בו עשרת הדברות לא תרצח לא תנאף רק מזה אפשר להבין (טוב גם ראיתי דוגמאות בפועל), שמונוגמיה לא הצד החזק שלהם וניאוף זה דבר בשגרה. לכן מבחינתי כל ההתנהלות של הבחירות שם והאופי של המתמודדים משקפת את המציאות שמה. טוב זזתי .

ינוקא1

New member
שוב : האם את יכולה להיות בטוחה

שטראמפ\קלינטון שטניסטים ושהם מורדים בתנ"ך וכו'

האם את יכולה להיות בטוחה שהתנ"ך הוא רצונו של אלהים

&nbsp
אני חושב שאת לא יכולה להיות בטוחה בזה או בזה.
מה שהופך את מה שאמרת ל"סיפורים" ולא ל"עובדות".
&nbsp
גם סיפורים יכולים להיות נכונים , אבל חשוב להתייחס אליהם כאל "סיפורים" בלבד.
&nbsp
&nbsp

ינוקא1

New member
ולמה זה משנה

למה זה משנה האם משהו הוא "סיפור" או "עובדה"

כי אם אנחנו הופכים הכל ל"עובדות" , ואנחנו "בטוחים במאה אחוז" בכל מה שאנחנו יודעים , אז אנחנו בעצם לא מסוגלים לכבד שום דבר חוץ ממה שיש לנו בראש.
זה הופך אותנו לסתומים.
סתומים , פשוט כי שום דבר חדש לא יכול להיכנס.

לעומת זאת כשאני יודע שיש לי בסך הכל "סיפור" , אני יכול לכבד גם סיפור של מישהו אחר - כי בדיוק כמו שלי יש סיפור , גם לו יש .
כשאני יודע שכל מה שיש לי זה סיפור , אני יכול גם לשקול אפשרויות אחרות מלבד הסיפור שלי.

לכן כאשר אנחנו יודעים לעשות את ההבדלה הזו בין סיפורים לעובדות , אנחנו "נפתחים" , אנחנו מכבדים , אנחנו מסוגלים להסתכל על עצמינו ביושר.

ינוקא1

New member
אתן לך דוגמה למה אני מתכווין :

יש למשל סיפור שכשבני ישראל יצאו ממצריים ה' קרע את ים סוף , בני ישראל עברו ביבשה בתוך הים , ואחר כך הים חזר על המצריים והטביע אותם.
&nbsp
זה סיפור.
אני יכול גם להאמין בסיפור הזה שהוא נכון.
&nbsp
אבל מכיוון שלא ראיתי זאת בעיני, זה עדיין "סיפור" מבחינתי , ולא "עובדה".
ואני מתייחס שונה ל"סיפורים" מאשר אני מתייחס ל"עובדות".
&nbsp
אני חושב שמכיוון שגם את לא ראית בעיניך שטראמפ או הילרי שטניסטים , אז כל מה שאת מספרת כרגע זה בסך הכל סיפור.
&nbsp
&nbsp

lightflake

New member
או ש... יש עוד כמה הסברים... אבל זה לא קשור לפורום הזה

יכול להיות אגב שהסקרים לא טעו לגבי הדיעות באוכלוסיה אבל נכשלו בלצפות באילו אחוזים אותם קבוצות באוכלוסיה גם יצאו מבתיהם ביום הבחירות ואשכרה ישימו את הדעה שלהם בקלפי.
&nbsp

ינוקא1

New member
אם זה כמו שאתה אומר

אז זה אפילו גרוע יותר - שהסוקרים אינם מביאים בחשבון דברים כאלו.
גם אם אתה צודק , יש כאן התעלמות מ"מה שלא נעים לראות".
&nbsp
&nbsp

ינוקא1

New member
הדבר הכי לא קל - לראות את מה שאיננו רוצים לראות.

וזו הבעיה של כולנו , לא רק של הסוקרים.
אף אחד לא רוצה לראות את אמונותיו נשברות מול עיניו.
&nbsp
וזה לא משנה האם אלו אמונות "יש אני" או "אין אני" , או שטראמפ והילרי הם שטניסטים , או הסיפור שהסקרים הללו היו מדגם מייצג ויכולים לנבא תוצאות אמת.
&nbsp
כל אלו הן אמונות , סיפורים ולא עובדות.
&nbsp
סיפורים יכולים להיות נכונים ואמיתיים , אני יכול לבחור להאמין בנכונותו של סיפור מסוים וזה סבבה.
אך חשוב לזכור שהם סיפורים בלבד.
אסור להכניס אותם למגירת ה"עובדות".
&nbsp
ברגע שאנחנו מכניסים סיפורים למגירת ה"עובדות" , אנחנו נאטמים.
&nbsp
&nbsp

למעלה